Trommeslager, sanger og keyboardspiller forlader Mercenary

Trommeslager, sanger og keyboardspiller forlader Mercenary

Her er hvad bandet siger om situationen:

"Store forandringer kan ske på kort tid. I sidste uge meddelte Mike (Park, trommer) os, at han ville forlade Mercenary permanent. Det var en stor overraskelse og et hårdt slag, og det resterende band overvejede situationen nøje og tog 'den store snak.' Vi blev enige om, at eneste måde at fortsætte bandet på var ved også at skille veje med Mikkel (Sandager, vokal) og Morten (Sandager, keyboard). I løbet af det sidste år har vi arbejdet på et nyt album, og det blev tydeligt, at vi ikke længere delte visionerne og entusiasmen om bandets fremtid og udvikling. Martin (Buus, leadguitar), René (Pedersen, bas/vokal), Mike og jeg (Jakob Mølbjerg, guitar) ville spille materiale, der var hurtigere, tungere og mere moderne, men dette fungerede ikke for bandet som helhed.

Vi håber, at vores fans vil kunne forstå, at vi i løbet af det sidste års tid prøvede at løse situationen på trods af vores forskelligheder. Før i tiden var det lykkedes os at anvende vores forskelighed som en styrke ved i årevis at komplementere og inspirere hinanden. Men vi følte i stigende grad, at vi alle måtte gå på kompromis på forskellige måder, hvilket var en konstant frustration - både når vi spillede det ældre materiale og når vi prøvede at arbejde hen imod en ny og frisk lyd. Martin og jeg var af bl.a. disse grunde tæt på at opløse bandet for under et år siden, men vi blev heldigvis enige om, at vi skyldte bandet, vores fans og os selv at prøve en sidste gang at få tingene til at fungere. Vi prøvede derfor i fællesskab at udvikle og perfektionere bandets lyd. Desværre vendte den tidligere glæde og naturlige arbejdsfællesskab ikke tilbage, og vi har nu i længere tid følt os mere splittede musikalsk end nogensinde før.

Af mange indlysende grunde er dette et smertefuldt valg. Vi har haft et fantastisk fællesskab; skrevet musik vi alle var umådeligt stolte af, og turneret med fantastiske bands i Danmark såvel som i udlandet. Men det vigtigste hensyn må være, at denne beslutning lader os lukke et kapitel i bandets historie og vores fælles liv på en ordentlig måde, hvor vi hverken svigter os selv eller vores fans. Ingen ville være bedre tjent ved at vi udgav et album, som vi ikke alle troede fuldt ud på og brændte lige så lidenskabeligt for, som vi har gjort for alle vores tidligere udgivelser.

Den triste men selvfølgelige sandhed er, at fortiden aldrig vender tilbage. Det gamle Mercenary er et overstået kapitel. René, Martin og jeg fortsætter det nye Mercenary med nyvunden fælles vilje og tørst på at afprøve nye musikalske retninger. Indtil videre har vi haft en meget frugtbar sangskrivningsproces med masser af gensidig forståelse, inspiration og synergi. Processen med at skrive de 10-12 nye numre, vi nu har liggende, har givet os glæden og begejstringen tilbage ved at skrive musik sammen, hvilket er det vigtigste for os efter så mange år i bandet. Vi føler, at vi nu endeligt er enige om vores fremtidige retning, og at dette vil blive den stærkeste inkarnation af Mercenary nogensinde. Hvad angår kreativitet, motivation og de forretningsmæssige aspekter er bandet fuldt ud intakt. Det nye Mercenary vender tilbage som aldrig før i 2010.

For dem der gerne fremover vil følge de gamle medlemmer, har Mikkel det sidste års tid deltaget i et projekt, der vil se dagens lys næste år, Mike er kommet med i et nyt band (der bliver offentliggjort senere), og Morten er stadig medlem af Pretty Maids, som han for tiden er ved at skrive et nyt album med. Vi ønsker dem selvfølgelig det bedste fremover som musikere og som personer, vi har været fælles om noget helt unikt med.

På vegne af bandet vil jeg gerne rette en særlig tak til alle vores fantastiske danske fans; de bands, vi har spillet med; folk i pressen, der har støttet os, landets forskellige bookere og alle andre, som har støttet os gennem årene og derved været med til at gøre de sidste par år til den mest fantastiske tid i vores liv.

Horn.
Jakob & Mercenary"

Kommentarer (3)

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Det er jo ikke Mercenary mere

Det er jo ikke Mercenary mere nu... hvem er egentlig original medlem efterhånden?
Er det ikke blot for at holde ved en plade kontrakt?
Ja, jeg synes det virker ret useriøst, men alligevel typisk dansk, kig blot på Hatesphere og Svartsot.
Synes det er trist at ingen danske bands kan holde sammen længere, hvad skyldes det?
er det penge problemer, mangel på venskab?
Alt det som er vigtig for at band fungere.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 377

Virkelig trist over den her

Virkelig trist over den her nyhed... Har fulgt Merc. lige fra Everblack og set dem LIVE et hav af gange.... havde jeg vidst at sidste gang ville blive den ALLER sidste, så havde jeg nok headbanget bare en smule mere....
Ej det er fandme trist!!!

Beikes

Indlæg: 80

Bye bye Mercenary! Det var så

Bye bye Mercenary! Det var så al det fede ved det band der forsvandt, og det ligner nærmere en klyngen til pladekontrakten. "Moderne"? Føj for helvede hvor et ord at tage i sin mund! Så nu vil Mercenary være ultra-kedelige, ultra-alvorlige og ultra-sure, som et moderne dansk metalband nu engang skal være? Skal vi nu høre på samples og generel stilforvirring, fordi drengene tilbage synes det kunne være 'smart' at lyde som alle de andre? Jøsses da, skab jer et nyt navn istedet, og gør jer fortjent til en ny kontrakt.

Ja ja, dette indlæg ER forudindtaget :D

Tilføj kommentar