The Dark Overlords - I Am The Dark Overlords

I Am The Dark Overlords

· Udkom

Type:EP
Genrer:Black metal, Blackened Death Metal
Antal numre:3

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Et band er et band er et band

Det er ikke så frygteligt tit, at jeg giver mig i kast med materialer, der normalt tilfalder Detektoren. Jeg har simpelthen ikke fingeren nok på pulsen til at vide, hvad der rører sig i den danske undergrund – alligevel sker det nu og da, at jeg får et projekt smidt i nakken. Nogle gange er det en god ide, andre gange en rædderlig ide. Ikke desto mindre blev det besluttet, at jeg skulle tage mig af det helt nye projekt The Dark Overlords. Jeg skal da indrømme, at navnet ikke just fik mine forventninger til at sprænge skalaen, nok nærmere tværtimod. Men nu skal man jo hverken dømme en black metaller på sin corpsepaint eller et band på sit navn!

Metallicus Extremus

I tilfælde af at man har levet under en sten eller lige er vågnet af længerevarende koma, så er corona altså stadig en ting. En ting, der har slået hårdt ned på alt, hvad der minder kom udendørsaktiviteter, koncerter og turnéer. Så hvad gør man, hvis man er musiker i det danske metalmiljø? Jo, man skriver da bare mere musik eller laver sideprojekt nummer 47. The Dark Overlords er netop et resultat af denne ligning, og I Am The Dark Overlords er så det første kapitel i deres krønike.

EP’en består af tre vidt forskellige numre, men den røde tråd er hidsig, frembrusende og melodisk black metal – lidt henad Anaal Nathrakh, Dimmu Borgir (før de valgte at lyde, som om de var ejet af Disney) og Emperor (hvilket ikke burde komme som en overraskelse, hvis man tænker over EP’ens titel). Men hele balladen hørmer også af Finland – jeg kan i hvert fald høre både Archgoat og Satanic Warmaster på I Am The Dark Overlords. Og som prikken over i’et bliver hele den sorte melasse omkredset af guitarlir og endeløse soloer – hvilket igen får en til at tænke på Finland og afdøde Alexi Laiho.

Undskyld hr., må jeg bede et riff til?

Kort sagt leverer The Dark Overlords en stærk debut og udviser, at vi har med erfarne musikere at gøre, som godt ved, hvordan et stykke med ekstremmetal skal skæres. Faktisk er det største problem ved I Am The Dark Overlords, at tre numre simpelthen er for nærigt! Så står man der med hatten i hånden som en anden Oliver Twist-karikatur og spørger pænt, om man må få en portion til, men nix – køkkenet er lukket, og man har værsgo at skride i seng – øv! Men så kan man da glæde sig over, at man jo nok kan komme til at se bandet spille live lige om lidt … Nå nej!

Tracklist

  1. Death From The Sky
  2. The End Of The World Is Coming, And I Will Be The Cause Of It
  3. Region Of Demons