NOTBA4
Iron Lamb - The Original Sin

The Original Sin

· Udkom

Type:Album
Genrer:Punk, Hard rock
Spilletid:32.37
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Iron Lamb er et svensk rockband, hvis medlemmer har baggrund i den svenske dødsmetalscene og har gebærdet sig bands som Dismember, General Surgery og Repugnant. Iron Lambs stil har dog ikke meget med dødsmetal at gøre og kan bedre beskrives som punket hard rock.

I bedste punkrockstil er de fleste numre lige ud ad landevejen uden for mange dikkedarer i mellem- til uptempo, og vokalen er rå og kompromiløs (men dog mere på den syngende end den råbende side), mens trommerne meget ofte kører i energiske D-beats, og bassen har en knasende forvrænget lyd.

Iron Lamb er dog ikke irrelevant for HMdk og for metalhoveder. Selvom udgangspunktet måske er punkrock, så er der stadig masser at komme efter, hvis man er til metalmusik. For det første er der masser af hardrock-elemeter, og numre som "Poison", "Our Demise", og "Iron Lamb", synes jeg, har mere med metal at gøre, end med punk (de kan vel beskrives som hardrock-sange i punk-indpakning). For det andet er der guitarsoloer i næsten hver sang, og der er ikke tale om larmende guitarstøj, men ganske veludførte rockede og til tider næsten melodiske leadguitarer. For det tredje er det meget tydeligt, at et af Iron Lambs større inspirationspunker er Motörhead, hvilket er ganske mærkbart i bandets overall drive på dette album.

Produktionen er også, selvom guitarlyden er rå og vokalen ikke har særligt mange effekter, mere professionel og veldefineret, end man måske ville forvente af "rigtig" punk.

"The Original Sin" er et ganske udmærket punkrock/metal album, der kombinerer punkens og metallens energi-typer, og kan anbefales til fans af både Motörhead og Discharge.

Tilføj kommentar