Alice C
The Safety Fire - Grind the Ocean

Grind the Ocean

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Alternativ metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Udgivelser på pladeselskabet InsideOut er næsten altid garant for bands, der leverer musik af en vis teknisk kaliber – og ikke mindst bands, der på overlegen vis også evner at eksekvere teknisk musik. Grind The Ocean med britiske The Safety Fire er ingenlunde en undtagelse, men bandet er dog stadig ikke det typiske InsideOut-bekendtskab. Debutalbummet fra The Safety Fire har således en del til fælles med eksempelvis Meshuggah, Textures og Hacride som på samme vis blander aggression og teknisk staccato metal. Desuden fornemmer man også en vis inspiration fra Cynic specielt i de mere afdæmpede parter. Alt i alt nogle pænt fine musikalske referencer ifølge denne anmelder.

Og det hele starter også rigtig godt med "Huge Hammer" og "Floods Of Colour" hvor de melodiske omkvæd blandes på fin vis med de aggressive og skæve riffs. Efter de første par lyt var jeg ikke helt overbevist om at pladen holdt som en helhed – dertil var der lidt for meget "stop-start"-metal over albummet, men albummet vinder meget ved mange gennemlytninger. The Safety Fire viser at de kan skabe et kontrolleret kaos, hvor de melodiske passager binder sangene sammen. Dog er der ikke altid helt mening med galskaben og til tider kunne man godt tænke sig at The Safety Fire ikke nødvendigvis behøvede at imponere med musikalske tekniske finesser gennem hele nummeret på samtlige numre – noget der dog er mest udtalt på sidste halvdel af Grind The Ocean.

På bundlinien er det dog lysende klart at The Safety Fire har et kæmpe potentiale indenfor denne genre. Derfor kommer der også en klar anbefaling fra denne anmelder til fans af ovennævnte musikalske referencer og i det hele fans af teknisk, aggressivt og melodisk metal.

Tilføj kommentar