Communic - The Bottom Deep

The Bottom Deep

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Spilletid:55.10
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8,5/10 baseret på 2 stemmer.

"The Bottom Deep" er de fjerde udspil fra norske Communic, som byder på power prog metal af den mere hårdtslående og mørke slags.

"The Bottom Deep" er de fjerde udspil fra norske Communic, som byder på power prog metal af den mere hårdtslående og mørke slags.

Der er dog ikke så meget tale om hyper teknisk og kompleks musik, men snarere musik med mange musikalske facetter, selvom det stemningmæssigt er holdt i den mere mørke ende af spektret. Således er "The Bottom Deep" også et meget stemningsmættet album, der har en hvis mørk episkhed over sig uden, at det går hen og bliver grandiøst på nogen måde.

Der er en hvis melankoli over en del af numrenes komposition, hvor der ofte gøres brug af rene guitarer i versene, der, fordi der er nedstemt, får en meget mørk og næsten skummel lyd. De nedstemte guitarer bidrager også med en generel tung lyd, og, selvom der er masser af både uptempo og groovy riffs, så er tunghed et af dette albums karakteristika, og numre som "Denial" og "In Silence with my Scars" indeholder flere tunge, næsten doomy passager. Men jeg vil skynde mig at tilføje, at der ikke er tale om egentlig doom metal - det er altså mørk power metal med progressive tendenser og masser af groove og uptempo stykker. Nævneværdige numre er - udover "Denial" og "In Silence With My Scars" - den melodiske "My Fallen" og "Destroyer of Bloodlines", der har en hvis mørk episkhed over sig, samt den episke mere balladeagtige "Wayward Soul".

Vokalen, som er ren, er kraftig og potent, og kan måske lyde lidt anstrengt nogle steder, men det er mere et spørgsmål om tilvænning - jeg synes i hvert fald at den passer selve musikken ganske fint, og derer ingen tvivl om, at Oddleif Stensland er en fremragende sanger.

Hvis du kan lide power metal med masser af mørk stemning og melankoli, men samtidig med power og potens, så bør du tjekke dette album ud.