Slayer, Anthrax og Helhorse giver julekoncert i Helsingør

Slayer Slayer

To af verdens største og mest indflydelsesrige thrash metal bands, tager på tour sammen, og kommer til DK. Amerikanske Slayer og landsmændene i Anthrax tager kanonstilling i Helsingørs HAL 14 den 3. december, med plads til 2.500 metal fans.

Grammynominerede Slayer behøver vel nærmest ikke nogen introduktion. Som band har Slayer på fornemste musikalsk vis hærget verden i knapt 35 år. De var i 80’erne førende indenfor thrash metal-bevægelsen, og var med til at definere genren med milepæl-udgivelsen ”Reign In Blood”, som stadigvæk betegnes som et af de hårdeste album nogensinde.

Bandet udgiver albummet ”Repentless” den 11. september, som er deres 11. studiealbum, og det første siden stiftende guitarist Jeff Hanneman’s død i 2013, og trommeslager Dave Lombardo’s afsked med bandet samme år.
 
Mange fans spekulerede på om King og vokalist - bassist Tom Araya (begge origanle medlemmer), ville sige tak for nu til ikon-gruppen Slayer, men i stedet fik de guitaristen Gary Holt med ombord (Exodus), og trommeslager Paul Bostaph som spillede med Slayer fra 1992 til 2001. De har tourneret med dette line-up de sidste to år, og udsender altså deres første album sammen som det nye Slayer til september.

New Yorker bandet Anthrax, har som Slayer 35-års jubilæum til næste år. De var sammen med Megadeath, Metallica og Slayer en af ”the big four”, som anses for værende de fire definerende thrash metal bands i 1980’erne. Anthrax er et af de mere innovative bands i speed-metal genren, og den første metal gruppe der samarbejdede med rapartister, ligesom meget af deres musik er blevet brugt i tv-serier, computer spil m.m. Anthrax spiller en hidsig omgang thrash- og speed metal, der blander hardcore-punkens hurtighed og vildskab med heavy metal-inspirerede guitarer og vokaler.

Anthrax

Anthrax har udgivet 13. studiealbum, med ”Fistful of Metal” fra 1984 som det første. De har solgt mere end 15 millioner album, og afslørede i december, at de var gået i studiet for at indspille nyt materiale, og er i skrivende stund i studiet med den Grammynominerede producer Jay Ruston. Band line-up ser således ud: Charlie Benante (trommer), Frank Bello (bas), Joey Belladonna (vokal), Scott Ian (guitar) og Jon Donais (guitar), og vi håber at kunne høre nyt materiale fra bandet, når de gæster Helsingør. 

Helhorse
 

Danske Helhorse har gennem en årrække markeret sig som et af landets bedste studie, og livebands. Læs vores anmeldelse af deres seneste album Oh Death - og de er endnu bedre live.