Rammstein spiller koncert i Valbyparken, København .
Rammstein - Rosenrot

Rosenrot

/ Universal Music · Udkom

Type:Album
Genrer:Industrial metal, Rock
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 6,8/10 baseret på 4 stemmer.

Rammstein strutter bare af kreativitet, derfor får vi heldige fans allerede et år efter "Reise Reise", serveret 11 sprit nye numre, tjah dvs. at fem af numrene allerede blev indspillet under "Reise Reise" indspilningen. De plejer plejer at bruge de numre til B-sider på de 4-5 singler de plejer at udgive pr. album, men her har de så valgt udgive et nyt album i en fart. Så "Rosenrot" er fyldt med seks sprit nye og fem gamle numre. Jeg ved desværre ikke hvilke numre der er nyeste, det er lidt irriterende for så kunne jeg høre om de virkelig er så fandens kreative og virkelig kan banke hits ud af ærmet for tiden. Jeg har lidt svært ved at bestemme om dette album er værre eller bedre end "Reise Reise". Skal vi ikke bare sige det ligger på samme niveau. Så jeg er bange for at Rammsteins storheds tid er forbi. Men trods alt har de igen lavet et album hvor der er dømt absolut købetvang, især pga. de 4-5 første numre som bare rykker. De ligger ud med "Benzin" som ikke mangler yderligere introduktion. Derefter følger "Mann Gegen Mann" som måske kan blive en klasikker i diverse Pan klubber og homo parader, en fed groover. Verset er lidt tamt, til gengæld er omkvædet rigtig brutalt. Min absolutte yndling er titelsangen "Rosenrot" hvor verset kører med en pumpende bass og går over i en rigtig syng med sang, lidt i "Mutter" stil. "Spring" har lidt "Spieluhr" over sig især i omkvædet hvor vi hører lidt engleklang. "Wo Bist Du" er en halv ballade, men jeg mangler lidt distortion, ellers en ok Depeche Mode sang. "Stirb Nicht Von Mir" er helt ude af proportioner, denne sang deler Till med en eller anden kvinde. Hvor han klarer det på tysk og hun det på engelsk. Et rent pop nummer, faktisk meget sødt men det er nu ikke lige det jeg forbinder med Rammstein. "Zerstörren", en tung groover som minder lidt for meget om noget de har lavet før, og riffet er sgu ikke videre interessant. "Hilf Mir" er en lidt sløv omgang, måske med et lille "Dalai Lama" touch, men meget ringere, faktisk et total ligegyldigt nummer. "Te Quiero Puta! " (Jeg vil have en luder) er helt over i et helt nyt univers med spansk tekst og dertil hørende lokal sang, blæseinstrumenter osv. Jeg kan ikke rigtig blive helt forelsket i den sang selvom mange synes det er den bedste, men nytænkning er det da. "Feuer Und Wasser" har en sjov pervers tekst, ellers er det en håbløs kedelig ballade. Sidste nummer, "Ein Lied", er endnu en ballade, men er da lidt bedre, især pga. Flake's keyboard toner.

Så konklusionen er, at Rammstein har lavet et meget stille men godt album, teksterne er ikke hvad de har været, lidt for meget "love". Det skal ikke herske nogen tvivl; jeg så helst, at de vendte tilbage til deres velmagts begynder dage. Men nu er det jo ikke mig der bestemmer.

Kommentarer (10)

riheg03

Indlæg: 26

Ingen tvivl om at der er

Ingen tvivl om at der er købetvang her! Selvom der er gode numre på, ligger gennemsnitsniveauet under Reise Reise. Der er et par skuffelser, men man kunne fremhæve Benzin, Rosenrot og Spring (tungt riff!) som nogle af de få højdepunkter. Så selvom der er nogle skuffelser er pladen trods alt pengene værd.

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

#1 du har fuldstændig ret, og

#1 du har fuldstændig ret, og rigtig nok niveauet ligger under Reise Reise, desværre.
Jeg bliver faktisk mere og mere skuffet.

Daniel Wilkens

Daniel Wilkens

Tidligere anmelder

Indlæg: 178

Klart deres dårligste album

Klart deres dårligste album til dato....

hellcock

Indlæg: 189

Et rimelig ringe album de har

Et rimelig ringe album de har skruet sammen! Der er 4-5 numre der er vær og lytte til ud af 11!

Heavy-TB

Indlæg: 1

Det er et fedt album og

Det er et fedt album og syntes det er flot at de har lavet "Te Quiero Puta!! på spansk ;)

Eiler

Indlæg: 42

Keitel:

Keitel:
Du er eddermame en klovn du er!
For det første, så går Rammstein ud på at ekspermintere, ang. nummeret "Strib Nicht Vor Mir".
For det andet, så betyder "Te Quiero Puta", jeg elsker dig luder.

Var det ikke en ide at sætte dig lidt mere ind i tingene, før du udtaler dig?

Og et par af jer der har skrevet kommentarer, i er sgu da ikke rigtige Rammstein fans hvis i ikke har fattet en skid af det her!

Igen, smag og behag, men dette Rammstein album er det bedste album de nogensinde har lavet, og intet andet Rammstein album vil nogensinde kunne overgå det!

7/10

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Prøv lige at tag en slapper,

Prøv lige at tag en slapper, Dengse.
Du har ret i at "Te Quiero Puta" ikke er korrekt oversat, til mit forsvar vil jeg sige at det var den oversættelse jeg fik af Universal da pladen blev anmeldt.
Først skriver du at man ikke er en Rammstein fan hvis man ikke synes dette album er overfedt, og så skriver du at smag og behag jo er forskellige, det hænger jo ikke sammen. og når du er sådan en stor fan af dette album så giver du det kun 7/10

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Udemærket album.... fedt når

Udemærket album.... fedt når folk farer i flint over uenigheder ang. en anmeldelse... SÅDAN! Mere af den slags, tak !

Bjorn

Bjorn

Tidligere anmelder

Indlæg: 214

AAAAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!

AAAAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!

Draiman

Indlæg: 2

Jeg vil sige at Rosenrot

Jeg vil sige at Rosenrot måske ikk lige er det hårdeste album de har lavet...

Men så dårligt vil jeg nu heller ikk sige det er...
De tester nye muligheder af... Og ifølge Herr Kruspe så bliver det næste album jo mere i deres gamle stil...

"Stirb Nicht Vor Mir" synes jeg skaber en god balance på albummet... måske meget pop'et, men synes stadig teksten er god og også et godt spil mellem Till og Sharleen Spiteri...

Og ved blandt andet at Hilf Mir er en af de numre fra Reise Reise-tiden... Og Rosenrot er vidst også så vidt jeg husker...

Flere titler kan i hvert fald ses på bandets papirer i dokumentaren "Making of Reise Reise" på ekstra dvd'en på Völkerball Special Edition