Metallica - St. Anger

St. Anger

· Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Thrash metal
Spilletid:75:04
Antal numre:11

Officiel vurdering: 4/10

Brugervurdering: 5,1/10 baseret på 9 stemmer.

Et af årets mest ventede plader, fra et af genrens førende navne.

De første ting jeg læste om pladen fik mig til at forvente en del, bl.a. at bandet igen ville gå i en hårdere retning og der var endda tale om riffs der mindede om sagelige "...And Justice" tider. Men desværre er resultatet blevet helt anderledes, bevares, det her er da hårdere end ting fra de hadede "Load" og "Reload" plader. Der er ingen søde ballader eller klamme Country numre, istedet lyder det for mig som om bandet har lyttet lidt for meget til Korn og System Of A Down. Det er der generelt intet galt i, men Metallica formår desværre ikke at drage disse nye elementer ind i deres lys.

Hoveddelen af sangene kører sig selv ihjel inden de kommer i gang, dette skyldes at sangene er alt for lange og besidder ikke nær den dynamik bandet er kendt for. Nogle af sangene har dog en del gode elementer, som f.eks. de to første sange "Frantic" og titelnummeret, men desværre lykkes det ikke at holde den interesse kørende sangene ud.

Men den allerstørste skuffelse der træder ind er pladens produktion; magen til mudder og smadder skal man lede længe efter. Lilletrommen må nok være det ækleste jeg nogensinde har lagt øre til. Guitarerne er, når det går hurtigt for sig, fuldstændig begravet under de mudrede trommer. Desuden lyder James Hetfield's vokaler frygteligt tynde og skæve til tider, hvilket er en skam for en sanger af hans kaliber. Manglen på guitar soloer er måske en ret relativ sag, men det ville nu have pyntet en del på sangene. Pladens største plus er den vedlagte DVD, hvor man ser bandet spille samtlige numre fra pladen i studiet. Et fedt træk fra bandet, som man blot kan håbe at flere bands vil tage til sig.

Tracklist

 1. Frantic (5:50)
 2. St. Anger (7:21)
 3. Some Kind of Monster (8:25)
 4. Dirty Window (5:25)
 5. Invisible Kid (8:30)
 6. My World (5:46)
 7. Shoot Me Again (7:10)
 8. Sweet Amber (5:27)
 9. The Unnamed Feeling (7:08)
 10. Purify (5:14)
 11. All Within My Hands ( 8:48)

Kommentarer (23)

WezBorland

Indlæg: 6

Er stort set enig i alt du

Er stort set enig i alt du har skrevet om pladen. Jeg er mindst ligeså skuffet, især over det med lilletrommen. Det ødelægger fanme det hele....og Kirk kunne sgu godt komme lidt mere til med soloer ...

Men som mange har sagt tidligere, så vil jeg først og fremmest give Bob Rock skylden. Siden Black Album har lyden fra Metallica ændret sig radikalt. Og grunden til at der er kommet så meget SOAD og Korn over det, er nok fordi Bob Rock kun har en hensigt. At skaffe et større publikum for Metallica. Og lyden som SOAD og Korn producerer, er jo åbenbart det de unge vil ha. Derfor kommer St. Anger måske til at sælge meget, men den vil ikke tilfreds-stille de fleste hardcore-Metallica-fans.

I mine øjne Bob Rock er en sørgelig skabning, der burde producere Bon Jovi, og ikke ødelægge Metallica på den måde.

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Tjah, og jeg er så sandelig

Tjah, og jeg er så sandelig også meget enig i anmeldelsen.
Hvis det havde været et newcomer band havde de ikke solgt en meter, men Metallica har nok verdens trofasteste publikum, så de burde havde taget sig sammen og lavet det hvad de vil have.
Generelt er numrene ikke ringe, men den der garage lyd, det er sgu ikke nytænkning.
Men det klær dem at numrene er blevet hårdere, og man kan især høre de har fundet en del inspiration ved System of a down (som jeg synes er et herre fedt Band) Men de når dem ikke til den nedrullede lynlås.
De har deres rytmer, men James synger som en skruk Faggot. (Han har garanteret fået for meget negerkølle, da han var på afvænning.)

Satoren

Tidligere anmelder

Indlæg: 33

Jeg tror sgu den flopper big

Jeg tror sgu den flopper big time. jeg kender sgu ikke nogen der gider spilde deres tid med sådan noget øvelokalemusik med tomme malerbøtter og falsk sang det lyder sgu som fire børn på seksten år der har spillet musik i tre måneder og så har lavet en demo nede i ungdomsklubben på deres ghettoblaster så de kan tage kassetebåndet med på deres Puch maxi'er når de skal til sodavandsbal.
Ja!

