Interview med Tobias Sammet (Avantasia)

A PARANORMAL EVENING WITH THE MOONFLOWER SOCIETY

I anledning af, at Avantasia udgiver deres nye album A Paranormal Evening with the Moonflower Society fredag den 21. oktober, havde Heavymetal.dk den ære at tale med frontmand og sangskriver Tobias Sammet.

Eine deutsche Fassung des Interviews finden Sie unter der dänischen Fassung. 

Dansk

Hej, dejligt, at De har fundet tid til at tale med Heavymetal.dk. Jeres nye album udkommer om et par dage, hvordan var den kreative proces? Var den anderledes på dette end på de andre albummer, eller var det ens?
Det var - og du må gerne sige du, hvis du vil, for ellers føler jeg mig så gammel - naturligvis anderledes, for alle ved, hvad der er sket i løbet af sidste to og et halvt år. Lige inden pandemien byggede jeg et studie, eller fik det bygget, og så kom pandemien, og jeg havde et studie og vidste ikke, om musiklandskabet overhovedet ville overleve. Jeg var i isolation som alle andre, og på et tidspunkt flygter man ind i kunsten, ind i kreativiteten. Og jeg ville ikke bekymre mig for meget om alt det lort derude. Jeg ville arbejde med min kunst og min musik i fred, og det gav mig en god afledning. Jeg brugte virkelig tiden, og fordi jeg ikke kunne andet, arbejdede jeg ned til sidste detalje med mine sange og var meget mere involveret i alle arbejdstrin, end jeg har været med tidligere albummer.

Kan du kort forklare, hvilken historie det nye album fortæller?
Det er ikke nogen gennemgående historie denne gang, fordi jeg ikke ønskede at være bundet til et plot; jeg ville være fri. På den ene side ønskede jeg det fantastiske touch og en eskapisme, og det eventyrlige aspekt skulle helt sikkert også være med albummet, for det er det, Avantasia står for, men jeg ville også tegne elleve individuelle billeder. Jeg greb det sådan an, at albummet er som et besøg i et fantastisk teater, hvor hovedpersonerne inviterer seeren ind i en anden verden, sådan lidt Alice i Eventyrland-agtigt. Disse hovedpersoner i min fantasiverden mindede mig lidt om de usynlige inspirationer og ånder og muser og ideer, der samler mig op i mit studie, når jeg arbejder på egen hånd om aftenen og tager mig med på en rejse ind i min egen kreativitet og fantasi. Jeg ville simpelthen give dette selskab, disse karakterer, et navn og et ansigt. For mig var det Moonflower Society. Og så tænkte jeg: "Faktisk har vi, mine venner og medmusikere, også noget til fælles med disse skabninger, for vi ligner alle sammen lidt måneblomsterne, der blomstrer, når verden derude, de voksnes verden, konkurrencesamfundet, sover. Når månen står op, og vi er i vores egen lille verden, så blomstrer vi også. Og det er derfor, jeg fandt analogien til Moonflower Society meget spændende. Og derfor hedder pladen A Paranormal Evening with the Moonflower Society med de skøre karakterer, der tager os med ind i en surrealistisk, paranormal verden.

Hvilken sang på det nye album kan du bedst lide? Eller kan du overhovedet sige det? Nej, det kan jeg slet ikke sige, for det første fordi det ændrer sig hele tiden, og for det andet synes jeg, at de alle er så gode, at de kunne være skrevet af mig selv, ha-ha, nej, de er alle sammen skrevet af mig. Jeg er glad for hver sang og ville ikke ændre noget ved albummet.

Det visuelle minder meget om Tim Burton i udtrykket både på albumcoveret og i musikvideoen. Er det tilfældigt, eller er det faktisk inspireret af Tim Burton?
Jeg tror, ​​det er inspireret af Tim Burton. Du kan aldrig præcist sige, hvad der inspirerer dig, når du tager et arbejdsskridt. Jeg ser ikke på noget lige nu og siger, at jeg vil have det på samme måde, men det, du selv laver, er altid en blanding af de ting, du kan lide, og så er du altid inspireret af de ting, du selv kan lide. Og jeg kan godt lide mange ting ved Tim Burton, ikke alt, men jeg kan godt lide hans æstetik, og jeg synes, at jeg også kan relatere til mange af hans karakterer, herunder især Edward Scissorhands. Det sjove er også, at nogle mennesker fra videofirmaet, der lavede videoen til ​​”The Moonflower Society”, den aktuelle animationsvideo, er folk, som også har arbejdet med Tim Burton-ting. Så måske er det ikke en tilfældighed.

