Vinylbanner
Firespawn - The Reprobate

The Reprobate

· Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Dødsangst for en morbid begravelse…

Firespawn er landet med deres andet album, siden bandet blev stiftet i 2012 under navnet Fireborn. Bandet kan prale af medlemmer og eksmedlemmer af bands som Entombed, Necrophobic, Dark Funeral, Unleashed, og der kunne namedroppes flere andre, men altså taler vi her om voldsomt rutinerede kræfter udi at tøjle genren, som ikke overraskende er god gammeldaws dødsmetal! Firespawns debutalbum, Shadow Realms, gik på en eller anden måde under min radar, eller jeg hørte et par numre, som var fede, men åbenbart ikke fede nok, til at jeg gik videre med interessen. Men nu er deres nye skive landet, og den har fanget mig i sit net!!!

Intet nyt under solen… Heldigvis!

The Reprobate starter med et brag; nummeret ”Serpent of the Ocean” er simpelthen så fedt og fængende som en tændstik til en grillbriket. Det har det lækreste omkvæd, hvor LG virkelig viser, hvorfor han er en konge vokalist. Han fraserer det hele så fedt! Riffene er også af ypperste kvalitet – old school uden at blive naivistiske, og så er Matte Modins trommespil ganske enkelt forrygende. Startnummeret er ganske fortællende for skiven som helhed, for det er ikke meget, der fraviges formelen fra dette på de resterende ni numre. Firespawn lyder i den grad som et sammenstød mellem de bands, de respektive medlemmer kommer fra; her er lidt Necrophobic’sk blacket rifferi, Entombed rockeri og en hulens masse Morbid Angel-esque atmosfære, og for hede hule, hvor er det tæskelækkert! Yndlingsnummeret er absolut starteren, men ”General’s Creed”, ”Death by Impalement” (hvor der guddødeme dukker en melodisk vokal op) og ”A Patient Wolf” er lige så fede. Skivens produktion fortjener også roser – klar, tung og nedbarberet, så den passer perfekt til stilen.

Man kan jo bare konkludere, at:

Er man til dødsmetal, og kan sætte kryds i ruden ved nogen af de bands, de forskellige medlemmer i Firespawn gør sig i, og har man et svagt punkt for Morbid Angel, så skal man ikke vente længe, men straks få investeret i The Reprobate. Det er ikke raketvidenskab eller noget, der bare ligner noget nyt, men det er ganske enkelt hamrende fedt! 

Tracklist

  1. Serpent Of The Ocean
  2. Blood Eagle
  3. Full Of Hate
  4. Damnatio Ad Bestias
  5. Death By Impalement
  6. Generals Creed
  7. The Whitechapel Murderer
  8. A Patient Wolf
  9. The Reprobate
  10. Nightwalkers
Metalvinyl

Tilføj kommentar