Nightmare - The Burden Of God

The Burden Of God

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Nightmare er et japansk band. De spiller en såkaldt "Visual Kei rock", som er en sub-genre til japansk rock. De blev dannet i 2000, og har haft mest succes i Japan. Det er lykkedes dem at komme til Danmark, med The Burden of God, og det er for mig en lidt blandet oplevelse.

Starten på albummet er lang. Den består mest af violin, med lidt tale fra en meget dyb stemme. Derefter begynder bandet at spille. De spiller meget mid-tempo, men også tungt. Det lyder mest af alt som et mislykket forsøg på at være brutal. Så begynder forsangeren at synge. Han lyder slet ikke som en japaner, men mere som King Diamond med en meget dyb stemme. Det lyder faktisk ret fedt, og det må være meget unikt i Japan. Han lyder også godt under de meget melodiske omkvæd, hvilket er ret imponerende, taget hans mærkelige stemme i betragtning. Guitaristen lyder også ok. Han holder sig meget i baggrunden, og spiller meget få guitarsoloer. De få han spiller er dog gode, så man går ikke forgæves. Det gør man til gengæld med bassisten, som man skal lede længe efter. Jeg hørte albummet igennem flere gange, og kunne alligevel ikke høre ham. Trommerne er det største kritikpunkt på albummet. Der er intet nyt eller unikt at komme efter. Man kan høre det samme på en meget lang række af metal-albums, både mainstream og undergrunds. Lyden er meget ren, hvilket også er et krav, når så meget af musikken er melodisk. Det eneste problem er, at bassen drukner. Det kunne de godt have gjort bedre. Som beskrevet før, bruger de violin i starten. De bruger også violin andre steder i albummet, og det virker faktisk ret godt. Den giver albummet et twist, som det ellers ville mangle, og dermed blive kedeligt.

Endelig noget fra Japan, som jeg kan forholde mig til. The Burden of God er for mig et bevis på metal-genrens omfang, og hvor mange verdenen over, der egentlig lytter til det samme som os. Nightmare spiller med nogle meget gode, og til tider sjove twists i deres musik, som ellers ikke er særlig interessant. Hvis du er nysgerrig, og vil vide hvad der rører sig derovre, er den et lyt værd.

Trackliste

1. Gateways To The Void (Intro)

2. Sunrise In Hell

3. The Burden Of God

4. Crimson Empire

5. Children Of The Nation

6. The Preacher

7. Shattered Hearts

8. The Doomsday Prediction

9. The Dominion Gate (Part III)

10. Final Outcome

11. Afterlife

Kommentarer (1)

Kasper Olsen

Tidligere anmelder

Indlæg: 32

MEGET Dum fejl fra min side .

MEGET Dum fejl fra min side ._. Jeg havde fundet en artikel om et japansk band der hedder Nightmare, og troede det var dem... Det viser sig så nu at de er franske... Mere kildekritik fremover