Judas Priest spiller koncert i Royal Arena, København S .
Judas Priest - Painkiller

Painkiller

Klassiker

· Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Spilletid:46.10
Antal numre:10

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 9,8/10 baseret på 8 stemmer.

Klassiker Nr. 3: Det er de færreste bands, som formår at forny sig selv så meget, som det lykkedes for de britiske heavymetal legender fra Judas Priest, da de i 1990 udgav deres unikke Painkiller album. Albummet var et statement om, at Judas Priest langt fra var færdige, selvom de på dette tidspunkt allerede havde eksisteret i mere end tyve år og allerede havde haft enorm kommerciel succes med British Steel fra 1980. Painkiller, som blev indspillet på et gammelt fransk vinslot, er et konceptalbum, der fortæller historien om det messiasagtige metalvæsen The Painkiller, som tager tilbage Jorden for at redde menneskeheden fra onde kræfter og truslen om undergang. Forsanger Rob Halfords vokalpræstation er fuldstændig eminent på denne plade og bandets guitaristduo Glenn Tipton og K.K. Downing leverer nogle af de mest inspirerede heavymetal riffs og harmonier nogensinde. Tilsammen udgør dette et af de bedste speedmetalalbums, der nogensinde er produceret. Med numre som All Guns Blazing, Metal Meltdown, Night Crawler, One Shot At Glory og Between The Hammer And The Anvil, er der ikke så meget som et eneste dårligt nummer på Painkiller, og det er absolut et album, som alle heavymetal fans med respekt for sig selv bør kende. At Painkiller har haft stor betydning for andre bands, ses også af de mange coverversioner som er indspillet af pladens numre. Blandt andet har floridianske Death med frontmand Chuck Schuldiner indspillet titelnummeret Painkiller, som et ekstranummer på deres glimrende "Sound of Perseverance" album fra 1998. Painkiller er indbegrebet af ægte Metal, tjek det ud, nu!

Kommentarer (4)

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

Uhhhh dette er så sikkert som

Uhhhh dette er så sikkert som lig på en kirkegård... DAMN GOOD ALBUM!!!
Det er virkelig et MUST for alle metal freaks... Fantastisk album og klart det bedste Judas album. Halford på toppen!

Claus Ljørring gav Judas Priest - Painkiller 10/10.

Time Signature

Time Signature

Tidligere anmelder

Indlæg: 65

Ærgeligt, man ikke kan give

Ærgeligt, man ikke kan give mere en 100% :-)

"Painkiller" er et af mine yndlingsalbum nogensinde, og titelnummeret indeholder mine absolut yndlingsguitarsoli.

Time Signature gav Judas Priest - Painkiller 10/10.

Heavy_Hust

Tidligere anmelder

Indlæg: 9

Hvis man ikke kan lide dette

Hvis man ikke kan lide dette album, er man simpelthen ikke metaller:P Klart mit favorit Judas Priest album. Kan hører den flere gange i træk!

Heavy_Hust gav Judas Priest - Painkiller 10/10.

Ougaard

Tidligere anmelder

Indlæg: 8

Painkiller er så afgjort en

Painkiller er så afgjort en af metallens absolutte klassikere! Jeg husker tydeligt første gang jeg hørte titelnummeret i radioprogrammes Headbangers Lesson på Roskilde Dampradio. Dette album fik mig til at se, at hård rock rummede andet og mere end Def Leppard og Iron Maiden.

Painkiller er den egentlig lidt for sjældne kombination af gode riffs, eminemt trommespil, høj energi og så bare fundamentalt gode melodier. En plade der tilsyneladende ikke kan slukkes, når førts den spiller...