Igen arbejder du sammen med forskellige sangere. Kan du fortælle mig lidt mere om det?
Ja, seks af de her sangere er gamle kendinge, for jeg vil ikke rigtig gøre Avantasia til et band, hvor alle... - Jeg var på vej derhen. Nogle mennesker forventer bare nye sangere og spørger på forhånd, "Hvem er med denne gang?" og gætter, "Hvem er mon sangerne?" Jeg ønskede ikke at skabe sådan en ophedet stemning i forhold til, hvem den nye sanger nu er, eller hvilke sangere er med, for det handler primært om sangene for mig. Og de sangere, jeg har arbejdet sammen med i lang tid, er sangere, der kan omsætte mine forestillinger rigtig godt og på et meget højt niveau og med en masse variation. Og jeg er utrolig glad for de her sangere; de giver sangene præcis det, de har brug for. Og de gør det præcis, som jeg vil have det. Og hvis man indimellem hiver en overraskelse op af hatten, så er det største for mig, at man har denne kombination af gamle kendinge og måske et par overraskelser. Og denne gang er der to nye med ombord. Den ene er Floor Jansen fra Nightwish - det var på tide. Hun er en fantastisk sangerinde. Vores producer Sascha Paeth har tidligere arbejdet med After Forever. Han vidste også, hvilken fantastisk sanger hun var. Og hun gjorde et godt stykke arbejde på begge sange. Den anden er Ralf Scheepers, som er også en fantastisk sanger. Jeg skrev sangen "The Wicked Rule the Night", og det var hurtigt klart, at Ralf Scheepers skulle synge den. Han er den perfekte sanger til denne sang, og sådan blev det.

Du har turneret meget med Avantasia i år. Kan Danmark forvente et besøg af Avantasia næste gang til koncerter eller til sommerfestivaler?
Det ville jeg blive meget glad for. Vi har også en "Danish Devil" ombord med Ronnie Atkins, og jeg elsker Ronnie, og jeg synes faktisk, det er ærgerligt, at vi ikke har spillet i hans hjemland endnu. Ronnie er en af ​​mine bedste venner i musikbranchen. Vi er vokset rigtig godt sammen som venner og har et voksende venskab. Jeg ved ikke, hvorfor vi ikke har spillet i Danmark med Avantasia før, og vi har heller ikke spillet så meget med Edguy. Det er ved at være på tide. COPENHELL eller noget andet, et eller andet sted skal Avantasia starte i Danmark. Det håber jeg, lad os se. Intet er bekræftet endnu, men det ville glæde mig.

Det håber vi også. Du nævnte lige Ronnie Atkins. Hvordan opstod dette samarbejde?
Jeg har været en stor fan af Pretty Maids og Ronnie Atkins, siden jeg var 13 eller deromkring, og jeg bad Ronnie om at være med på den første Avantasia-plade tilbage i 1999. Jeg fandt hans telefonnummer og ringede til ham. Han var meget flink, men han ville slet ikke være med og sagde: "Sådan noget er jeg ikke med til". Og så mødte jeg ham personligt i 2012 på krydstogtet ”70000 Tons of Metal” i Caribien, og vi fik et par øl sammen, eller som jeg kender Ronnie og mig selv, måske 19. Og fra da af var vi en slags venner, og jeg spurgte ham igen, og han sagde; "Ja, det vil jeg gerne". Fra da af var alt anderledes, og i 2013 var han med på pladen og turnéen. Vi har været gode venner siden da, og jeg ville ikke undvære Ronnie længere. Han er en fantastisk sanger. Ronnie er ikke kun én sanger, han er to sangere, for han har den der rå heavy metal-stemme, og han har også denne poppede, bløde stemme med en utrolig dybde. Han minder mig altid lidt om Morten Harket fra A-ha, og når han har fået syv øl, så synger han også Bee Gees-sange. Ronnie er bare utrolig alsidig og en fantastisk sanger, og meget vigtigere: en utrolig sej og fantastisk fyr.

