Pretty Maids spiller koncert på JAILBREAK 2024.
Pretty Maids - Louder Than Ever

Louder Than Ever

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:12

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Ganske god, men lidt doven udgivelse

Intro Burde det være nødvendigt at introducere Pretty Maids? Egentlig ikke, men for en sikkerheds skyld gør jeg det alligevel: Bandet er fra Horsens, og spiller melodisk hård rock. De blev dannet i 1981, og havde også deres storhedstid i 1980erne. De nåede dog aldrig at slå igennem for alvor, undtagen herhjemme og i Japan, hvor de fik en god del fans. De har desuden touret med navne som Black Sabbath og Deep Purple. Selvom de er oppe i årene, er de stadig fyldte med energi, og i 2013 udkom Motherland. Nu er de her med et nyt album, der hedder Louder Than Ever. Jeg er personligt ganske tilfreds, men det falder ikke i god jord hos mig, at albummet kun har fire nye numre.

Gennemgang Vi starter på den nye sang, "Deranged". Introen er kort og en smule fadet ud, lige inden selve sangen begynder med et brag. Vi er hurtigt ovre i Ronnies velkendte stemme. Nummeret foregår i et midt-tempo med et ganske fint riff, og et flot trommearbejde. Nummeret indeholder også en fin guitarsolo, og en ganske passende slutning. Næste nummer er en genindspilning af "Playing God", oprindeligt fra Planet Panic udgivet i år 2002. Sammenligner man dette nummer med orginalen, så kan man virkelig høre hvor langt Pretty Maids er nået. Det gælder også resten af de genindspillede numre, men da de ikke er nye, vil jeg ikke lægge så meget vægt på dem. Det næste nye nummer er "My Soul To Take", som er i den lette ende af skalaen, og med en meget blød intro. Trommer og riff er forholdsvis simple, men guitarsoloen er en smule mere energisk end de tidligere på albummet. Ronnies vokal passer rigtig godt til musikken, og er godt varieret. Efter en god bunke genindspilninger havner vi ved det næste nye nummer, "Nuclear Boomerang". Introen består af et lydklip bestående af hvad der lyder som en gammel beskrivelse af en atombombe, sammen med lidt keyboard. Derefter eksploderer nummeret, og vi er godt i gang med heftige trommer og et solidt riff. Ronnies vokal er ren til at starte med, men bevæger sig også over i det hårde. Tænker man tilbage på "My Soul To Take", viser det at Ronnie kan lyde godt på både hårdt og blødt, og det fortjener han respekt for. Nummerets kvalitet holdes i top, og lyden forbliver intens og røvfed. Det sidste nye nummer er "A Heart Without A Home", og hører til i den helt stille afdeling. Hele sangen er let, roligt og er rigtig behageligt at lytte til. Det er ikke nemt at dele sangen op i vers og omkvæd, men når man døser hen og lader nummeret gøre sit arbejde, så bliver det ikke særlig relevant. Nummeret fungerer super godt som en slutning på et album, og efterlader en med en god følelse af at have fået lige tilpas god musik.

Konklusion Det virker ærlig talt lidt dovent at lave fire numre, og så genindspille ens tidligere værker for at lave et "nyt" album. Når det er sagt, så er Louder Than Ever alligevel et super godt album. Albummet er rigtig velspillet, de fire nye numre er velskrevede, og det er en super måde at stifte bekendskab med Pretty Maids gamle materiale. For gamle fans er albummet sikkert propfyldt med gamle minder, og en god måde at vise hvor langt Pretty Maids er nået. Desuden viser Louder Than Ever at Pretty Maids har mange år endnu.

Trackliste 1. Deranged (NY) 2. Playing God 3. Psycho Time Bomb Planet Earth 4. My Soul to Take (NY) 5. He Who Never Lived 6. Virtual Brutality 7. Tortured Spirit 8. With These Eyes 9. Nuclear Boomerang (NY) 10. Snakes in Eden 11. Wake Up to the Real World 12. A Heart Without a Home (NY) Nuclear Boomerang er albummets single og et af de nye numre.