Nuclear Assault: New York Scenen

Nuclear Assault: New York Scenen

Nuclear Assault har på deres Facebook side annonceret, at de er på vej med nyt materiale.

I den anledning kigger vi lidt på thrash metal bandet som i 80'erne og start 90'erne var med til at diktere hvordan thrash også kunne lyde.

Nuclear Assault var sammen med Anthrax og Overkill en modvægt til de traditionelle LA/ San Francisco thrashbands som Metallica, Megadeth og Slayer. Bands som traditionelt tegnede det overordnede billede af thrash scenen.

Hvor LA/ San Francisco scenen var alvorstung og überseriøs, var New York scenen langt mere løssluppen, humoristisk og musikalsk inspireret af punkbevægelsen. I praksis betød det at bassen var tydligere i lydbilledet og numrene (kunne være) kortere.

New York bands som Nuclear Assault og Anthrax fik stor succes med at indarbejde humor og skøre indfald i deres materiale. Nuclear Assault indspillede blandt andet et pseudo bluesnummer kaldt: "Buttfuck" - fordi de kunne, og var F*cking ligeglade med hvad fans mente om det.

Et andet signaturtræk for Nuclear Assault, var de ekstremt korte - og ofte humoristiske - numre som blev afleveret i et hæsblæsende vildt tempo. Den 46 sekunder lange "Hang the Pope" fra Game Over er det bedste og mest kendte eksempel, og er stadig en kultklassiker.

Men New York scenen var ikke kun uforpligtende spass, sjov og ballade. Overordnet var særligt Nuclear Assault et band som forholdt sig kritisk til politik, krig og særligt miljøspørgsmål fyldte meget. Coveret på bandets tredje album: Handle With Care er slet og ret et billede af jordkloden. Pas godt på moder jord, drenge! Men også coveret på Survive spiller på usikkerheden ved brug af kernekraft.

Selvom Nuclear Assault var anerkendte og respekterede udeblev det helt store gennembrud, og i 1995 gik bandet i opløsning. Siden har de forsøgt at genstartet projektet tre gange - og nu forsøger de så endnu engang.

Deres seneste og også meget udskældte album fra 2005: Third World Genocide bliver genudsendt i midten af november. Men i en kraftig forbedret udgave. Der bliver ryddet op i tracklisten, og hele albummet bliver remastered af trommeslager Glenn Evans.

Arbejdet med materialet fra Third World Genocide har genskabt forbindelserne mellem det originale line-up og vi er derfor også lovet en nyt album i løbet af 2014. Vi glæder os selvsagt.

I mellemtiden har vi numre som Inherited Hell fra Handle With Care fra 1989. Et nummer hvor temaet er at vi overdrager et helvede til vores børn, da vores generation har ødelagt miljøet.

Inherited Hell
A time in the future, not too far away
The death of our world, we are told
Destroyed by neglect, now breeding despair
The home of mankind is despoiled
Polluted oceans, unbreathable air
The life of the land under siege
Cancer is spreading and wasting the world
And mankind is now the disease

Look upon the world you knew
And say goodbye, it dies with you
Those who live when we are dead
Will curse our names, they 've inherited Hell