Du har selv en rigtig god stemme. Gør du noget specielt for at passe på stemmen? Eller tager du sangtimer?
Jeg tog sangtimer, da jeg var ung, men har stadig styr på det grundlæggende, fordi jeg ved, hvordan man gør det teknisk. Men når man går på scenen, er det en anden sag, så man står ikke stille; man løber rundt. Nogle gange har man dårlige lydforhold, man synger i Mexico i, jeg ved ikke hvilken højde, eller i Ecuador i 2000 meters højde; luften er totalt tynd. Så hjælper alle disse sangteorier ikke noget. Jeg prøver at varme op på forhånd og forsøge at leve nogenlunde sundt på turné, men bortset fra det... Det, der faktisk var rigtig godt for min stemme, var - og det lyder faktisk paradoksalt - hvile og timeout på grund af pandemien og også i årene op til pandemien, hvor jeg skruede lidt ned for mit arbejdspensum. Jeg arbejdede faktisk nonstop mellem 1996 eller 1997 og 2014 og var også konstant på turné, og det krævede meget af min stemme. På et tidspunkt satte jeg farten lidt ned, og det var mærkbart godt for min stemme.

Til sidst har jeg en lille hurtig spørgerunde: Hvilke bands eller musikere synes du er de bedste i øjeblikket?
Jeg kender ikke rigtig alt det nye. Af de unge bands er Supernova Plasmajets et fantastisk band. H.E.A.T fra Sverige er også unge og også meget gode. Udover det lytter jeg faktisk mere til noget som Journey eller Whitesnake.

Hvilken Avantasia-sang kan du selv bedst lide?
Det er meget svært at sige, men "Scarecrow" er efter min mening særlig god, fordi den samler alt det, som Avantasia står for.

I hvilket land har I de mest loyale fans?
Jeg må vente på pladeudgivelsen, så kan jeg fortælle dig det. I det land hvor de fleste fans er tilbage. Nej, lad mig være ærlig: Jeg er utrolig stolt af og glad for vores fans. Og det er ikke bare noget, jeg siger, for vi har utroligt loyale fans, og det gælder for alle lande. Vi har fantastiske fans overalt. I Sydeuropa og Sydamerika er fansene lidt mere vilde til koncert, og i Mexico er fansene utrolig intense og højlydte. Men fansene er også fantastiske i Australien og England, og også i Tyskland, og i år har jeg også... - jeg ved godt, det er en hurtig spørgsmål og svar-session; det virker ikke for mig - da vi spillede koncerter igen efter denne skrækkelige pandemiperiode, var fansene loyale og højrøstede og taknemmelige overalt, og det var der, jeg indså, hvor fantastiske vores fans er, og det er lige meget, om det er i Sverige eller Norge eller Bulgarien eller Spanien; de var fantastiske overalt.

Er der noget du gerne vil tilføje; noget vi ikke har snakket om endnu?
Jeg håber, at folk nyder vores plade og har det lige så sjovt med at lytte til den, som jeg gjorde, da jeg producerede den. Og jeg vil gerne sige tak for støtten, hjælpen og interessen for min lille Avantasia-verden.

Tak fordi du tog dig tid til at tale med mig.
Selv tak, og hav en dejlig aften!

Deutsch

Guten Tag, und schön, dass Sie Zeit gefunden haben, mit Heavymetal.dk zu sprechen. Ihr neues Album wird ja in ein paar Tagen veröffentlicht. Wie war der kreative Prozess? War er anders bei diesem als bei den anderen Alben, oder war er ähnlich?
Das war - du kannst gerne du zu mir sagen, wenn du das möchtest, denn ich komme mir sonst so alt vor - anders, ganz selbstverständlich, denn jeder weiß ja, was in den letzten zweieinhalb Jahren passiert ist. Und ich habe mir vorher noch ein Studio gebaut, oder bauen lassen, direkt vor der Pandemie, und dann irgendwann kam die Pandemie, und ich hatte ein Studio und wusste nicht, ob die Musiklandschaft überhaupt überleben würde. Ich war in Isolation so wie alle anderen auch, und irgendwann flüchtet man sich in die Kunst, in die Kreativität. Und ich wollte mir gar nicht so viele Gedanken machen über diese ganze Scheiße da draußen. Ich wollte in Ruhe an meiner Kunst und an meiner Musik arbeiten, und das hat mir eine gute Ablenkung gegeben. Ich habe wirklich die Zeit genutzt und habe, dadurch ich eben auch nichts anderes machen konnte, an meinen Songs im Detail gearbeitet und war viel tiefer involviert in alle Arbeitsschritte, als ich das in den vielen Jahren zuvor bei Vorgängeralben war.

