Uli Roth holder unik Scorpions aften i Amager Bio

Uli Roth holder unik Scorpions aften i Amager Bio

Enhver guitarentusiast vil kunne nikke genkendende til navnet Uli Roth. Og kendisskaren, der har ladet sig inspirere af ham, er imponerende: alle fra Metallicas Kirk Hammett og Eddie Van Halen til Yngwie Malmsteen er erklærede fans. Bag kunstnernavnet gemmer tyske Ulrich Roth sig, og han kendes bedst for at vredet strenge for- og lagt en lang række fantastiske guitarsoloer på Scorpions’ fire albums i årene fra 1974 til 1977.

Roth følte sig dog hæmmet af mainstream-rockens format og forlod allerede det succesfulde tyske band i 1978 for at danne Electric Sun, der lagde en mere progressiv rocket stil for dagen. Inspirationen fra den klassiske musik var allerede udtalt i Roth tid med Scorpions, og i 1991 udgav han det første i en lang række af albums med symfonikompositioner – for klaver!

ULI JON ROTH har dog aldrig sluppet rocken; han har optrådt med hyldestshowet, "A Different Side of Jimi Hendrix", i 1998 spillede han side om side med fanen Joe Satriani på G3-turnéen, og han har jammet med Smashing Pumpkins! I 2005 blev ROTH genforenet i koncert med sine gamle bandkammerater i Scorpions. Og nu, i 2014, er der gået 40 år siden, ROTH albumdebuterede med de tyske legender, og dét fejrer han med en omfattende turné.

Under banneret "40th Anniversary – Scorpions Revisited Tour 2014" vil ULI JON ROTH i Amager Bio spille et sæt af personligt udvalgte numre fra hans tid med Scorpions. Det bliver en eksklusiv koncert – den eneste i Skandinavien – en unik mulighed for at opleve klassikerne, spillet af guitarhelten selv i Amager Bio, torsdag d. 2. oktober 2014! Forsalget starter i dag (20/2) kl. 10.00 via linket nedenfor.