Azazel

Azazel

Indlæg: 16

Dette Metallica album er

Dette Metallica album er total gennemført.
Bare ærgeligt at det er på den dårlige måde, det er nemlig gennemført ækelt.

Bare se på coveret, mand! Det ligner jo noget som en bumset teenager har siddet og tegnet af kedsomhed i matematik timen.
Til gengæld passer det fint til musikken.

Dog vil jeg ikek give Bob Rock skylden for denne fadæse, da den mand nemlig er en ren troldmand, hvad angår fed lyd.

At han så gik med til den trommelyd der er på St. Anger er mig godt nok en gåde, når man tænker på den tordnende fede lyd han producerede på det sorte album og garage days. Men bandet må åbenbart have haft et ønske om at gå andre veje.
Måske det var derfor han blev sat til at spille bas, så han ikke blandede sig for meget i lyden ;o)

En teori: Måske Load og Reload ikke solgte godt nok, så derfor valgte man at lave en endnu værre album. For i skyggen af St. Anger, virker Load og Reload lige pludselig ikke så ringe mere, så måske folk vil købe dem istedet?

WezBorland

Indlæg: 6

Hvis Bob er så god som du

Hvis Bob er så god som du siger - How come at Justice var mindst 10 gange federe end Black Album?

Azazel

Azazel

Indlæg: 16

Nu snakker jeg om lyden -

Nu snakker jeg om lyden - ikke selve sangskrivningen!
Men du har ret i at Justice skiven er rigtig fed.

tgp88

Lyden på "Justice..." er jo

Lyden på "Justice..." er jo egentlig også jævnt fæl. Man må selvfølgelig have i mente at albummet også er produceret i en anden tid.

Rent musikalsk har jeg kun hørt titelnummeret og et par andre brudstykker. Generelt synes jeg faktisk at bandet arbejder med NOGLE spænende ideer. Imidlertid er disse blot alt for dårligt udført. Samtidig har jeg det også svært med at man tager en xx millioner dollars produktion og prøver at få den til at lyde af garage. Måske skulle de prøve at give f.eks. Entombed - "To Ride, Shoot Straight..." en lytter for at lære, hvordan en rigtig olm produktion skal skæres... Og nåh ja, hvis det skal være rock n' roll og smadder skal det ikke vare 75 minutter, men det har Metallica jo altid haft lidt svært ved at acceptere.

Anders

Huhle

Indlæg: 1

Det var dog helvedes som folk

Det var dog helvedes som folk har travlt med at rakke Metallica ned for tiden!!!!! Jeg er enig i at pladen har en irriterende lyd og mangler soloer, men folk kæfter op om at det er ..åhh, så nu-metal og rend mig i røven!!! Jeg synes det er et..ikke genialt, men ganske fedt og friskt album...især oven på de temmelig lunkne Load og Re-load pladder skiver!!!
Metallica har fornyet sig, men det er sgu stadig Metallica, og deres bedste skive siden "The Black Album"! ..og ja, jeg har været Metallica-fan siden '88...og er der sgu stadig, men jeg håber da på at den næste skive bliver LANGT federe! De ER vendt tilbage til metallen!!

metal freak

Indlæg: 2

Jeg forstår jer ikke... jeg

Jeg forstår jer ikke... jeg synes at lille trommen er T0TAL fed!!! jeg er stor fan af metallica(selv om at jeg er 11 år) og jeg har stort set alle cd,erne! PS! ( Der er kun 11 tracks)

metal freak

Indlæg: 2

DE LYDER IVÆRTFALD IKKE OM

DE LYDER IVÆRTFALD IKKE OM SOAD Eller koRn.... utroligt at i kan sige det... ST.Anger er RIGTIG METAL. og at de minder om koRn... th th th.. jeg synes de er ok men jonathan davis lyder ng som at havde drukket eller havde fået en tudse i halsen. james er 10 gange federe stemme end jonathan.

Headbanger

Indlæg: 10

Jeg synes sgu det er en

Jeg synes sgu det er en udmærket skive... Der er så mange der er skuffet over den, men synes den er fed nok... Selvfølgelig er det ikke den bedste de har lavet... Og til Omnio kan jeg lige sige, at "... And Justice For All" pladen var nok ikke den dyreste plade at producere, men tilgengæld synes jeg at det nok er den, der har den bedste lyd. Og det er jo det der tæller i sidste ende.

tgp88

@Headbanger: Min kommentar

@Headbanger: Min kommentar omkring "Justice"s produktion har ikke noget med dens pris at gøre. Det er derimod blot en konstatering af at lyd og muligheder var anderledes i firserne end i dag.

