Alice C
Savage Machine - Through The Iron Forest

Through The Iron Forest

Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:6

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

80’er metal fra den jyske hovedstad Århus

Savage Machine genopliver den klassiske heavy metal og løfter arven fra metallens konger.

Sådan lyder første sætning i det pressemateriale, jeg sidder med og de holder, hvad de lover, for det her er old-school heavy metal, som fik vores ører til at bløde i 80erne og de tidlige 90ere.
Bandet blev dannet tilbage i 2010 under navnet Momentum, hvor de udgav demoen Seize The Night og Ep`en A world In Ruins. De ændrede dog navn til Savage Machine i slutningen af 2013 under indspilningen af Through The Iron Forest, da der havde været nogle stridigheder om bandets navn samtidig med, de alligevel skulle ud og finde en ny bassist.

Er Ep’en Through The Iron Forest det, der åbner døren til en pladekontrakt?

På EP’en er der seks sange, og fælles for dem alle er, at de har den gamle heavy metal-vibe, som mange af os elsker og fra tid til anden søger tilbage til.
Så kan det godt være, der kan drages sammenligninger med andre bands som Dio, Iron Maiden, Dream Evil, Manowar og Iced Earth med flere, men hvad gør det? Det her er heavy metal, som alle der er til ovenstående bands vil kunne lide.

Første sang på EP’en hedder ”Dawn” og kan bedst betegnes som en instrumental intro til sang nummer to, ”Iron Forest”. De fem numre på EP’en varierer meget fra sang til sang, ”Iron Forest” er en episk sang med flerstemmigt ”åhh åhh”-kor og storladent melodisk guitarspil.
”Fifth Computerworld” er et nummer med mere tempo, og kan godt minde om et gammelt Judas Priest-nummer. Derefter kommer ”The Easy Way Out” som er EP’ens power ballade. Sangen har et lydbillede der er som taget ud fra et Iron Maiden-album. Det er samtidig den sang, der skiller sig mest ud og viser bandet fra en mere nuanceret side; en side som jeg bestemt godt kan lide.
Så kommer vel nok EP’ens stærkeste sang, ”Prisoners Of War”, som kunne være taget direkte fra et powermetal-album. Det gælder bare om at læne sig tilbage og skrue godt op for anlægget og lade sangen strømme direkte ind igennem ørene og ud i blodet.
”The Final March” er, som titlen også antyder, den sidste sang på denne skæring, og igen kommer vi lidt ned i tempo, hvilket viser, hvor dygtige musikere de er i Savage Machine.

Der er mere at komme efter i de gutter her

Savage Machine spiller ikke noget, du ikke har hørt før. Men de er et friskt pust i en metalverden fyldt med blast beats og nedstemte guitarer.

Skulle du nu have fået lyst til at komme ud og høre en gang old-school heavy metal, så er Savage Machine netop blevet offentliggjort til at spille til WOA Metal Battle ’15 i Kolding og Århus d. 13. og 14. maj.

Tracklist

  1. Dawn
  2. Iron Forest
  3. Fifth Computerworld
  4. The Easy Way Out
  5. Prisoners of War
  6. The Final March

Tilføj kommentar