Kamelot - Haven

Haven

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:13

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Vanvittig god og unik melodisk powermetal

Et afbræk fra de sædvanlige amerikanske bands.

Det amerikanske band Kamelot har siden deres begyndelse in 1991 haft jævn stigende succes med deres kombination af iørefaldende powermetal, effektfuld udnyttelse af diverse gæstemusikere og et øre for det store hit. Det seneste album Haven er ikke anderledes på den front. Men med Troy fra Nightwish, Charlotte fra Delain, Alissa fra Arch Enemy, og Jacob Hansen bag mikserpulten, hvad kan så gå galt? Ingenting ser det ud til, for Kamelot overgår sig selv på albummet.

Dyster men intens herlighed

Albummet starter med et anslag på klaveret, som leverer en flot intro sammen med forsangeren Tommy Karevik . Derefter hører man et simpelt riff, der bevæger sig videre over i et ganske godt vers. Resten af nummeret er også rigtigt godt, men formår ikke at blæse lytteren bagover.
Man bliver dog for alvor blæst bagover efter albumsinglen ”Insomnia”. Det er også et rigtig godt nummer, men det skinner ikke igennem på samme måde som efterfølgeren ”Citizen Zero”. Selvom farten er sat en smule ned, så er der meget mere energi i nummeret.

Det er også omkring ”Citizen Zero” at albummets kvalitet når utrolige højder. Den højde forbliver ikke den samme, men svinger heller ikke for kraftigt. På den sidste del af albummet, på ”Liar Liar” og ”Revolution”, er kvaliteten højest, og på albummets sidste nummer, instrumentalnummeret ”Haven”, er kvaliteten stadig i den rigtig høje ende. Man møder Kamelots bedste sider, både på de store episke numre som ”Veil of Elysium” og ”Liar Liar” og de fede catchy numre, som ”Citizen Zero” og ”Beautiful Apocalypse”. Fælles for numrene er det dystre, men episke feel, som man sjældent oplever på melodiske power metal-albums, og Kamelot får udført så fantastisk godt. 

Et af årets bedste melodiske power metal-albums

Jeg kendte ikke meget til Kamelot før jeg hørte Haven, men albummet har givet mig blod på tanden. Det har alt det, man kan forvente i et rigtig godt melodisk power metal-album, og oven i det har Haven et unikt twist og et feel, man ikke ser andre steder. Haven er en unik og fantastisk oplevelse, og kan anbefales på det varmeste.

Veil of Elysium viser den side af Haven med mest gang i.

Tracklist

 1. Fallen Star
 2. Insomnia
 3. Citizen Zero
 4. Veil of Elysium
 5. Under Grey Skies
 6. My Therapy
 7. Ecclesia
 8. End of Innocence
 9. Beautiful Apocalypse
 10. Liar Liar (Wasteland Monarchy)
 11. Here's to the Fall
 12. Revolution
 13. Haven

Kommentarer (4)

mark_hentze_26546

Gode kamelot

Her er det. Kamelot.
Dem kan jeg godt lide.
Symfonisk power metal.
Denne og foregående cd er rigtig fede.
den før hed silverthorn

Totalitær skiderik

Eurovision Grand Prix Metal

Det satme godtnok ringe. Hold da kæft det er elendigt.

mark_hentze_26916

ringe

jeg synes ikke det er ringe.
jeg synes det er smukt.

mark_hentze_27618

mark_hentze_27618

Indlæg: 7

opstart af Kristent power metal band

Er der nogen her der godt kunne tænke sig at starte et Power metal band med mig?
Bandmedlemmerne skal være kristne.
Og skal komme i Pinsekirken.
bare skriv.