Beyond Creation - Earthborn Evolution

Earthborn Evolution

· Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Prog metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Idéer i alle retninger tager pusten fra en ellers udemærket udgivelse

Beyond Creation er et canadisk dødsmetal band fra 2005. Med deres tekniske og progressive bud på deathmetal, er bandet nu ude med deres anden udgivelse, Eathborn Evolution.

Hvis man gerne vil frem i verden af heavy metal, er det efterhånden et krav at musikerne skal være meget teknisk dygtige, og skal kunne spille mange hurtige og kompliserede fraser. Det må man sige at Beyond Creation kan, på dette album præsteres der det ene tekniske dødsmetal-riff efter det andet, og der inkorporeres samtidig en del jazzede og progressive elementer. På trods af virkelig mange kreative idéer, er det som om at bandet vil lidt for mange ting i alle retninger, og bandets tekniske kunnen når at blive lidt uinteressant efter et par numre.

Første nummer hedder "Elusive Reverence" og er straight up død og ødelæggelse; guitarene bevæger sig i alle retningerne og trommerne ligeså, i et inferno af tekniske riffs og idéer. Vokalmæssigt leverer frontmand Simon Girard de helt klassiske deathmetalgrowls, og holder stilen gennem pladens samtlige minutter. Det er et rimelig soldidt åbningsnummer og giver et indblik i bandets tubulente sind. 

Lækker baslyd
Når man snakker om metaludgivelser, er bassens rolle ofte kraftigt undermineret. Instrumentet er ofte kun med for at skabe lidt dybde i mixet, og ellers bare blive til en mudret støj i baggrunden. Men på Eathborn Evolution får bassen lov til at få lidt mere plads, og man kan rent faktisk høre de meget tekniske fraser Dominic 'Forest' Lapointe så fejlfrit fremtryller på sin båndløse bas. Det er rart at høre mere til det ellers så neglegerede instrument, og giver numrene en anderledes karakter. 

"Sous La Lueur De l'Empereur" er andet nummer på pladen, og oversat til dansk betyder det noget i retning af "i kejserens skær". Tracket har et meget progget kontrastykke der er super fedt, samt en lækker solo og en lidt jazzet feeling, der henleder tankerne på progmetal-legenderne Animals As Leaders. AAL er faktisk en indflydelse der kan høres flere steder på albummet, hvor bandet bevæger sig lidt væk fra dødsmetallen og længere ind i verden af prog (eks. titelnummeret "Eathborn Evolution").   

Som titlerne indikerer, er der flere af numrene der "synges" på fransk. Grundet den meget mudrede vokalstil, er det dog ikke noget man lægger mærke til, med mindre man lige slår lyrikken op først. Teksterne er faktisk ret godt skrevet eksempelvis på titelnummeret; den handler om at vi - den menneskelige race - ødelægger os selv indefra, i takt med at vi konstant fornyer vores teknologi og bevæger os længere væk fra naturen. Der er for eksempel en linje der siger "As we create, we confine ourselves to mechanical torture"... \m/ 

Beyond Creation kan deres kram, men man efterlades kun semi-inponeret
Alt i alt er Eathborn Evolution en udemærket deathmetal plade. Bandet sørger for at tage mange chancer og eksperimentere med hvor langt man kan gå med musikken, og stadigvæk holde sig inden for genren rammer. Trods musikere der er super dygtige og en fejlfri produktion, bliver pladen dog lidt for statisk for min smag. I stedet for enkelte momenter hvor jeg bliver virkelig imponeret, sidder jeg under gennemlytningen med en konstant følelse af at være semi-inponeret. Det er noget blandede følelser jeg har for den her udgivelse, men der er ingen tvivl om at Beyond Creation kan deres kram, og på visse punkter er et frisk pust over tech/død-genren. 

 

Tracklist

  1. Elusive Psychological Reverence
  2. Sous La Lueur De l'Empereur
  3. Earthborn Evolution
  4. The Great Revelation
  5. Neurotical Transmissions
  6. Abstrait Dialog
  7. The Axiom
  8. L'ExordeDownload Track
  9. Theatrical Delirium
  10. Fundamental Process

Kommentarer (1)

UMUR

UMUR

Indlæg: 93

Jeg havde nok givet den 8/10,

Jeg havde nok givet den 8/10, ud fra den høje standard albummet trods alt indeholder, men det er absolut heller ikke min kop te. Alt for meget fokus på at spille teknisk, og for lidt fokus på selve det at skrive sange man kan huske. Den eneste sang jeg for alvor bed mærke i er "Sous La Lueur De l'Empereur". Jeg har måske bare hørt for meget teknisk ekstrem metal igennem årene, men der skal altså efterhånden lidt mere til at imponere mig end folk der kan spille på deres instrumenter bedre end gennemsnittet...