Pyramaze udgiver "Disciples of the Sun”

Pyramaze Pyramaze

Den 22. maj udkommer dansk/norsk/amerikanske Pyramaze med sit fjerde album "Disciples of the Sun”. Den nye line-up tæller blandt andre den verdenskendte, danske producer og guitarist Jacob Hansen.

Det er måske de færreste herhjemme der umiddelbart kan nikke genkendende til navnet Pyramaze. Men i udlandet forholder det sig anderledes. Pyramaze har siden deres debutalbum udkom i 2004 været et respekteret og populært navn indenfor den progressive metal genre og har spillet for tusindvis af mennesker på den årlige Prog. Power festival i Atlanta, USA, i 2006, og på Bloodstock festival i England samme år. Et par år senere turnerede Pyramaze som support for Volbeat på deres Danmarks-turné.

Det er derfor et band af international klasse, der dog stadig er baseret på de samme visioner og ideer som da Pyramaze blev dannet i Danmark i 2002 af trommeslageren Morten Gade Sørensen og guitarist Michael Kammeyer, der hurtigt engagerede sig med keyboardspilleren Jonah Weingarten fra Vermont, USA.
Et musikersamarbejde der udviklede sig endnu mere til et projekt af international karakter på tværs af Atlanten og som hurtigt fik publikums opmærksomhed ved først at engagere den – i progressive metal-kredse – kendte, amerikanske sanger, Lance King, til debutalbummet ”Melancholy Beast”, og til album nummer  to ”Legend Of The Bone Carver”, og til det tredie album, ”Immortal”, at indgå samarbejde med en af de mest respekterede heavy metal sangere, Matt Barlow, fra det kendte, amerikanske power metal band Iced Earth.

Den 22. maj udkommer Pyramaze så med sit fjerde album "Disciples of the Sun” og selvom grundstammen i bandet stadig er intakt med to medlemmer fra 2002, så er det nu nye kræfter, der også tiltrækker sig opmærksomheden.

Albummet er indspillet i Hansen Studios og produceret og mixet af Jacob Hansen, der har slået sit navn fast som en af de mest succesfulde danske producere, de senere år, for sit arbejde med bl.a. Volbeat, Duné, The Storm og senest Dizzy Mizz Lizzy. Men Jacob Hansen nøjes ikke med at producere for Pyramaze. Han er nemlig også bandets nye guitarist. Ikke en opgave, der er er fremmed for Hansen, der tidligere har gjort sig bemærket i Invocator, Beyond Twilight og Anubis Gate.
- Jeg er virkelig glad for, igen, at kunne være aktiv som musiker. Det er noget andet end at producere, så jeg er det er fedt at være i gang og være kreativ i Pyramaze. Det nye album er formentlig det bedste Pyramaze-album nogensinde. Der er sket en stor udvikling, og vi har en virkelig stærk line-up, siger Jacob Hansen.

Pyramaze er udover Hansens engagement også blevet beriget med den norske sanger Terje Harøy, som medvirker på det nye album, der udkommer på svenske Inner Wound Recordings.