Ross The Boss spiller koncert på Epic Fest 2025.
Ross The Boss - New Metal Leader

New Metal Leader

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Power metal
Spilletid:47:37
Antal numre:11

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Hvad gør man når ikke længere er med i Manowar, men gerne vil spille Manowars musik?

Svaret er ligetil: Man finder et tysk Manowarcoverband (Men Of War), og danner sit eget band, i sit eget navn. Sådan har Ross The Boss, legendarisk guitarist i, og medstifter af Manowar, gjort. Resultatet er blevet til skiven med den popmpøse titel: "New Metal Leader". Det er ikke en tilfældighed, at jeg nævner Manowar otte gange i denne anmeldelse. Sig navnet, Ross The Boss, og den første tanke der springer frem, er mandens tidligere band, til trods for at det er 20 år siden han forlod det. Musikken på Bossens nye skive (Ross, IKKE Springsteen) smager da også af Manowars tidlige værker, og giver fans præcis det de vil have. Hverken mere eller mindre. Numre som "Blood Of Knives" og "I Got The Right" sidder lige i True Metal skabet og får mig til at tænke på "Hail To England", "Fighting The World", "Sign Of The Hammer" osv. Andre numre, som f.eks "May The Gods Be With You" og "Constantine's Sword" er mere rock end de er metal. Nummeret "We Will Kill" får mig til at strække armene over hovedet, lave Sign Of The Hammer og brøle med på omkvædet - "WE WILL KILL".

Albummet er godt og fans af tidlig Manowar vil absolut ikke blive skuffet, men Ross The Boss indtager ikke tronen som den nye metal leder endnu. Dertil er albummet for lig så meget andet der er udgivet. Ja ja, jeg ved da godt at Power/True Metal ikke er så fandens nyskabende, men alligevel... Jeg sidder flere gange med deja vu og tror at jeg lytter til "Hail And Kill", "Defender" osv. Dette er albummet som Manowar skulle have udgivet efter "Kings Of Metal" eller måske efter "Triumph Of Steel".

Her 20 år senere er det altså Ross The Boss der udgiver det. Et udemærket album, men heller ikke mere.

Kommentarer (1)

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Er svært uenig i anmeldelsen.

Er svært uenig i anmeldelsen.
Som anmelderen også er inde på så er det ikke andet end et Manowar kopi band Ross fik samlet op der, og han har involveret dem i hele projektet og dermed sangskrivningen, det skulle han nok have ladet være med, eller er det bare Ross der er blevet en elendig sangskriver? Ingen tvivl Ross er gud, men hold kæft en ringe plade han har fået lavet her.Seriøst hvordan kan man sammenligne nogle af disse sange på dette album med gude sange som Hail And Kill ?
Alfa og Mega er Manowar har Eric Adams. Ross The Boss har en sanger der lyder som en kasteret hankat