Accu§er - The Forlorn Divide

The Forlorn Divide

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 4/10

Brugervurdering: 5,8/10 baseret på 4 stemmer.

Kompliceret preusser-thrash fra dengang mor var dreng, og bøsser var nogen der producerede ansigtscreme

Der var engang…

Tyske Accu§er, som ældre lyttere muligvis husker fra en senfirserungdom (hvis ikke perioden er komplet indhyllet i tåger af bajer og bong), som et tidstypisk speed-thrash metal band, der lød præcis som de nu skulle fra de breddegrader, er vendt tilbage med et nyt album, deres tredje fuldlængdeudgivelse efter genfødslen.

En vældig omgang namedropping af oprindelige versus nuværende medlemmer, samt en længere historisk gennemgang af bandet i alle dets inkarnationer skal jeg venligst forskåne læseren for, det må blive i et senere essay, upon request.

Men lad os indledningsvis få en ting på det rene – sammenlignet med tidlige udgivelser som The Conviction eller Who Dominates Who, har bandet i den grad lært deres instrumenter at kende og er blevet teknisk langt, langt bedre end i deres spæde start – som vel forventet, efter at have klimpret på lortet i mere end 30 år!

Et livs sammensparede riffs på et album

Og hvor disse tillærte færdigheder oftest ville være en dyd som man ville værdsætte, bliver det på denne udgivelse mere en ridende mare, da medlemmernes mange timer i ensom tosomhed med deres instrumenter, bringer os lyttere svære kvaler. For der skal præsteres, kan man mærke, hvilket bevirker at numrene bliver et gigantisk rod af usammenhængende guitarriffs og soli og selvom tekniske kompositioner kan være interessante og spændende, fjerner det her blot enhver form for interesse i numrene, til trods for masser af NYHC-inspireret råbekor og macho-mosh-parts. I sjældne øjeblikke synes det muligt, at katarsis kan opnås, som eksempelvis tromme/bas-introen og første riff i ”Arbitrary Law”, men ak – det hele bliver ødelagt af en talentløs bridge efter 26 sekunder og så er man igen slået tilbage til start.

Se mig mor, se mig... Mor? Mor? 

Accu§er føler sikkert selv at deres kompositioner er geniale, men hvem de præcis vil underholde med muzakken, må vi nok forholde os teoretisk til. Bandet er snart så højt oppe i alderen, at deres mødre må været gået bort og givetvis var det nok kun dem der kunne rose deres poder for den yderst usammenhængende The Forlorn Divide. Deres oprindelige fans kan ej heller være målgruppen, da de sikkert stadigvæk kun hører Halloween og det er når de ellers får lov af konen fra ægteskab nummer 2. Så er der kun os anmeldere tilbage og beklager – enkelte af os er lige så meget på dødens rand, som ovenfor nævnte komponister, bevirkende til vi må prioritere den tid vi har tilbage og derfor hurtigst lægge dette album bag os.

Nydes bedst med

1 cl. Erdinger, 3 cl. standard Flensburger, 1 cl. valgfri Bock af tysk oprindelse, 2 cl. Oettinger, 1 cl. Radeberger, 0,5 cl. Becks, 3 cl. Schloss, 1 cl. Tucher, 2 cl. Hefeweizen Hell, 4 cl. Hansa-pils, 2 cl. Schultheiss, 1 cl. Krombacher, 2 cl. Warsteiner, 2 cl. Schlenkerla Rauchbier, 3 cl. Grenzzaun Halbe, 1 cl. Paulaner Dunkel, top af med 1 finger Fürst Bismark, 2 fingre Bummelunder, hæld hele lortet i en blender, FOR GUDS SKYLD,

SÆT IKKE LÅG PÅ, åben munden, hold hovedet ind over beholderen med den nu udefinerbare væske, og tænd for skramlet på fuld skrue….held og lykke.

Tracklist

  1. Predawn
  2. Lust For Vengeance
  3. Unreal Perception
  4. Arbitrary Law
  5. Impending Doom
  6. Tribulation
  7. Perish By Oblivion
  8. Fifth Column
  9. Sulfur Rain
  10. Flow Of Dying

Kommentarer (12)

Jesper Beck

Jesper Beck

Tidligere anmelder

Indlæg: 46

Så er der dømt Tysk Thrash metal af de gode slags.

