Avantasia spiller koncert på JAILBREAK 2024.
Avantasia - A Paranormal Evening with the Moonflower Society

A Paranormal Evening with the Moonflower Society

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 3/10 baseret på 1 stemme.

Det var en mørk og stormfuld aften…

Endnu engang har Tobias Sammet’s Avantasia skabt en teatralsk skive, der tager lytteren med på en rejse gennem mørke og mystiske egne. A Paranormal Evening With The Moonflower Society er Avantasias 9. studiealbum; det har 12 tracks inklusive et bonustrack og en samlet spilletid på 54 minutter. Traditionen tro har Tobias Sammet hentet mange anerkendte og teknisk dygtige sangere med ombord blandt andet Danmarks egen Ronnie Atkins, Floor Jansen fra Nightwish, Michael Kiske fra Helloween og selveste Mr. Big, Eric Martin. Sammet, der selv har stået for musik, sangtekster og produktion, formår at udvælge den perfekte sang til hver enkelt sanger, så de får mulighed for at vise, hvad de kan, samtidig med at sangen optimeres. I Heavymetal.dk´s interview med Sammet kan du læse meget mere om samarbejdet med de andre kunstnere. 

Et paranormalt møde

Dette album har mange yderst stærke sange, som man straks kan nynne med på, fordi melodierne og sangteksterne er så fængende. "Welcome To The Shadows" er en god og melodisk intro, der sætter stemningen for resten af albummet. “The Wicked Rule The Night” har ekstremt meget power. Både Tobias Sammet og Jon Scheepers leverer en fantastisk vokal på denne sang, og teksten er helt fortræffelig. "The Moonflower Society", som Bob Catley medvirker på, har en god og iørefaldende melodi, og vi må ikke glemme at give et skulderklap til den animator, der har skabt en fantastisk og tankevækkende musikvideo a la Tim Burton. Balladen "Misplaced Among The Angels" er endnu et af pladens highlights. Floor Jansen bidrager med en dybde og kant, der giver lytteren gåsehud. Selvom der kun er en lyric-video til denne single, er den også af meget høj kvalitet. "Kill The Pain Away" er min absolutte favorit, da den har en perfekt balance mellem blidhed og power. Desværre er der også en del sange, som hurtigt går i glemmebogen, og man kun lytter til, fordi de nu engang er på albummet: "Paper Plane", "Rhyme and Reason" og "Scars" er desværre ikke lige så stærke, som de andre sange. De mangler ligesom en afrundethed, der gør dem i stand til at stå alene. Hvis de derimod havde været del af en ægte “rockopera” med udklædning og skuespil, ville de give mere mening.

Vanedannende vellyd

Hvis du godt kan lide musicals og powermetal, vil dette album med sikkerhed falde i god jord, for det slår to fluer med ét smæk. Man kan ikke benægte, at den excentriske tyske mastermind har flair for god musik og har en evne til at trække andre musikere med ind i sit univers af magi og mystik. Men A Paranormal Evening with the Moonflower Society er efter min mening et album, man skal se som en helhed og ikke blot som et udvalg af sange. Tobias Sammet kalder sine værker for metaloperaer, så nogle af sangene kunne godt karakteriseres lidt som “fyld”. Flere af de andre sange står meget stærkt i sig selv, mens de førstnævnte først giver mening som dele af hele albummet. Så hvis du ikke bryder dig om musicals eller albummer, der bør lyttes til i et træk, er dette nok ikke noget for dig. Men det koster jo ikke noget at give udgivelsen et lyt – jeg kan stærkt anbefale den, for den er virkelig vanedannende!

Tracklist

 1. Welcome to the Shadows
 2. The Wicked Rule the Night
 3. Kill the Pain Away
 4. The Inmost Light
 5. Misplaced among the Angels
 6. I Tame the Storm
 7. Paper Plane
 8. The Moonflower Society
 9. Rhyme and Reason
 10. Scars
 11. Arabesque