Anthrax - For All Kings

For All Kings

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Antal numre:13

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Thrash kongerne fra New York er tilbage efter at have tilbedt musikken i 5 år

Det er 5 år siden, Anthrax udgav det anmelderroste album Worship Music. Så der har været store forventninger til det nye udspil For All Kings. Scott Ian fortæller i et interview til Blabbermouth, at dette album er det tungeste album Anthrax har lavet i lang lang tid.

All hail the kings

Albummet ligger ud med introen ”Impaled”, der sætter en middelalderlig stemning med trommer og celloer, der hylder kongerne, imens pøblen tilråber dem i baggrunden. Nummeret ender med, at kongerne overtager taktstokken med guitarriffs, der kastes frem og tilbage i rummet. Nummeret går direkte over i ”You Gotta Belive”, der er et iørefaldende nummer med den velkendte Anthrax signaturlyd, der får en til at trække på smilebåndet og tænke, at alt er, som det plejer. Men bedst som man tror, man har regnet sangens forløb ud, tager sangen en drejning og går over i en solo, der har noget Iron Maiden over sig, hvilket giver en anden lyd, end man er vant til.

Bandet har gjort sig umage for ikke at lyde, som de plejer, hvilket de også giver eksempler på i løbet af albummet. Slutresultatet er en stor sammensmeltning af groove og melodi. Numre som "Breathing Lightning" og titelnummeret "For All Kings" er en perfekt blanding af bandets velkendte thrash og iørefaldende rytmer tilsat et frisk pust.

Jonathan Donais fra Shadows Fall overtog rollen som lead guitarist, efter Rob Caggiano kom med i Volbeat, og han leverer den ene fede guitarsolo efter den anden bringer ny energi ind i sangene.

Numre som ”Evil Twin” vil sikkert gå direkte ind og påvirke din bagerste del af hjernen og overvælde dig med nostalgi. Med sin fængende, thrashede guitarlyd og pumpende rytmer, som bandet altid har været så gode til at lave, vil nogle anlæg blive skruet så højt op, at trommehinderne vil sprænge.

Nu er det ingen hemmelighed, at Anthrax er et gammelt band, og dets medlemmer bliver jo heller ikke yngre, og derfor er der da også blevet skruet lidt op for de melodiske guitarerakkorder. Det bringer fornyelse ind i bandets kunstneriske billede, som i sangene ”Blood Eagle Wings” og ”All Of Them Thieves”. Joey Belladona beviser igen, at han er det rette valg for Anthrax, hans stemme står knivskarpt, og så synger han så ubesværet. Bandet virker til at havde fundet hinanden og kan lukrere på forskellighederne.

Tungmetal og gamle drenge

Scoot Ian's udtalelser skal måske tages med et gran salt, og jeg mener da heller ikke, at For All Kings er tungere end Worship Music. Albummet er dog en værdig efterfølger til 2011-albummet, men det fænger dog ikke helt på samme måde, og derfor stikker de gamle drenge også kun af med 8 kranier.

Tracklist

 1. Impaled
 2. You Gotta Believe
 3. Monster At The End
 4. For All Kings
 5. Breathing Lightning
 6. Breathing Out
 7. Suzerain
 8. Evil Twin
 9. Blood Eagle Wings
 10. Defend Avenge
 11. All Of Them Thieves
 12. This Battle Chose Us
 13. Zero Tolerance