Vinylbanner
Hevilan - The End Of Time

The End Of Time

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Brasiliansk power samba

Hevilan blev dannet tilbage i 2005. Grundlæggeren og guitaristen Johnny Moraes gik meget op i, at de folk, der skulle med i bandet, kunne spille musikken, så lyden passede til den stil, han søgte. Han fandt tre gutter, der netop var stoppet i bandet Sinrise, og Hevilan var skabt. Hevilan stammer fra Hebraisk og betyder "landet fyldt med skatte". Det er dog så som så med skatte fra Hevilan, da The end of time er deres første album. De har i 2006 lavet en ep med 3 numre på.

Overraskende velspillet

Jeg kendte intet til disse gutter, da jeg blev sat til at anmelde deres album The end of time. Jeg må nok sige, at de kan spille, og det lyder fantastisk godt. Stilen ligger mellem Symphony X og Firewind. Musikken er rigtig velspillet og med knald på både guitar og vokalen. Jo længere tid man lytter, jo mere vokser albummet. Man kan virkelig godt høre, at det er håndplukkede folk, der skaber stor lyd sammen. I nogle af numrene bliver lyden meget teatralsk, men med den flotte vokal bliver det aldrig for meget. Især vil jeg fremhæve to numre "Desire of Destruction" og "Shades of War". Sidstnævnte er supersangeren Warrel Dane (Nevermore, Sanctuary) gæstesanger på. The end of time er et flot produceret album, der har alt, hvad man kan forvente af et professionelt band og meget mere til. Jeg er meget positivt overrasket over, at der stadig findes nye bands, som bare kan tage en med storm.

På snarligt genhør

The end of time bliver med garanti ikke det sidste, vi kommer til at høre fra Hevilan. Det kan godt være de tog deres tid med dette album, men det har bestemt været værd at vente på. Jeg opfordrer lige drengene til ikke at lade 8 år passere, inden næste album rammer vores øregange. The end of time er klart anbefalingsværdigt og får 8 store kranier.

Tracklist

 1. Regenesis
 2. Shades Of War
 3. Minus` Call
 4. End Of Time
 5. Desire Of Destruction
 6. Sanctum Imperium
 7. Dark Throne Of Babylon
 8. Son Of Messiah
 9. Loneliness
 10. Shades Of War (feat. Warrel Dane)
 11. Quest Of Illusion 2014

Tilføj kommentar