Blues Pills spiller koncert på Wacken Open Air 2024.
Blues Pills - Lady In Gold

Lady In Gold

· Udkom

Type:Album
Genre:Psychedelic Rock
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Rødder i Norden

Til trods for at bandet første gang mødtes i 2011 i Iowa, blev de officielt Blues Pills tilbage i forsangeren Elin Larssons hjemland, Sverige. Med deres korte levetid har bandet formået at turnere rundt i Europa, og med deres helt nye plade på bordet napper de lige en tour i Nordamerika med.

Albummet Lady In Gold har en blandet lyd af både psykedelisk rock og blues rock. Deres sidste album lå mere op ad den psykedeliske genre, men denne gang har Blues Pills lagt vægt på blues-lyden. Et nummer som ”Lady In Gold” skaber en følelse af de glade 70’ere i al sin almægtighed. Med de friske toner og Larssons mangfoldige stemme er vi blevet godt introduceret til et glimrende album.

The Lady In Gold wants your soul

Titlen på albummet, en single og første nummer på skiven: ”Lady In Gold”. Titlen og sangen kan godt snyde, hvis man ikke kigger på det lyriske, da Elis Larsson synger om manden med leen – dog i hendes eget billede. Med et mere positivt syn på døden hører vi om en kvinde klædt i guld, der kan være lidt af det hele: bror, søster, ung eller gammel.

Albummet starter stærkt ud, men det føles, som om pusten er mistet ved tredje nummer. ”Burned Out” er den første rolige sang på albummet, og titlen matcher den kortvarige energi, der hurtigt forlader en efter at have lyttet til ”Lady In Gold” og ”Little Boy Preacher”. Sangen i sig selv er dog fed, så det er ikke et nummer, der burde springes over, men man skal dog være forberedt på, at den rolige lyd fortsætter i de næste 10 minutter.

Nummeret ”Won’t Go Back” er en ren guldmine på albummet, både med interessante overgange i det instrumentale og en sprød Elis Larsson, der bringer en helt særlig kraft ind i sangen. Det er også en af de mere energiske sange, som starter lige på og hårdt med en lettere aggressiv undertone.

Guld, sved og sjæl

Om Blues Pills bevidst har lagt de 3 overstående ting i albummet, er irrelevant – det relevante ligger i, hvordan de har gjort det. Om det er en svømmetur i havet, synet af en kvinde klædt i guld eller noget helt tredje, så formår Blues Pills’ album, Lady In Gold, at snige sig op på 7 kranier i denne omgang. 

Tracklist

  1. Lady In Gold
  2. Little Boy Preacher
  3. Burned Out
  4. I Felt A Change
  5. Gone So Long
  6. Bad Talkers
  7. You Gotta Try
  8. Won't Go Back
  9. Rejection
  10. Elements And Things