Kannst du kurz erklären, welche Geschichte auf diesem neuen Album präsentiert wird?
Das ist nicht eine große Geschichte, denn ich wollte nicht an einem Plot gefesselt sein; ich wollte frei sein. Ich wollte einerseits diesen fantastischen Anstrich haben und auch Eskapismus bieten, und dieses märchenhafte sollte auf jeden Fall dem Album erhalten bleiben und auch das, was Avantasia ausmacht, aber ich wollte elf einzelne Bilder zeichnen. Ich habe mich der Sache so genähert, dass das Album wie ein abendlicher Besuch bei einem fantastischen Theater ist, bei dem die Protagonisten dem Zuschauer in eine andere Welt einladen, also ein bisschen Alice in Wonderland vielleicht. Und die Protagonisten standen für mich als Metapher. Also für mich erinnerten diese Protagonisten in meiner Phantasiewelt ein bisschen an die unsichtbaren Inspirationen und Geister und Musen und Ideen, die mich in meinem Studio abholen, wenn ich abends für mich allein arbeite und mich auch mit auf eine Reise in meine Kreativität und in meine Imagination nehmen. Ich habe dieser Gesellschaft, diesen Charakteren einfach auch einen Namen, ein Gesicht geben wollen. Das waren dann für mich eben die Moonflower Society. Und dann habe ich gedacht: „Eigentlich hat auch mein Arbeitsumfeld, meine Freunde, meine Mitmusiker, eigentlich haben wir auch etwas mit diesen Kreaturen etwas gemeinsam, denn wir sind auch alle so ein bisschen Mondblumen, die aufblühen, wenn die Welt da draußen, die Welt der Erwachsenen, die Ellenbogengesellschaft, schläft, und der Mond aufgeht und wir in unserer eigenen kleinen Welt sind, dann blühen wir eben auch auf. Und deshalb fand ich auch diese Analogie zur Moonflower Society ganz spannend. Und deshalb heißt die Platte auch A Paranormal Evening with the Moonflower Society. Also eben diese verrückten Charaktere, die uns mitnehmen in eine surreale, paranormale Welt.

Welches Lied auf dem neuen Album findest du am besten? Oder kann man das überhaupt so sagen?
Nein, das kann ich gar nicht sagen, denn das wechselt erstens ständig, und zweitens ich finde die alle so gut, dass sie von mir stammen könnten, ha-ha, nein, sie stammen ja alle von mir. Ich bin glücklich mit jedem Lied. Ich würde nichts an dem Album ändern wollen.

Von der Aufmachung her, sowohl auf dem Albumcover als auch im Musikvideo ähnelt es sehr Tim Burton. Ist das Zufall, oder ist es tatsächlich von Tim Burton inspiriert?
Ich glaube, es ist von Tim Burton inspiriert. Man kann nie so genau sagen, was einen inspiriert, wenn man jetzt irgendeinen Arbeitsschritt vornimmt. Ich schaue mir jetzt nichts an und sage, ich möchte es genauso haben, aber das, was man selbst macht, ist immer eine Mischung aus den Dingen, die man selbst gut findet, und deshalb wird man immer von diesen Dingen, die man mag, inspiriert. Und ich mag viele Dinge von Tim Burton, nicht alles, aber ich mag seine Ästhetik, und ich finde, ich kann mich mit vielen seiner Charaktere auch selbst identifizieren, auch mit Edward mit den Scherenhänden allen voran, und das ist durchaus von Tim Burton. Das Lustige ist auch, dass manche Leute von der Videocompany, die das Video von „The Moonflower Society“ gemacht haben, dieses Animationvideo, da sind Leute dabei, die auch schon an Tim Burton-Sachen gearbeitet haben. Also von daher kommt das vielleicht nicht von ungefähr.

