Seagulls Insane and Swans Deceased Mining Out the Void - Seagulls Insane and Swans Deceased Mining Out the Void

Seagulls Insane and Swans Deceased Mining Out the Void

· Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Industrial metal
Spilletid:53.14
Antal numre:5

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Seagulls Insane and Swans Deceased Mining out the Void, et experimental black metal band fra Polen, har nu udgivet deres debutalbum af samme navn. Forsangeren Nihil kender vi fra bla. Massemord, og Havoc fra sludge/doom bandet Blindead. Hvorfor man vælger at navngive sit band noget som det her, er uden for min intelligens, og om der er en dybere mening bag både album- og bandnavn, eller om det er resultatet af en ond druktur ved jeg ikke.

Lyden på Seagulls Insane and Swans Deceased Mining out the Void er en blanding både sludge, doom, industrial og langsom, ond black, og den er meget unik. Det er et utrolig stemningsfyldt og atmosfærisk album, og musikken er ualmindeligt kold, dyster og virkelig creepy. Hver sang, der er navngivet "I", "II" osv., varer mellem 7 og 17 minutter, og de bringer hver forskellige stemninger med sig. Hvor "I" er meget tung, atmosfærisk black, er nogle af de andre lidt mere eksperimenterende.

Fordi musikken var så god og stemningsfyld havde jeg håbet på en vokal, der virkelig sparkede røv, så jeg kunne give dem topkarakter. Forsanger Nihils growl er helt usandsynligt ond, og den bliver kun bedre i løbet af albummet fra "I" hvor jeg nok bliver nødt til at kalde den middelmådig. Den passer til musikken, der i sig selv er kold og dyster, og løfter albummet rigtig meget. Vokalen i "II" er halvvejs ren, og det er positivt, at Nihil varierer den. Det er nok især vokalens variation, der fjerne det sidste hørt-før, der er over Seaguls Insane

Det, der trækker ned, er det overdrevne brug af industrielle effekter. Det er fedt med elektroniske elementer i løbet af en sang, men jeg har svært ved at se det positive i mellem to og fire minutters outro i hver af sangene, der lige så godt kunne have æret hjemmeoptagelser af en opvasker, der er færdig med at vaske op, eller en helikopter, der har problemer med at lette. Jeg ser det som en unødvendighed, der tillige er voldsomt irriterende at høre på, og derfor trækker det ned.

Men alt taget i betragtning så er Seagulls Insane and Swans Deceased Mining out the Void et meget interessant, nyt band, der fortjener en lytter. Især hvis du i forvejen er kendt med Massemord og Blindead, og ikke har noget imod overdrevne elementer fra industrial metal, så er dette band nok særligt interessant.

Tracklist

  1. I
  2. II
  3. III
  4. IV
  5. V