Between The Buried And Me - Alaska

Alaska

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Metalcore
Spilletid:53:50
Antal numre:11

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

"Velkommen til Alaska. Af sikkerhedsmæssige årsager beder vi dem beholde deres hjelm på og holde deres sikkerhedssele spændt under hele opholdet."

I løbet af de næste godt 54 minutter, vil de opleve samtlige sider af Alaska. Både de pæne, de grimme, de hårde og brutale, samt de milde og afdæmpede. Første stop på vores vej er et 6 minutter langt ophold ved navn "All Bodies". Her vil I blive præsenteret for en kæk blanding af hardcore, metalcore, dødsmetal og endda powermetal. Alt sammen rodet godt sammen omkring mange skæve breaks. En ting som nu er kendetegnende for "Alaska" generelt. Hvad der især er værd at bemærke omkring "All Bodies" er det exceptionelt flotte vokalarbejde fra sanger Tommy Rogers. På trods af de meget varierede genrer, så mestrer forsanger Rogers alligevel hver eneste genre. Herfra går turen over "Alaska" og "Croakies And Boatshoes" hvor vi begge steder oplever samme forførende blanding af genrer og tempo som vi tidligere oplevede i "All Bodies". Herefter når vi til vores næste stop. Endnu en skønhedsplet på Alaskas enormt nuancerede landskab, "Selkies: The Endless Obsession". Her vil I blive præsenteret for en hidtil fremmed side af Alaskas natur; hvor vi førhen har betragtet de brutale områder, så vil vi nu, her midt i "Selkies" opleve Alaska fra sin smukkeste og blideste side. Isoleret af skæv og kaotisk hardcore, finder man en halvandet minut lang oase af harmoni og melodi. Her kan man som turist, koble hjernen fra og lade sig forføre af den blide vokal og de afdæmpede instrumenter, indtil man gennem en glidende overgang bringes tilbage til den barske natur.

Her i Alaska findes der to af sådanne steder, som virkelig får forbipasserende til at løfte øjenbrynet for derefter at lade sig drømme væk. Da vores tid er begrænset vil vi køre forholdsvis let henover de sidste mange fantastiske områder i Alaska. Generelt for hele området gælder det dog, at man her i Alaska gør nye personlige opdagelser konstant. Faktisk vil jeg som jeres guide, ikke tøve med at kalde denne udgivelse for den vigtigste metal-udgivelse siden Dillinger Escape Plans "Miss Machine". "Alaska" er nyskabende, fortryllende, forførende, spændende og fascinerende som ind i helvede.

"Vi håber at i har nydt jeres ophold i Alaska. Turen kan dog gøres permanent, ved blot at slå et smut ned i den lokale cd-biks, og erhverve denne perle af en udgivelse. Tøv ikke med at købe din billet".

Kommentarer (2)

chokehold

chokehold

Indlæg: 51

De styrer deres instrumenter

De styrer deres instrumenter med stil, ingen tvivl der... Har lagt mærke til at det nogen gange ligefrem lyder som Necrophagist og de styrer joooo... De par numre jeg har hørt er så ikke lige til et 10'tal, men det er vel igen en smags-sag alt efter hvilken stil man er hyped på ...

volapyk

volapyk

Indlæg: 1

Tak til Lau for anmeldelsen

Tak til Lau for anmeldelsen af "Alaska". Den anmeldelse startede for nyligt mit bekendtskab med dette fremragende band. Et bekendtskab, som hurtigt førte mig videre til deres 2007 MESTERVÆRK "Colors". En CD som pt. sidder eftertrykkeligt fast i min Cd-afspiller og gør resten af samlingen på min ipod midlertidig overflødig!

Albummet er desværre ikke blevet anmeldt på hm.dk endnu. Derfor vil jeg lige skrive et par ord om denne vidunderlige skive, som bør være et absolut must for alle med et åbent forhold til musik og metal.

På "Colors" har BTBAM bevæget sig i en endnu mere progressiv retning og lavet et album, der må få størstedelen af de musikere, som begår sig i den aggressive del af den progressive genre til at tabe underkæben. "Colors" er ganske enkelt et solidt spark i bollerne til de, som aldrig rigtigt er nået ud over den traditionelle kliché-kombination af "ekstrem metal" og "progressive rock/metal". Som på "Alaska" bevæger BTBAM sig på "Colors" ud i uudforsket territorium og leverer en banebrydende og selvstændig metal milepæl af dimensioner. Et episk mesterværk bestående af 8 smukke og afvekslende numre, der hver især hænger sammen som én 64 min. lang (tænk: ALT FOR KORT) enhed uden pause. En brutal men smuk og fortryllende rejse, som må og skal nydes i fuld længde. På REPEAT!!

The BTBAM Smoothie:
- Metalcore, grindcore, progressive rock/metal, alternative, jazz, indie, traditionel rock osv. osv.
- Originalitet, opfindsomhed, humor og teknik.
- Krydr med billedskønne guitarstemninger (tænk: "Psykotic Waltz"), jazzede elementer (tænk: "Watchtower") samt et utal af lækre tekniske arrangementer.
- De obligatoriske isterninger. De køler og giver ekstra energi til hunden. ;oP
- Tilsæt et stk. frådende kamphund og BLEND!