Aborym - Psychogrotesque

Psychogrotesque

· Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Prog metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 7/10 baseret på 1 stemme.

Italien er nok bedst kendt for spaghetti og dyrt designertøj, men her er altså Aborym, et italiensk industrial black metal-band, der er meget mere spændende end Gucci-jakker og Prada-tasker.

Deres femte album "Psychogrotesque" er en avant-garde affære, der blander harsk black metal med mørk elektronisk musik, hvilket passer det lyriske koncept, nemlig vanvid og mental lidelse, fortrineligt. Pladen er i det store hele meget ubehagelig at lytte til - og sådan skal det jo være i industrial black metal.

Guitarlyden er meget skarp og nærmest skærer sig ind i øregangene, og trommerne leverer gang på gang ultrahurtige blastbeats, men det er kun en del af musikken (der er også enkelte mere thrashy dele). Der gøres også brug af keyboards, der skaber en mørk ambience, og så er der skræmmende lydeffekter, der tit bare kommer ud af det blå (så som en flues summen, lyden af tandlægebor, mentalpatienters desperate skrigen samt mere surrealistiske effekter). Derudover er der sektioner med programmerede trommebeats, der nogle gange kan minde lidt om den stil, The Prodigy var kendt for; og der er endda enkelte house/techno-dele, som selvfølgelig bibeholder black metallens mørke. I det store hele synes jeg, at de elektroniske elementer virker, men der er enkelte steder, hvor det kommer til at virke lidt for forceret.

Der er some sagt noget lidt avant-garde over denne plade, og der blandes ikke bare black metal og techno-musik. Der er også saxofon på dette album, og jeg synes faktisk, at de steder, hvor saxofonen bruges, virker kanon godt. Det er måske den mest positive del, for mig, ved dette album - at høre, at midnatssaxofon og black metal sagtens kan kombineres.

"Psychogrotesque" er et ubehageligt bekendtskab, men man må respektere pladen for at være et kunstværk, der mere eller mindre opnår det, som kunstnerne forsøger at opnå. Og netop derfor kan den anbefales til dem, der er interesserede i det mere kunstneriske og ekspressive.

Kommentarer (5)

Heavy_Hust

Tidligere anmelder

Indlæg: 9

Time Signature, hvor i

Time Signature, hvor i alverden har du al den tid til at skrive så mange anmeldelser i :P Skide godt arbejde, men alligevel :P

Time Signature

Time Signature

Tidligere anmelder

Indlæg: 65

Jeg tror ikke jeg har så

Jeg tror ikke jeg har så meget mere tid end alle andre - jeg prøver bare at udnytte tiden så effektivt som muligt. ;-) Og så hjælper det nok også på det, at jeg hører musik næsten 24-7.

Heavy_Hust

Tidligere anmelder

Indlæg: 9

Det fandme i orden champ:P

Det fandme i orden champ:P

Agent_Egern

Agent_Egern

Tidligere anmelder

Indlæg: 87

Jeg er selv rigtig glad for

Jeg er selv rigtig glad for dette album, og synes egentlig at anmeldelsen her er ganske fyldestgørende. Jeg vaklede egentlig lidt mellem at erklære mig enig i karakteren, og at lægge den en tand højere, men valgte førstnævnte da albummet generelt er så surrealistisk en oplevelse at jegskal være i et lidt bestemt humør for at kunne holde det ud.

Agent_Egern gav Aborym - Psychogrotesque 7/10.

Time Signature

Time Signature

Tidligere anmelder

Indlæg: 65

Surrealistisk.... det er

Surrealistisk.... det er egentligt en meget god beskrivelse.