Communic - Payment Of Existence

Payment Of Existence

/ VME · Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Spilletid:60:00
Antal numre:8

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

For jer der ikke har stiftet bekendtskab med Communic, så får i lige et indblik i bandet her. Communic blev stiftet tilbage i marts 2003 ud af det norske band Ingermanland som gik i opløsning året efter. Oddleif Stensland (vokal og guitar) og Tor Atle Gabrielsen Andersen (trommer) førte musik stilen fra Ingermanland videre og sammen skabte de Communic. Erik Mortensen (bass), som også spillede med i Ingermanland, sprang på vognen og line-up’en blev fuldendt. Deres første full-lenght album i 2005 fik navnet "Conspiracy in Mind" og blev rost til skyerne af anmeldere world wide og heavymetal.dk gav da også skiven en acceptabel karakter af 7 skelethoveder. Andet album, "Waves of Visual Decay" fra 2006 fulgte samme fodspor, men ramte ikke sømmet nær så præcist som det foregående album. Communic spiller Progressivt-Power metal af den fede slags og Oddleifs vokal er aggressiv hvilket er passende til resten af Communic’s stil.

Nu er Communic så klar med deres tredje skud på stammen. Skiven har fået titlen “Payment of Existence" og bandets line-up er uændret. Stilen er den samme, ja faktisk skiller albummet sig ikke meget ud fra de to forrige albums. Catchy vokal og guitar riffs fylder skiven godt ud og gør albummet til en indholdsrig og fængslende oplevelse. Man kan ikke lade være med at sidde og smårocke med, på hvert eneste nummer. Dog skiller et enkelt nummer sig ud på skiven, hvilket er værd at nævne. "Becoming of Man" er et super, super fedt nummer og klart skivens bedste. Nummeret veksler mellem at være en ballade og så progressivt metal med smæk på...

"Payment of Existence" er ikke Communics bedste, det er debut skiven der stadigvæk rager første pladsen, men det er helt på niveau med "Waves of Visual Decay". En oplevelse værd.