Kataklysm - Waiting For The End To Come

Waiting For The End To Come

· Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Melodisk Death Metal
Spilletid:45.00
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 2 stemmer.

Voldsomt dødsmetal udspil fra Kataklysm

Kataklysm er tilbage med deres 11. album, hvad der i sig selv er en præsentation, men albummet er alt andet end rutine. Forvent moderne dødsmetal fra den højeste hylde fra start til slut. Et imponerende stykke håndværk fra de canadiske veteraner, som vinder ved hver gennemlytning. Der er blasts, hyper blasts, en riff festival, de typiske små lydstumper og en gennemført voldsom stemning fra start til slut. Som bekendt er hurtighed og i særdeleshed dobbeltpedel synonym med Kataklysm, og det kan man også tjekke af på listen. Her er alt hvad Kataklysm er bedst til.

Maurizio Iacono er stadig en af genrens bedste vokaler, Det er dybt og ondskabsfuldt, men stadig (forholdsvis) tydeligt hvad teksterne handler om – og det er en god ting. "Dead & Buried" eksempelvis. Et nummer som udsprang af Maurizio Iacono's bedsteforældres død, og tanken om, at vi skal leve mens vi endnu er på denne jord. "Like Animals" bygger på et ateistisk tema, om at vi blot er dyr, og fordriver tiden med nøjagtig det samme som vores firbenede venner. Guitaren er lige i dét skab – som alle snakker om, men som ingen endnu har set. Meget solo trækker altid op i min lille sorte bog, og her bliver jeg ikke helt forkælet.

Albummet er kaldt “Waiting For The End To Come", hvad der i sig selv er en selvmodsigelse, for selvom Kataklysm har været en faktor siden 1991, er der intet der tyder på at der ikke 20 år mere i Kataklysm. Det er et album som henvender sig til os, som syntes at melodeath kan være for fesent, og, at old school dødsmetal godt kan tage en slapper – bare en gang i mellem.

Der er flere sange som står i kø for at blive spillet. "Fire", "Kill The Elite", "Dead & Buried" er måske de mest åbenlyse, men generelt er der kun gode numre, og ingen vildskud.

Kataklysm er på tur og… I februar måned er det vores tur. Den 9. februar i Aarhus og dagen efter i København. Bandet er kendt som et forrygende liveband, og med et album i ryggen som “Waiting For The End To Come" vil jeg stå på første række.

KATAKLYSM - Kill The Elite (OFFICIAL TRACK)

Tracklist

 1. Fire
 2. If I Was God - I’d Burn It All
 3. Like Animals
 4. Kill The Elite
 5. Under Lawless Skies
 6. Dead & Buried
 7. The Darkest Days of Slumber
 8. Real Blood - Real Scars
 9. The Promise
 10. Empire Of Dirt
 11. Elevate