Al ære og respekt for at folk har forskellig smag, men det er godt nok længe siden at jeg har set sådan en anmeldelse, som rammer så meget forbi og er direkte forkert........
Her er tale om en plade af høj klasse, som Danny nok har hørt på et gammelt Fischer anlæg med et sæt gamle Dantax højtalere, for ellers giver den anmeldelse ingen mening! Absolut ingen!!!
Anmeldelsen er intet mindre end en ommer', og det er mildt formuleret........

Siden den fede Diabolic skive, har jeg haft tårn høje forventninger til dette udspil og Accu§er rammer atter hovedet på sømmet.

Accu§er tilbage for fuld udblæsning, intet mindre!! Og selvom der har været en periode hvor Accu§er var opløst, så har de ikke glemt hvordan thrash skal lyde. Der er Ikke så meget tid til pjat her!

Lige siden jeg hørte min første metal skive, da har jeg været en kæmpe fan af thrash metal. Det er den rene energi, den hurtige intensitet, samt vrede der ligges i musikken. Ingen bedre genre end trash metal formår at indfange dette.
Accu§er gør med dette udspil, at de tager musikken op flere hakker og så står vi med et album af eksplosiv karakter.

Accu§er forstår med ”The forlorn Divide”, at implementerer rå brutalitet og give musikken en ekstrem
karakter. Albummet ligger ellers ud med en rolig intro, som fungere som en fremragende begyndelse på
det som vi ellers har i vente, for herefter følger ni sange med brutal trash, som vi ikke har hørt længe.
Munden hænger ned og man bliver blæst bagover på den fede måde.
Vokalen er direkte ond, og når den ikke er på, så bliver der alligevel ikke tid til at lade ens batterier op, for
så træder guitaren i karakter og vi får det ene hurtige power riff efter det andet. Bassen hammer derud af
og trommerne rammer dybt ind i sjælen.

Men det er de tunge riffs som i sidste ende fortryller dig mere og mere, og ”The Forlorn Divide" er en tur af ren hastighed og brutale energi.
Her er mere end 45 min., der er fyldt med riffs, rappe guitarer og en ødelæggende bas, og som skrevet en ond vokal, der bringer albummet sammen til et intenst arbejde af trash metal. Her er alt hvad fans af trash metal vil have.

De eneste minusser ved ”The Forlorn Divide” er at den ikke har en direkte ørebasker over dem alle, men
den har virkeligt meget andet, og pladen vokser for hver gennemlytning. Og så det faktum at Accu§er
holder sig til det de kan og ikke bidrager med noget nyt. Men det er der også nogle som siger tak for!

Accu§er har med ”The Forlorn Divide” lavet et virkeligt godt album som levere varen. Vi kommer ud på en
tur med et hundrede procent trash metal, som du ikke vil og bør glemme i nogen tid fremover, Accu§er har ramt har ramt hovedet på sømmet med dette album, og har helt sikkert gjort en mindre fan ud af mig.

Jesper Beck gav Accu§er - The Forlorn Divide 8/10.

Danny Petterson

Danny Petterson

Tidligere anmelder

Indlæg: 5

Tak for feedback

Jeg takker dig, Jesper, for at have udtrykt din mening, og er sikker på at flere af HM.dk's læsere værdsætter din namedropping af historisk budget HI-FI - mest skal du selvsagt have points for at være så engageret, at du bruger tiden på at skrive en anmeldelse, som i din optik virker rigtig, det er da hjertevarmende.

Ak ja...thrash (Jesper - det hedder thrash!! Trash er det din mor beder dig gå ud med, når posen under vasken er fyldt)...hvor er vi mange der har trådt vores barnesko der, og hvor er det fedt at se bands i dag stadigvæk holder banneret højt for denne klassiske non-hynbrid stilart.

Men lad os se dit review, vokalen er ond, hurtige riffs, hammrende bass og gennemborende trommer. Jeg er da nok ikke helt uenig i lige de betragtninger, men disse attributter giver ikke en god plade i sig selv. Det gør gode kompositioner, sjæl og indlevelse - hvilket jeg personligt helt syntes mangler, især kompositionerne tager livet af det hele, da de er skrevet efter samme mønster, som et gennemsnitligt teknisk 90'er dødsmetal-band ville have benyttet. Riff-på-nyt riff-på-break-på-bridge-på-endnu-et.riff (gentag efter behov) uden rød tråd eller sammenhæng, til trods for der dog er et enkelt omkvæd der bliver gentaget, som i eksempelvis "Unreal Perception". Alt det har jeg redegjort for i anmeldelsen, dog her formuleret anderledes.

