Mechanical Swan - Black Dawn Romance

Black Dawn Romance

· Udkom

Type:Album
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Egentlig tungere end man lige tror

"Hvad er dette for noget elektro-rock?" tænkte jeg, da jeg første gang tændte for Mechanical Swans Black Dawn Romance. Men da jeg sad en sen aften i et tog på vej mod Fyn, virkede lyden egentlig slet ikke så dårlig, så jeg lyttede videre. Med det følgende vil jeg opfordre andre til at gøre det samme!

Mechanical Swan er et italiensk band, som angiver at have en mission: ’a group of musicians who strongly wanted to combine the power of Hard Rock and Heavy metal with the elegance of an orchestra and the addictive grooves of Electronic music". Som inspirationer angives Rammstein, Unheilig, Depeche Mode, Nine Inch Nails, Cure, Alice in Chains, Muse, Foo Fighters, Deftones, Tools, Alter Bridge og Oomph! Jeg kommer også til at tænke på Linkin Park (Hybrid Theory) og Katatonia (The Great Cold Distance og Night Is the New Day).

Det første, man lægger mærker til, er de elektroniske lyd-flader. Det lyder godt, og laver en stemning. Giver man sig lidt tid til at lytte efter, vil man hurtigt opdage, at der neden under ligger en tung guitar, og rytme-sektionen giver sangene en god fremdrift. Tag bare som ét eksempel coveret af Depeche Modes "In Your Room".

Stemning og vellyd synes at betyde meget for Mechanical Swans kompositioner, og det er her, de virkelig får kant. Produktionen er tyk og blød, hvilket klæder musikken nærmest perfekt. Vokalen er også et næsten perfekt match, og der er ikke det tekniske hjælpemiddel, der ikke tages i anvendelsen for at indarbejde vokalen – og alt andet – i musikken. Dette kan også betragtes som Mechanical Swans og Black Dawn Romances største problem: Det er ikke naturlig og troværdig musik i den forstand; alt er poleret og justeret. Det ændrer dog ikke ved, at det i mine ører lyder næsten uforskammet godt. Personligt vil jeg særligt fremhæve "Human" og "Tear Me Down".

Black Dawn Romance er ikke en metal udgivelse i traditionel forstand, men inspirationen fra metal er tydelig, og udgivelsen har bestemt sin berettigelse i en metal-samling. Så hvis man accepterer præmissen for Mechanical Swans musik, så er Black Dawn Romance ni stærke sange.

Mechanical Swan har ikke lavet en egentlig video fra Black Dawn Romance - og det er synd. For hverken nedenstående præsentation eller "live" optagelsen af "Memories" giver mulighed for at rigtigt at fange stemningen i musikken, men der er muligt at finde udpluk af sangene på nettet.

Tracklist

  1. No Tears To Cry
  2. Memories
  3. Human
  4. Tear Me Down
  5. Emerald Bird
  6. If You
  7. In Your Room
  8. My Lonely Life
  9. Black Dawn Romance