Wieder arbeitest du mit verschiedenen Sängern zusammen. Kannst du mir dazu etwas mehr erzählen?
Ja, sechs von diesen Sängern sind alte Bekannte, weil ich eigentlich auch Avantasia nicht zu so einer Band machen möchte, wo nur noch jeder … - ich war auf dem Weg dahin. Manche Leute erwarten ja nur neue Sänger und fragen einen im Vorfeld „Wer ist denn dieses Mal dabei?“, und rätseln „Wer sind dieses Mal die Sänger?“ Ich wollte das nicht zu so einer Sensation werden lassen, wer jetzt der neue Sänger ist, oder welche Sänger dabei sind, sondern mir geht es in erster Linie um die Songs. Und die Sänger, mit denen ich schon lange arbeite, sind Sänger, die das sehr gut umsetzen können und das auf einem sehr hohen Niveau und sehr abwechslungsreich. Und ich bin unheimlich glücklich über diese Sänger, und sie geben den Songs genau das, was die Songs brauchen. Und sie machen das auch genau so, wie ich es mir vorstelle. Und wenn man da noch punktuell vielleicht noch mal eine Überraschung aus dem Hut zaubert, dann ist es für mich das Größte, dass man diese Kombination aus alten Bekannten und vielleicht wenigen Überraschungen hat. Und dann gibt es die beiden neuen Sänger, die dabei sind. Das sind Floor Jansen von Nightwish - das war überfällig. Sie ist eine großartige Sängerin. Sascha Paeth, unser Produzent hat auch früher mit After Forever gearbeitet. Er wusste auch, was sie für eine fantastische Sängerin ist. Und sie hat die beiden Songs super umgesetzt. Und Ralf Scheepers ist auch ein großartiger Sänger. Ich habe diesen Song geschrieben, „The Wicked rule the Night“, und da war relativ schnell klar, den muss Ralf Scheepers singen. Er ist der perfekte Sänger für diesen Song, und so ist es denn auch gekommen.

In diesem Jahr warst du ja schon mit Avantasia viel unterwegs. Kann Dänemark nächstes Mal mit einem Besuch von Avantasia rechnen, bei Konzerten oder bei Sommerfestivals?
Ich würde mich sehr darüber freuen. Wir haben ja auch einen „Danish Devil“ an Bord mit Ronnie Atkins, und ich liebe Ronnie, und ich finde es eigentlich schlimm, dass wir in seiner Heimat noch nicht gespielt haben. Ronnie ist einer meiner besten Freunde im Musikgeschäft. Wir sind wirklich gut zusammengewachsen als Freunde und haben eine gewachsene Freundschaft. Ich weiß nicht, warum wir noch nie in Dänemark gespielt haben mit Avantasia, und auch mit Edguy haben wir noch nicht so oft gespielt. Es wird Zeit. COPENHELL oder irgendwo muss ja Avantasia anfangen in Dänemark. Ich hoffe es, mal schauen. Bisher ist nichts bestätigt, aber ich würde mich freuen.

Das hoffen wir auch. Du hattest ja gerade Ronnie Atkins erwähnt. Wie kam diese Zusammenarbeit zustande?
Ich bin ein Riesenfan von Pretty Maids und von Ronnie Atkins schon seit ich 13 bin oder so, und ich habe Ronnie schon 1999 gefragt, ob er bei der ersten Avantasia-Platte dabei sein will. Ich habe seine Telefonnummer herausgefunden und habe ihn angerufen. Er war sehr nett, aber er hatte überhaupt keine Lust, dabei zu sein und hat gesagt: „Ich mache so etwas nicht“. Und dann habe ich ihn 2012 persönlich kennen gelernt auf einem Kreuzfahrtschiff, 70000 Tons of Metal in der Karibik, und wir haben zusammen zwei Bier getrunken, oder so wie ich Ronnie kenne und mich, vielleicht auch 19. Und ab da waren wir irgendwie Kumpels, und ich habe ihn gefragt, und er hat gesagt „Ja, mache ich“. Ab da war alles anders, und er ist dann auch mit auf Tour gekommen, 2013 hat er die Platte mitgemacht und die Tour, und seitdem sind wir gut befreundet, und ich möchte Ronnie nicht mehr missen. Er ist ein großartiger Sänger. Ronnie singt vor allem, er ist nicht nur ein Sänger, er ist zwei Sänger, weil er hat diese Reibeisen-Heavymetal-Stimme, und er hat auch diese poppige, sanfte Stimme mit einer unheimlichen Tiefe. Dabei erinnert er mich immer so ein bisschen an Morten Harket von A-ha, und wenn er sieben Biere getrunken hat, dann kann er auch die Bee Gees astrein, dann singt er auch Bee Gees-Songs. Ronnie ist einfach unheimlich vielseitig und ein großartiger Sänger, und viel wichtiger: ein unheimlich geiler Typ, großartiger Typ.