Man kan producere et album der lyder godt i dag for, skal vi sige kr. 20.000,- (masser af danske eksempler herpå f.eks.) og man kan producere et album der lyder godt for millioner (alt fra Justin Timberlake til hvad som helst er et godt eksempel herpå). Min point er at det virker PÅTAGET at bruge millioner på at producere et album og så gå BEVIDST efter noget der lyder af pose. Mange Entombed plader er f.eks. rent smadder, men det lyder ægte og lækkert og er garanteret også indspillet efter smadder-princippet. Dvs. de har ikke stået og fedtet med det i måneder for at få det til at LYDE smadret. For pokker, der er jo ingen lilletromme der naturligt lyder så ringe som den på "St. Anger"....

Mht. selve diskussionen omkring albummets musik, synes jeg det gemmer på flere gode numre.

tgp88

Forøvrigt @10 (hvis du ellers

Forøvrigt @10 (hvis du ellers stadigvæk er i blandt, ellers må dette blot tages som et retorisk spørgsmål): Hvis ikke System of a Down er rigtig metal, hvad helvede er så!?!??!?

Headbanger

Indlæg: 10

@Omnio: Min kommentar omkring

@Omnio: Min kommentar omkring "...And Justice For All" albummet: Du har ret i at det var en anden tid, og man dermed ikke havde så mange muligheder som i dag... Det var så min fejl at jeg troede at du også mente prisen. Men kun tiden og mulighederne...Hvis jeg har forstået det rigtigt...

maggot666

Indlæg: 18

altså jeg vil ikke sige at

altså jeg vil ikke sige at det lyder som soad eller korn, men dog er dette album elendigt, det gamle metallica er meget bedre master of puppets, and justice for all, black album, er meget mere metallica agtigt jeg vil dog ikke give bob rock skylden men vores alle sammens ven, lars drengen,han er ved at falde af på den. DESVÆRRE!

psyco-maggot

Indlæg: 7

st. anger et fedt album men

st. anger et fedt album men and justice for all er fede

hellcock

Indlæg: 189

St. anger er en kæmpe stinker

St. anger er en kæmpe stinker - Det lyder af rynket mormorrøv!

Og ja, Lilletrommen på ...And Justice er pisseirriterende og høre på!!

helloween

helloween

Indlæg: 167

Ok så er den heller ik

Ok så er den heller ik dårliger.

Alle numrerne er jo nok et par minutter for lange, men den gik nu stadig nummer 1 i 30 lande.
Sååååå..............

R.K

R.K

Indlæg: 19

dav dav igen jeg synes at

dav dav igen jeg synes at denne cd har skuffet mig mejet vå før jeg kunne li dem mejet men det kan jeg ikke jeg kan da godt hør dem men det ikke min favrit men ellers laver di da ok album

Beikes

Indlæg: 80

Ved ikke om jeg skal grine

Ved ikke om jeg skal grine eller græde over Metallica..

Siden lorteskiven 'Black Album' er deres udgivelser bare blevet værre og værre, og dette har ikke en skid med noget at gøre, andet end at det er en flok gamle griske mænd, der prøvet tækkes den tvilsomt 'smarte' ungdom.

Metallica burde have lukket og slukket efter "...And Justice For All" - Nu er de bare til grin..

Beikes gav Metallica - St. Anger 3/10.

Håkon

Indlæg: 9

Jeg elsker metalica af hele

Jeg elsker metalica af hele mit rustfri hjerte og jeg kan ikke lide at sige at jeg syntes at st.anger er en svinestreg på. Jeg savner ånden og energien der var at finde på alt fra "lightning" til "black album". Lightning,puppets og justice var hellige milepæle i metal og musikkens historie generelt. .... Men jeg tror på at metallica vender tilbage med en skive der får helveds hunde til at krype sammen

Håkon

Indlæg: 9

MEN METALLICA SKRIVER PÅ NYT

MEN METALLICA SKRIVER PÅ NYT ALBUM..... DER BLIVER PRODUCERET AF MR:RICK RUBIN: GENIET BAG "VOL 3 THE SUBLIMINAL VERSES MED DE HERRE SLIPKNOT. DET KAN KUN BLIVE GODT OG DE HOPER PÅ TOUR IGEN . YYYYYYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEARH. JEG HAAADER BURZUM

hellcock

Indlæg: 189

Metallica er stærkt

Metallica er stærkt latterlige........ En flok gamle patiske mænd, der ikke ved hvilket ben de skal stå på