Crisix - Against the Odds

Against the Odds

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Vamos, hijo de puta!

I november 2016 spillede catalanske Crisix sig på verdenskortet med deres tredje studiealbum, From Blue to Black. HMDK’s egen Daniel Wilkens kunne ikke få armene ned og kvitterede med hele ti friskhøstede kranier samt kommentaren ”Det er ganske enkelt noget af det fedeste thrash, jeg har hørt i mange år”. Jeg kan komme i tanke om konkurrenter til tronen, men også jeg blev revet med af Crisix’ hang til sjov og ballade i lige mængder. Allerede halvandet år efter er Crisix tilbage med Against the Odds, og de beder dig venligst holde kæft og slå ørene ud.

Lidt mindre sjov, lidt mere ballade

Crisix’ stil er befriende simpel: De jokker sømmet i bund og tager svingene, som de kommer. På Odds finder du thrashriffs, thrashtrommer, thrashvokaler og flere thrashriffs. Dertil føjes punkindflydelser i form af banderåb (eller ”bøllekor”, som Wilkens sagde det) og læssevis af attitude. Forsanger Julian Báz har stængt en masse vrede inde siden sidst, og han er ikke sen til at dele ud af den.

Denne dagsorden hamres fast fra begyndelsen med den indledende trio, hvor den ene sang er vredere og hurtigere end den anden. Vi når helt hen til det tidlige højdepunkt, ”Perseverance”, før gutterne slipper speederen blot et øjeblik med en sej thrashhyldestsang, som på én gang er medrivende og hårdtslående. Resten af albummet følger trop med en blanding af vrede, hyldester og vrede hyldester. Crisix fortjener endnu en gang ros for at skære ind til benet; 36 kortfattede minutter fordeles på 9 sange, hvilket sikrer, at intensiteten ikke daler det mindste.

I sammenligning med From Blue to Black er der heldigvis få ændringer. Festligheden fra fx ”G.M.M.” og ”Psycho Crisix World” er afløst af arrigskab, så ingen ”shit-fuck-shit-fuck”-banderåb. Against the Odds rummer også færre hooks, så den skal lige vende et par gange, inden den sætter sig fast. Endelig har guitarduoen Busqué og Requena opgivet at stemme spaderne dybere og har i stedet anskaffet sig et par syvstrengede, som bliver vist frem af og til; navnlig på ”Leech Breeder”.

Bag pulten er der intet nyt: Masteren er akkurat lige så højlydt og guitarpræget som forgængeren, og enten er det sådan, gruppen foretrækker det, eller også er det sådan, Listenable Records foretrækker det.

Med alle odds

I begyndelsen var jeg undervældet af Against the Odds. Den er ikke lige så ørehængende som sin forgænger, og derfor fandt jeg den lettere kaotisk. Den har siden spillet sig gevaldigt op og står som endnu et vidnesbyrd om Crisix’ anselige evner. Odds er hård, aggressiv, hurtig og højlydt fra ende til anden. Ægte overraskelser er der ikke mange af, og det skal der heller ikke partout være. Odds vil med sikkerhed henrykke Crisix’ egne fans, ligesom den henrykte mig, og vil ligeledes gå rent ind hos fans af Municipal Waste, Overkill og Havok.

Tracklist

  1. Get Out Of My Head
  2. Leech Breeder
  3. Technophiliac
  4. Perseverance
  5. Xenomorph Blood
  6. Prince Of Saiyans
  7. Leave Your God Behind
  8. Cut The Shit
  9. The North Remembers
Imusic

Tilføj kommentar