Memoriam - For The Fallen

For The Fallen

· Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Grindcore
Antal numre:8

Officiel vurdering: 3/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Fallen, but never forgotten

Karl Willetts er hjernen bag projektet Memoriam, og ifølge ham blev bandet skabt ud fra idéen om at hædre afdøde Martin Kearns, tidligere trommeslager fra Bolt Thrower. En smuk tanke, som Martin Kearns sikkert ville have følt sig beæret over. Bandet består, nærmest udelukkende, af tidligere medlemmer af Bolt Thrower. Så hvis man var tosset med Bolt Thrower og lidt øv over, at de gik i opløsning, kan man jo finde en bittersød trøst i, at Memoriam er opstået, for hold nu fast, hvor lyder Memoriam da totalt som klassisk Bolt Thrower. Det er langsomt, tungt og med Karls ”genkendelige” vokal.

Bolt Thrower 2.0

Det er forventeligt, når det nu altså er Karl Willetts, der står i spidsen, at Memoriam er et band, man kan sammenligne med Bolt Thrower, men(!) Memoriam er mere end bare et band, der minder om Bolt Thrower; det er helt klart Bolt Thrower 2.0. Jeg har aldrig været stor Bolt Thrower-fan og er derfor ikke ekspert, men jeg kan slet ikke høre forskel på de to bands, medmindre jeg, helt specifikt, sætter mig ned og hører noget af det Bolt Thrower, hvor Karl ikke var med, og selv der kniber det lidt.

Når det så er sagt, er Memoriam altså heller ikke specielt spændende; det er rent ensformig døds-grind uden noget sådan helt specielt over sig. Det er ret gennemsnitligt, og så bliver jeg godt nok hurtig træt af Karls elendige vokal (og ja, nu får jeg nok på nakken af alle Bolt Thrower-fans, og det er da fair nok!). Jeg kan slet ikke arbejde med mandens vokal, den er sgu for sløj. Hans stemme er som en holdeplads mellem growl og opkast, men her må jeg antage, at det er en del af mandens charme, som jeg totalt har misset – og det beklager jeg så.

This is just a tribute…

Hvis du er tosset med Bolt Thrower, hvis du er mega øv over, at de ikke findes længere, hvis du vil ære Martin Kearns’ minde, og/eller hvis du er totalt tosset med grind-død, så for pokker da, så skal du lytte til Memoriam… Hvis ikke, så tænker jeg ikke, at du får ret meget ud af denne udgivelse, som jeg, desværre, har svært ved at sige ret meget positivt om. Ja, og dog! Jeg vil da lige skamrose én ting, som ikke har ret meget (hvis noget, overhovedet) med musikken at gøre, og det er pladens cover. Det er helt klart et af de mere imponerende, jeg har set i lang tid. Så øh, der er måske noget her med ikke at dømme en bog på dens omslag… Så undskyld til fans af Karl, Bolt Thrower og dødsgrind, men om ikke andet så en smuk tanke bag bandet da!

Tracklist

  1. Memoriam
  2. War Rages On
  3. Reduced To Zero
  4. Corrupted System
  5. Flatline
  6. Surrounded By Death
  7. Resistance
  8. Last Words