Act Of Cohesion - Six Degrees of Subversion

Six Degrees of Subversion

Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Melodisk Metal
Antal numre:6

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Thrash fra Nordjyllands hovedstad

Act of Cohesion har efter kun ganske få år sat sig som et solidt thrash-navn i den danske undergrund. I kølvandet på det nu hedengangne Croan skabte tre medlemmer derfra Act of Cohesion, og de er nu klar med denne mini-cd.

Solidt håndværk

Det første, man bemærker ved Act of Cohesions stil, er, at bandet er utroligt velspillet sammen. Alt sidder simpelthen, som det skal, hvad end det er hurtige skift eller melodiøse stykker. Der er i den grad skruet op for mængden af forskellige passager og riffs i forhold til deres tidligere værker, og det er både godt og skidt. Godt, fordi de virkelig rammer plet hver gang; jeg kan ikke komme i tanke om et eneste riff, jeg ikke synes, overrasker på den gode måde. Desværre er det skidt, fordi man nogle gange taber flowet lidt i sangene. Men når det så endelig spiller, så spiller det dæleme også til den helt store nordjyske guldmedalje. Især sangen ”Looking for the Keys to the Empire” har alt, hvad man kan ønske sig. En ekstremt positiv ting, som skal fremhæves ved Act of Cohesion, er vokalist Henrik Lunardi Weide, som har en meget atypisk stemme indenfor thrash. Denne melodiøse stemme med en knasende kant har jeg ikke hørt magen til i mange år, og det giver sangene det element, som jeg tror og håber, får sangene til at kunne blive ”sing-along-hits” live.

Dog skal der rettes en lille fodnote til Weides vokal, for det er desværre ikke altid, at den hårdtslående, mere growlende del af hans vokal lyder helt overbevisende. Kun på førnævnte nummer, ”Looking for the Keys to the Empire”, spiller hans vokal på alle fronter. Endnu mere skønsang, tak, kære Henrik. Det gør du fandeme godt, og det vil vi høre meget mere af!

Jeg glæder mig til at følge Act of Cohesion rundt om i Danmark, for der er bestemt plads på de danske scener med det potentiale, som bliver lagt for dagen på Six Degrees of Subversion.

Tracklist

  1. Annihilation
  2. Bloody Hands
  3. A Walk Among The Tombstones
  4. Sometimes
  5. Looking For The Keys To The Empire
  6. We Are The Same