Jeg har hørt pladen et utal af gange, for jeg ville egentlig rigtig gerne kunne lide den - men, som jeg vist nu gentaget flere gange, så virker den bare ikke. Vi er enige om de ikke leverer nogen "ørebaskere", fred være med det, desværre kan jeg heller ikke se de leverer noget som helst andet. Jeg føler mig ikke fortryllet, bare så'n almindelig hverdagskedelig, når jeg høre skiven.

Og helt ærligt - hverdagskedelig har vi sgu' rigeligt af!

Go' dag derude, thrash or be trash!

*fobrehodl fro stjavefel

Dumle

Anmeldere

Min første tanke var, at her er det anmelder mod tidligere anmelder. Nok ikke tilfældigt.

LoneStarRanger

Indlæg: 1

Tribulation

Kender ikke bandet, men har lyttet til nummeret "Tribulation". Min umiddelbare tanke er, at det hverken er fugl eller fisk! Det virker som om de i anden halvdel forsøger, at kompensere for en kedelig første halvdel, men kun gør det hele værre!
Det er som at få en lækker trunte med hjem fra byen, lande i hendes dobbeltseng, med høje forventinger til hvad der skal ske. Hun tager stilsikkert føringen, men alt hvad hun gør er så forudsigeligt, at man kommer til at forveksle hende med sidste weekends erobring, og kalder hende ved forkert navn. Efter en pinlig tavshed beslutter hun sig for, at gøre et større indtryk end "Candy" og hiver resolut bogen om tantrisk sex frem, hvorefter den resterende tid foregår som et virvar af yoga, røgelse og energetiske kærtegn. Når man så uforløst 2½ time efter går derfra, er første stop en spruthandel, hvor ingredienserne til Danny's blendede cocktail købes!

Måske er de andre numre bedre, men for en god ordens skyld, vil jeg have en backup klar, inden jeg lytter dem! :-)

LoneStarRanger gav Accu§er - The Forlorn Divide 3/10.

Danny Petterson

Danny Petterson

Tidligere anmelder

Indlæg: 5

Har du også...

...være på hende?!? Hun har sgu' snart været blokken rundt nogen gange, den lille Budda-skøge...

Nå det så er sagt, hvis du slæber en ældre tysk kvinde hjem i sengen, så kan du vel ikke have de helt store forventninger...

Goblin

Evil

Ich verstehe zwar kein Wort. Aber 4/10 ist unverschämt!!

Danny Petterson

Danny Petterson

Tidligere anmelder

Indlæg: 5

More Evil

Nope, it is spot on IMHO, can't give it more than 4/10 just to please the folks out there.

Jesper Beck

Jesper Beck

Tidligere anmelder

Indlæg: 46

Fedt at folk byder ind... selv "aus Deutschland"

Hvor er det bare lækkert, at folk byder ind her!!! og Tak til Danny for svar. :o)

Og der er lige nogle ting som jeg må erkende og slå fast med 7 tommer søm.:

1: Denne Accu§er plade er absolut ikke deres bedste, dertil er "Diabolic" bare en tand bedre. Men det er godt nok tæt på, og en 4'er er fuldstændig sindsygt.

2: "Tribulation" er langt fra det bedste nummer på denne skive, der er meget mere smæk at hente ved at høre skive igennem. Skiven skal have tid til at vokse!!! Den er hård, den er brutal, den er bare rå..... og der er ikke så meget pis....

3: Jeg staver a' røven til..... Min datter i 3.klasse er sku' snart bedre end mig! Det erkender jeg gerne...... Der var sku' mere rødt end sort, når diktaten kom retur fra læreren i folkeskole. Jeg var sku' nok mere interesseret i at lave ballade og høre Iron Maiden eller S.O.D....

