BAEST spiller koncert i Train, Aarhus C .
Baest - Marie Magdalene

Marie Magdalene

Udkom

Type:EP
Genre:Death metal
Antal numre:6

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Sådan tæmmer dit bæst dig!

Der regner udenfor. Det har været en lang dag, og den skal sluttes af med noget døø', så jeg sætter den nye EP på fra BÆST. Kirkeklokker i starten gør mig ikke umiddelbart imponeret. ”Rape The Blessed” starter så ganske fornuftigt ud, men stykkerne bliver lidt for ensformige til, at jeg rigtigt kan slurpe min godnatkakao ordentligt i mig. Der mangler lige det sidste endnu. Det får jeg så til gengæld serveret i nummeret ”Wormlord”, for hold da op! Lige pludselig forstår jeg, hvorfor århusianske BÆST var en af favoritterne til at vinde W:O:A Metal Battle i år, for sikke da et nummer. Alt spiller simpelthen bare her. Guitarerne, leveret af Svend Karlsson og Lasse Revsbech, har nogle af de mest melodiøse stykker, jeg længe har hørt i et death-band. Præcis to minutter inde i nummeret velsignes jeg af fede, langsomme toner med tilhørende guitarsolo, og det rammer næsten ligeså plet som forsanger Simon Olsens efterfølgende skrig - bravo!

”Marks Of The Undead” og titelnummeret ”Marie Magdalene” er ligeledes i topklasse, men skivens stærkeste nummer må siges at være ”Wormlord”. Og det gør mig ikke noget, for den skal da i den grad skamlyttes fremover! Det er bare lidt synd, at klimaks kom allerede ved sang nummer to.

Pladen er ganske velmikset, og BÆST har virkelig tænkt over både struktur og lyd på denne skive. Især må Sebastian Abildstens trommespil fremhæves, for det er i den grad sublimt hele vejen igennem.

En generelt god skive med virkelig mange fede passager og et band med stort potentiale som jeg glæder mig til at følge fremover. Keep at it, boys!

Tracklist

  1. Djævel
  2. Rape the Blessed
  3. Wormlord
  4. Marks of the Undead
  5. Marie (Magdalene)
  6. Outtro