Loch Vostok - Dystopium

Dystopium

/ Sound Pollution · Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Spilletid:51.46
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

"Dystopium" er fjerde skud på det svneske metalband Loch Vostoks stamme, og der bydes på sprød og tung progressiv metal med masser af elementer fra metallens mere ekstreme hjørner.

Grundlyden er lidt henad den tunge Göteborg-lyd, som er kendt primært fra melodisk dødsmetal men i stigende grad også melodisk metalcore og moderne power metal, hvilket vil sige, at du kan forvente nedstemte forvrængede guitarer, melodiske riffs, thrash metal elementer, keyboard og elektroniske elementer samt krystalklar poleret produktion. Selvom jeg ganske vist godt kan lide Göteborg-lyden, så er jeg også klar over, at Göteborg-lyden i sig selv langt fra er garant for kvalitetsmusik (Sonic Syndicate og Dead By April... puha!).

Det er dog ikke et problem her, da Loch Vostok bestemt leverer varen overbevisende. Numrene virker store og episke, selvom de faktisk ikke er uoverskueligt lange, og der er masser af små finurligheder, skæve rytmer og andre progressive ting lagt ind blandt de tunge og til tider groovy stykker. Der trækkes som sagt også en del på ekstrem metal, og du kan forvente blastbeats, growls, crossover d-beating og masser af thrash metal elementer samt enkelte djent-agtige ting.

Det kan måske tage lidt tid at vænne sig til den rene vokal, der er lidt blødere end man måske kan være vant til i denne type musik, men efter et par gennemlytninger burde den sidde i skabet hos de fleste lyttere.

"Dystopium" er tung med enkelte brutale elementer, men samtidigt også melodisk med masser af progressive ting og sager hist og her og kan anbefales til fans af både melodisk dødsmetal og tungere moderne progressiv metal.