Ill Niño - One Nation Underground

One Nation Underground

/ Bonnier Amigo Music · Udkom

Type:Album
Genrer:Nu Metal, Alternativ metal
Spilletid:43:58
Antal numre:13

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 6,5/10 baseret på 2 stemmer.

Det nye udspil fra Ill Niño er uden tvivl en genial og hårdtslående plade. CD’en åbner godt op med nummeret ’This Is War’, hvor der stille og roligt bygges en god stemning op, for derefter at blæse lytteren væk i Ill Niño’s velkendte stil.

Numre som ’What I Deserve’ og ’All I Ask For’ appellerer godt til "rocke-musklen" og benene begynder hurtigt at vippe i takt til musikken. Det er sange med swing i og et godt flow. Hele pladen bærer præg af harmoni og melodisk skønhed, samtidig med, at de hårde elementer bibeholdes.

Dette faktum forbedres yderligere af guitarernes gode placeringer. De forskellige riffs virker meget velovervejede idet, de ikke træder for meget frem på steder, hvor de ikke skal, men derimod lader sig markere tydeligt i de instrumentale stykker på CD’en.

Det er jo efterhånden ved at være en selvfølge for Ill Niño at markere deres etniske oprindelse ved at bruge spansk i teksterne, men det spanske dominerer på ingen måde i teksterne. Vokalen er dejligt varierende og Cristian Machado får tydeligt vist, at han sagtens kan synge smukt og growle som ind i helvede.

Lyden på denne meget dynamiske plade, er rigtig god, men der er dog en lille ting, som kunne have været gjort bedre. Stortrommen tenderer til at drukne i musikken, for ikke at sige, at den faktisk til tider er helt væk.

Bortset fra dette, som ikke hindrer CD’en i at gøre sit arbejde godt, har vi her at gøre med en gennemført god plade. Den er klart anbefalelsesværdig ved næste musikindkøb. Hvis man i forvejen kan lide Ill Niño og synes deres tidligere plader er fede, vil man langt fra skuffes over dette udspil. Den er spækket med fængende ørehængere.

Kommentarer (2)

tgp88

Lige en forhåbentlig

Lige en forhåbentlig kontruktiv bemærkning:

Virker det ikke let malplaceret på den ene side at starte med at kalde en plade for "genial" (et stærkt ord!) og så i sidste ende "kun" give den 7/10 (stadigvæk en yderst positiv vurdering, meeeen afspejler nok ikke ligefrem ordet "genial")?

Martin

Tidligere anmelder

Indlæg: 47

Som jeg skriver: "...genial

Som jeg skriver: "...genial og hårdtslående plade..."
Pladen kan sagtens være genial i den forstand, at kompositionerne er originale, samt helhedsindtrykket er overvejende "genialt". Dog er der jo selvfølgelig visse elementer i pladen, som gør, det den ikke får 10/10.
Ellers er det godt, du kommer med konstruktiv kritik. Det sætter jeg pris på!