4: Og Danny har fuldstændig ret..... Der er noget galt med det trash.... eller Thrash som det nu hedder :o). Men det er nu min egen skyld at det er dukket op, for jeg skulle jo nok have skrevet, at man som Jyde med stort "J", gerne og skal sparer hvor man kan, så jeg har sku' bare gjort som "Jem og Fix" og sparet H'et væk.
Håber der er forståelse for dette ellers "point taken" fra min side og der er blevet sparet det forkerte sted.

5: Kommentaren Anmelder mod tidligere anmelder, hertil vil jeg gerne lige sige, at der absolut intet er i luften her.
Det var i fuld enighed og forståelse, at jeg stoppede med at være anmelder herinde og i stedet for blev "hobby anmelder" når jeg havde tid til det.
Jeg har KÆMPE respekt for de drenge og piger, som skribenter herinde på siden, bruger virkeligt meget af deres fritid på, at holde os andre "up to date" med hvad der sker i metal verden, og alle gør et godt stykke arbejde, om man så kan lide deres anmeldelse eller ej.
Det er jo kærligheden til metallen som driver siden, så...... RESPEKT herfra.
At Danny og jeg lige giver hinanden et par lussinger viser sku' bare, at vi er 2 gamle røvhuller, som kalder en skovl for en skovl, og en spande for en spande. Giver man noget, så skal man også selv kunne tage i mod. Ellers skal man holde sin kæft!
Og så "hobby anmelder", så giver jeg sku' noget tilbage når nået er noget lort, eller forbandet godt! Og lige her var det altså først nævnte som kom i spil.

Men nu vil jeg lige høre min gamle mor, om hun skal have hjælpe til hendes "trash". Så kan jeg lige køre de 200 km hen til hende, mens jeg høre noget fed Accu§er Thrash i bilen.

"Und zu meinem deutschen Freund. Du hast völlig recht, es ist ein skandal, diese Cd nür 4 to geben.
Ich gebe 8 für die guten Thrash
Schön, dass Du uns Dänen schreibt" Danke!

Og lige en sidste ting:

"fobrehodl fro stjavefel" (Tak for denne :o), den bliver mit varemærke fremover)

Jesper Beck gav Accu§er - The Forlorn Divide 8/10.

Danny Petterson

Danny Petterson

Tidligere anmelder

Indlæg: 5

Gi' gas fyrbøder.

Dar'u'a'....hils mutti, så lægger jeg i ovnen til nogen flere skandaler, som broderfolket i syd kan forarges over.

Daniel Wilkens

Daniel Wilkens

Tidligere anmelder

Indlæg: 178

Acusser er i min optik ret

Acusser er i min optik ret fed tysker-thrash... The Forlorn Divide er en ganske fed skive! (80% herfra!)
Danny´s anmeldelse er okey, på trods af at jeg ikke er enig!
Jeg ved jo at Danny ved noget om de han skriver om og at en anmeldelse aldrig er nogen facit-liste, men i høj grad afspejler anmelderens egen individuelle musiksmag! \../

Daniel Wilkens gav Accu§er - The Forlorn Divide 8/10.

Danny Petterson

Danny Petterson

Tidligere anmelder

Indlæg: 5

Sic!

Jamen det er jo ganske sandt, en anmeldelse vil, i stor udstrækning, altid være subjektiv. Teknisk kunnen, produktion etc., kan man godt forholde sig til nogenlunde faktuelt, resten kan man kun beskrive som en oplevelse, og kundgøre hvorfor man syntes det virker - eller, som i dette tilfælde, ej!

Puha, det var mægtig seriøst, vil afslutningsvis råbe "SATAN-NAZI-FISSE!" formålsløst efter folk på gaden, bare for ikke at tabe ansigt.

jrimmen

Indlæg: 1

Tjah....

Synes nu anmeldelsen rammer hovedet på sømmet... Jeg er en stor fan af acusser's gamle albums som var mega-fede og for den sags skyld også 2011'er opuset Dependent Domination som var en magt demonstration i fed thrash...

Denne gang keder jeg mig bravt. Ikke for fordi de spiller dårligt eller de glemmer de gamle thrash-dyder... Men det er dårlig sang skrivning og numrene er rodede og kedelige... Desværre.
Er helt enig med anmelderen 4 ud af 10 !

jrimmen gav Accu§er - The Forlorn Divide 4/10.