Mayhem spiller koncert på Wacken Open Air 2024.
Mayhem - Chimera

Chimera

/ VME · Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Progressive Black Metal
Spilletid:44:30
Antal numre:8

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Tre år og en hundrede live udgivelser senere har de sorteste af de sorteste endelig fået fingeren ud og lavet en ny skive. Jeg har været temmelig nysgerrig efter denne plade, da jeg havde hørt at man havde valgt at optage i Norges bjerge, i stedet for det danske Puk studie (Judas Priest, Satyricon), desuden var deres sidste udspil "A Grand Declaration Of War" jo en højest udsædvanlig Black Metal skive. Det med bjerg studiet gjorde mig dog en smule ængstelig for om Mayhem ville levere en lige forfærdelig produktion som Metallica's "St. Anger", men allerede med første sang "Whore" står det klart at man i hvert fald har brugt tiden i bjergene fornuftigt. Krystal klart og knaldhård er de ord der falder en ind når man hører pladen, faktisk minder lyder en del om forgængeren selvom der måske er en lidt bedre lyd på denne. Bandet har på "Chimera" valgt at gå en tak tilbage til EP'en "Wolfs Lair Abyss", da sangene her er lidt mere ligeud og aggressive end de var på den mere progressive forgænger. Men en ting man lægger meget mærke til er den meget Doomede stemning som især høres på en sang som "Dark Night Of The Soul" og den afsluttende titelsang. Men med det sagt så lægger bandet ellers en fart for dagen der får en til at gispe efter luft, især trommelømmel Helhammer brillerer igen med sin fabelagtige trommekunst. Desuden gør vokalist Maniac sig positivt bemærket da han har lagt afstand til sin psykopat stemme som man kender fra "Symbols Of Bloodswords", men i stedet benytter hans mere gængse Black stemme, hvilket i øvrigt passer undertegnede fint. Det gode ved "Chimera" er, at den ikke lige fænger med det samme, men at den ligesom langsomt udfolder sig med hver gennemlytning, en mærkelig ting eftersom den ikke er super indviklet. Mayhem har igen leveret et solidt stykke arbejde, der igen konsoliderer deres position som et af scenens største og mest indflydelsesrigeste bands.

Kommentarer (5)

mayhem

Indlæg: 10

Mayhem har her lavet et

Mayhem har her lavet et virkeligt godt album. Især synes jeg at numrene "Whore" og "You Must Fall" og gode, bl.a. Maniac' stemme er det anderledes end tidligere, men jeg kun tale positivt om dette album. Mayhem har nu eksisteret i 21 år, og de kan sagtens klare 21 år mere. Hellhammer viser virkelig på "Chimera" hvad han kan med sine trommer. Alt i alt et pragtfuldt albun.

Håkon

Indlæg: 9

Jeg er hele tiden blevet

Jeg er hele tiden blevet fodret med "DEAD ER BARE BLACK METAL GUDEN" men maniac har bare en bedre stemme. Chimera er sgu tæt på det bedste udspil i genrens historie. kun overgået af "HVIS LYSET TAR OSS" og selvfølgelig perlen "DE MYSTERIIS". denne plade kan kun anbefales stærkt. det er brutalt og tight som ind i helvede. trust me

Eiler

Indlæg: 42

Denne Mayhem plade er absolut

Denne Mayhem plade er absolut én af mine ynglings! Allerede fra den brutale åbner "Whore", ved man "hvad klokken har slået", og efter andet nummer, som er mere stille, bryder helvede igen løs!

Det giver et fedt kick!

Men ellers er mit ynglings Mayhem album helt klart "Wolf's Lair Abyss"!

Ser frem til deres snart kommende album, så må vi se om Attila klarer den nu hvor Maniac er ude igen.

7 dødningehoveder herfra!

Blaspherion

Indlæg: 1

Lidt tam skive hvis man er

Lidt tam skive hvis man er til det gamle Mayhem fra hvor Dead var med. Men hvis man mere til Maniac så er det klart den fedeste skive de har lavet. Især numrene My Death og You Must Fall er virkelige fede.

metalfreak

Tidligere anmelder

Indlæg: 27

det er at fantastisk album.

det er at fantastisk album. et af mayhem's bedste til dato. 8 skaller her fra

metalfreak gav Mayhem - Chimera 8/10.