Six Feet Under - Unborn

Unborn

· Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Spilletid:36.00
Antal numre:11

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Dødsmetal starter-pack Sideprojekter ses der mange af, og Six Feet Under er et af dem, startet af tidligere Cannibal Corpse vokalise Chris Barnes. Det har dog udviklet sig til et separat band, og har siden de blev dannet i 1993 har de udgivet ti studiealbums. Det tiende er Unborn, og jeg er ikke umildbart imponeret. Albummet ligger ud med en akustisk intro, som dog hurtigt bevæger sig over i den typiske dødsmetal. Nummeret er i midt-tempo, og meget simpelt opbygget.

Det er nemt at følge med i, og man forstår næsten hvad forsangeren siger. Han er dog ikke særlig god i sit fag, men hans vokal skærer ikke i ørene. På andet nummer, Prophecy", er tempoet sat lidt op, og det er kvaliteten af vokalen også. Det er dog stadig ikke så fantastisk hurtigt, men her hører man også det bedste eksempel på trommerne. De er afdæmpede, med en rund kant i lyden, så de ikke skærer i ørene, endda så det bliver behagelige at høre på.

Næste nummer "Zombie Blood Curse", minder rigtig meget om "Prophecy", og her er første snert af en guitarsolo også. Jeg er dog ikke imponeret, da den mest af alt er atmosfærisk, hvilket ikke rigtig passer ind i resten. Senere sættes tempoet ned igen, men der er ikke rigtig andet der ændrer sig. Dog kommer trommernes niveau ret meget op til tider, sammen med vokalen. Det svinger generelt rigtig meget. Guitaren, derimod, minder ikke om noget man ville høre i et dødsmetal band, men mere i et 80er rock band. Riffs og soloer er langsomme og simple, og keder til tider en.

Albummet slutter af med "Curse Of The Anicents", som er det mest atmosfæriske nummer, men også det hvor guitaren passer bedst ind i genren. Den har det meste man kan forvente af et dødsmetal-album, og lidt den bløde side også. Personligt synes jeg nummeret fungerer som en fin opsummering af hvad man har været igennem op Unborn, og det runder også albummet fint af.

Unborn er det kun vokalen og trommerne der spiller dødsmetal. Resten spiller noget der kunne passe lige så godt ind i et 80er rock album. Musikken er meget ensformigt, og man kommer til at kede sig hurtigt. Til gengæld er lyden lavet sådan, at man ikke får onde i ørene, og det er også simpelt at følge med i.

Unborn er et rigtig godt album at starte ud med, hvis man er helt ny i dødsmetal-genren. 

Trackliste 1. Neuro Osmosis 2. Prophecy 3. Zombie Blood Curse 4. Decapitate 5. Incision 6. Fragment 7. Alive to Kill You 8. The Sinister Craving 9. Inferno 10. Psychosis 11. The Curse of the Ancients Zombie Blood Curse skildrer albummet meget godt.

Kommentarer (2)

Christian Ljørring

Anmelder

Indlæg: 75

"asdfghjkl﷽man ikke f

"asdfghjkl﷽man ikke f godt ind i man kommer til at kede sig hurtigt. Til gengæld er lyden lavet sådan, at man ikke f godt ind i" kan anmelderen uddybe hvad han mener med dette?

Kasper Olsen

Tidligere anmelder

Indlæg: 32

Det er en meget pinlig fejl,

Det er en meget pinlig fejl, som jeg ikke ved hvordan har sneget sig ind... Den er ikke i det Word-dokument jeg skrev anmeldelsen i. Bare se bort fra det stykke :)

Tilføj kommentar