1-800 Vindication” fra Illdisposed på vinyl og nyt album på vej

1-800 Vindication” fra Illdisposed på vinyl og nyt album på vej

"1-800 Vindication" fra et af Danmarks største death metalband, Illdisposed udgives den 27. juni for første gang på vinyl.

Pladen fra 2004 er bandets hidtil bedst sælgende udgivelse.

Hvis der er ét band der altid bliver nævnt, når samtalen falder på dansk deathmetal, så er det Illdisposed. Det kendte - og berygtede - aarhusianske band har siden 1991 tromlet sig frem med deres umiskendelige og kompromisløse death metal, som har sikret dem en stor fanskare i både Danmark og udlandet – ikke mindst i Tyskland, hvor bandet stadig trækker fulde huse.

I 2004 havde bandets arbejdsindsats i øvelokalet, i studiet og på landevejene sikret dem en så stor popularitet at Roadrunner Records skrev kontrakt med danskere og senere samme år udgav det succesfulde album "1-800 Vindication" på cd. Albummet, der har cover artwork af Lasse Hoile (Opeth, Porcupine Tree m.fl.), er produceret af Ziggy og mixet og mastered af Tue Madsen (Rob Halford, Sick of it All, The Haunted m.fl.), blev bandets største succes til dato med næsten 40.000 solgte eksemplarer og satte et markant aftryk på verdenskortet for dansk metal. Nummeret “Dark" var desuden med på det officielle soundtrack til blockbuster horror-filmen SAW. Et soundtrack der blev solgt i mere end 500.000 eksemplarerer. Derudover blev musikvideoen til “Still Sane" (instrueret af Lasse Hoile) den mest viste video på den tyske tv-station VIVA Plus i to uger.

I dag er Illdisposed stadig Danmarks største death metal eksportvare. Bandets seks seneste album er røget direkte ind på den danske album salgsliste. Den dag i dag "1-800 Vindication" står som et at de musikalske højdepunkter for bandet i deres lange og stadig meget aktive karriere.

"Det er en stor tilfredsstillelse at "1-800 Vindication" endelig udgives på vinyl. For 10 år siden var der ingen interesse for vinyl, men det har heldigvis ændret sig. Albummet stor som noget specielt for os, da det var vores første for Roadrunner og også det album som vi nåede endnu længere ud med. Det har helt klart haft en stor betydning for os, så det bliver godt at se og høre det på sort vinyl", siger guitarist Jakob Batten.

Nu udgives "1-800 Vindication" for første gang nogensinde på vinyl af det nye danske vinyl-label Heartburn Music.

Samme dag, d. 27. juni, udsender Illdisposed desuden sit 13. studiealbum “With The Lost Souls On Our Side" via Massacre Records.

I 2005 tog Rock Hard magazine albummet med som nummer 490 i deres liste over de 500 bedste rock og metal udgivelser i nogensinde.

LP'en, der udkommer i 500 eksemplarer, kan forudbestilles nu fra: www.heartburn.dk

Tilføj kommentar