Daze of June - Heart of Silver

Heart of Silver

· Udkom

Type:Album
Genre:Metalcore
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Juni i Alaska

Heart of Silver er det første fuldlængdeudspil fra Daze of June. Bandet er i hus hos Prime Collective og har som flere Prime-bands været en tur forbi Chris Kreutzfeldt fra CABAL for at indspille debuten. Det relativt unge band består af fire gutter fra Roskilde og har tidligere udgivet en EP under navnet Archives of Alaska, men skiftede altså tidligt i 2018 navn til Daze of June med begrundelsen, at “Alaska” var lidt for brugt indenfor genren.

Metalcorens renæssance

Det er befriende at lytte til et band, der står ved deres musikalske identitet. Daze of June spiller metalcore, råber ad os i verset, omfavner os i omkvædet, blot for at kunne servere musikalske tæsk i form af brutale breakdowns. Pladen åbner med “Two Suns”, der giver et rimeligt fornuftigt indtryk af, hvad resten af pladen kommer til at byde på. Ubesværet skifter frontmand Benjamin Ganzhorn mellem growl og skønsang, og jeg bliver lige imponeret hver gang. Der er smæk på bassen, og riffet er brutalt og ubarmhjertigt. Det skaber den kant til de åbne og melodiøse omkvæd, som er nødvendige for, at det ikke bliver for poleret at lytte til. “June” – som er første single fra pladen – lægger fra land med lidt større armbevægelser og har måske pladens mest catchy omkvæd og en tilhørende superfed musikvideo. Jeg synes, at Daze of June balancerer rigtig fint mellem det brutale og det melodiøse, og bandet har fundet en fed lyd hele vejen rundt. Jeg undrer mig dog en smule over, at de har valgt den samme type “intro” til seks ud af ti numre. Det lyder som et filter, der er smidt på for at fjerne visse frekvensområder og skabe mere punch, når det egentlige riff starter. Det er ikke ens på alle seks numre, men det er noget, jeg begyndte at bide mærke i efter de første par gennemlytninger.

På “The Current” har bandet fået Mirza Radonjica-Bang fra Siamese til at lægge lidt vokal på omkvædet. Det skaber en fed diversitet i forhold til Benjamins bidske vokal og de galoperende dobbeltpedaler, vi har med at gøre i verset. Daze of June har skabt en meget letgenkendelig lyd, hvilket er vigtigt indenfor metalcore. Herhjemme er metalcore-scenen ikke enorm, og jeg har længe savnet nye navne. Nu har posen endelig fået den rystetur, den trængte til. Et gennemgående element – som blandt andet optræder på pladens titelnummer, “Heart of Silver” – er, hvordan guitarerne skaber dynamik og atmosfære, alt imens at bas og trommer lægger det solide fundament for god metalcore. Tempoet bliver taget helt ned, og der bliver skruet godt op for effekterne på clean-kanalen på guitarforstærkerne på pladens afsluttende nummer, “Shade”. Et nummer, der starter som en solid rockballade, inden nummeret åbner op, og vi endnu en gang forkæles med et velkomponeret og smukt skrevet omkvæd. Det hele er bare så satans velspillet.

Ingen dis, klare udsigter

Vi har tidligere udråbt Daze of June som årets nye håb her på sitet. Nu er spørgsmålet så, om de kan indfri vores forhåbninger. Med Heart of Silver tager drengene i hvert fald et stort skridt i den helt rigtige retning. Deres ambitionsniveau er tårnhøjt, og de er tro mod deres genre og lyd. Jeg er ret tosset med, at bandet ikke gør noget halvt. Der er sjæl og nosser i hvert et nummer på pladen, og jeg er sikker på, at bandet går en stor interesse i møde, både fra publikum herhjemme, men i høj grad også internationalt, hvor metalcore-scenen er noget større end i Danmark. Jeg kommer til at holde et vågent øje med gutterne og deres fremtidige bedrifter, og Heart of Silver kommer til at gå i A-rotation på mit anlæg.

Tracklist

  1. Two Suns
  2. Summit Fever
  3. June
  4. The Current (feat. Mirza)
  5. It Stays
  6. One Wing Only
  7. Too Many Epiphanies
  8. Heart of Silver
  9. Nibiru
  10. Shade

Kommentarer (1)

Kristoffer

Super anmeldelse og super fed

Super anmeldelse og super fed plade.... meget enig!