Du hast ja auch selbst eine echt tolle Stimme. Tust du etwas Bestimmtes, um die Stimme zu pflegen? Oder nimmst du Gesangsunterricht?
Ich hatte Gesangsunterricht in jungen Jahren, aber die Grundlagen bringen mir auch jetzt noch was, weil ich weiß, wie man das technisch macht. Aber wenn man auf die Bühne geht auf Tour, ist das eine andere Sache, also man steht nicht da, man rennt durch die Gegend. Man hat zum Teil schlechte Soundbedingungen, man singt dann in Mexiko auf ich weiß gar nicht welcher Höhe oder in Ecuador in 2000 Meter Höhe, die Luft ist total dünn. Dann bringen einem diese ganzen Gesangstheorien auch nicht mehr viel. Ich versuche mich vorher warm zu machen und versuche einigermaßen gesund zu leben auf Tour, soweit es geht, aber ansonsten…. Was meiner Stimme tatsächlich sehr gutgetan hat, war - und das klingt eigentlich paradox - aber die Ruhe und Auszeit durch die Pandemie und auch die Jahre davor, in denen ich schon etwas langsamer meinen Rhythmus gestaltet habe. Also ich habe zwischen 1996 oder 1997 und 2014 eigentlich nonstop gearbeitet und war auch permanent auf Tour, und das hat meiner Stimme schon sehr viel abverlangt. Das habe ich dann irgendwann etwas runtergefahren, und das hat meiner Stimme merklich gutgetan, also die Entlastung.

Hier zum Schluss habe ich eine kleine Schnellfragerunde: Welche Bands oder Musiker findest du zurzeit am besten?
Ich kenne die neuen Sachen alle gar nicht so. Von den jungen Bands sind Supernova Plasmajets eine super Band. H.E.A.T. aus Schweden sind auch jung und auch sehr super, und ansonsten höre ich eigentlich eher so etwas wie Journey oder Whitesnake.

Welches Avantasia-Lied findest du am besten?
Das ist sehr schwer zu sagen, aber besonders ans Herz gewachsen ist mir „Scarecrow“, weil es für mich alles beinhaltet, wofür Avantasia steht.

In welchem Land sind die Fans am treuesten?
Dazu muss ich jetzt die Platte abwarten, dann kann ich dir das sagen. In dem Land, in dem die meisten Fans noch übriggeblieben sind. Nein, ich muss ganz ehrlich sagen: Ich bin unheimlich stolz und glücklich über unsere Fans. Und das sage ich auch nicht nur so, denn wir haben unheimlich treue Fans, und es ist völlig egal in welchem Land. Wir haben großartige Fans überall. Klar, in Südeuropa und in Südamerika sind die Fans etwas feuriger, wenn du Konzerte spielst, oder auch in Mexiko sind die Fans unheimlich intensiv und laut. Aber auch in Australien und in England sind die Fans toll, und auch in Deutschland, und ich habe auch jetzt dieses Jahr … - ich weiß, es ist eine Schnellfragerunde, funktioniert mit mir nicht - als wir nach dieser schlimmen Pandemiezeit ohne Konzerte wieder Konzerte spielen durften; es war überall großartig. Die Fans waren überall treu und laut und dankbar, und da habe ich einfach gemerkt, wie großartig unsere Fans sind, und es ist egal, ob das in Schweden, in Norwegen oder in Bulgarien oder in Spanien ist, die waren überall großartig.

Gibt es etwas, was du hinzufügen willst; etwas, was wir nicht besprochen haben?
Ich hoffe, dass die Leute unsere Platte gut finden, und dass sie ähnlich viel Spaß beim Hören haben wie ich beim Produzieren. Und ich möchte mich bedanken für den Support, die Unterstützung und für das Interesse an meiner kleinen Avantasia-Welt.

Vielen Dank, dass du dir Zeit genommen hast.
Vielen Dank auch und einen wunderschönen Abend!