Master - The New Elite

The New Elite

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Death metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det tjekkiske band Master er et af de helt gamle dødsmetalbands og har på mange måder været med til at forme dødsmetalgenren. Inden folk falder helt i svime, må jeg hellere skynde mig at sige, at Master oprindeligt var et amerikansk band, der blev dannet i Chicago af Paul Speckmann (også kendt fra Abomination). Speckmann fik åbenbart nok af USA og flyttede sidst i 90erne til Tjekkiet for at spille i det tjekkiske band Krabathor. Da Krabathor gik i opløsning i 2004, besluttede Speckmann sig for at blive i Tjekkiet og hyrede to tjekkiske til at tage sig af guitar og trommer i Master. Så, ja, Master er et tjekkisk band nu.

Nå, men det vigtigste er jo musikken. På The New Elite bydes der på dødsmetal af den helt tidlige slags (altså som dødsmetallen lød i slutfirserne), og dette vil sige, at der egentligt er tale om musik, der ligger et sted mellem at være dødsmetal og thrash metal. Der er masser af old school dødsmetal riffage, men dette blandes med hidsig uptempo thrash metal, og enkelte numre har ligefrem et hardcore-væsen over sig, så som "The New Elite" og "Smile as You're Told". Således er der tale om musik, der på mange måder er ret primitiv, men også sindsygt energisk, og man kan nærmest ikke lade være med at rocke ud til de hurtige bopti-bopti-trommer. I bedste old school dødsmetal-stil er skivens guitarsoli kaotiske, og vokalen er mere en slags snerrende råben end dødsmetal-growling. Der er da enkelte blastbeats nu og da, men mere bliver det heller ikke til fra den moderne metal.

Med andre ord, der er ikke sket megen fornyelse siden 2010s The Human Machine - eller i det hele taget - men det er heller ikke det, man vil have fra Master. Fra Master vil man have primitiv, aggressiv old school dødsmetal fra dengang, far havde mere hår på hovedet end på skuldrene. Og det får man her. Også i den grad.

Så fans af dødsthrash og gammeldags dødsmetal bør bestemt give The New Elite et lyt, og fans af Master kan også være helt sikre på, at det får, hvad de vil have.

Tracklist: 1. The New Elite 2. Rise Up and Fight 3. Remove the Knife 4. Smile as You're Told 5. Redirect the Evil 6. Out of Control 7. As Two Worlds Collide 8. New Reforms 9. Guide Yourself 10. Souls to Dissuade 11. Twist of Fate