Judas Priest, Megadeth og Testament

Forum Horsens, Horsens

En koncertpakke med ovennævnte navne, burde kunne få euforien til at boble helt over af glæde hos enhver ægte heavy metal fan – alligevel havde kun omkring 2500 købt billet til metalbraget i Horsens. Helt uforståeligt i min verden, for hvornår er vi sidst blevet beriget med så savlende en fed metalpakke herhjemme? Mig bekendt aldrig.

Testament

De garvede Bay Area thrashers havde dagen forinden i Vega, leveret den nok bedste koncert, jeg til dato har oplevet med dem. Mine forventninger var derfor tårnhøje, men desværre nåede jeg først lidt halv sent ind i den halvtomme sal i Horsens, hvilket resulterede i at jeg gik glip af de første fire numre. Energien fejlede dog ikke spor, og bandet gik da til makronerne, trods svære odds som sløj lyd og en alt for kort tildelt spilletid. Publikum på de forreste rækker lod til at labbe den massive thrash i sig, og på den måde sejrede Testament alligevel denne aften. Men man kunne nu godt unde alle folk i Horsens den metal åbenbaring, nogen af os havde bevidnet i Vega. Det nærmest klassisk gendannet Testament, er nemlig et ovenud stærkt kort på tidens metalscene, ikke mindst grundet den karismatiske frontmand/sanger Chuck Billy, og dernæst den energiske guitarist Alex Skolnick. "The Formation of Damnation" er det seneste bevis.

Megadeth

Megadeth hører til stadighed blandt mine favoritter, men med tanke på sidste års katastrofekoncert i KB Hallen (der helt og aldeles faldt til jorden), var jeg noget spændt på udfaldet denne aften. Til alt held blev tvivlen lynhurtigt fejet bort. ’Sleepwalker’ startede ballet, og både lyd, lys og musik sad upåklageligt i skabet. Megadeth havde blot en time til at komme omkring deres eminente bagkatalog, og tiden blev brugt intenst, hvilket en veloplagt Dave Mustaine også fik bekendtgjort efter få numre. Så i stedet for at græde over at de ikke spillede ’Angry Again’, ’Reckoning Day’ (og hvad man nu ellers har af personlige favoritter), kunne man jo passende glæde sig over det de rent faktisk spillede. De udnyttede i hvert fald tiden optimalt, og Chris Broderick er sgu en skrap herre på hegnet. Rart at se at Megadeth er tilbage på rette spor, efter sidste års fadæse i KB Hallen. En tæt performance, uden så meget pjat. Megadeth er stadig konger!!

Judas Priest

Præcis kl. 21.30 blev lyset slukket i Forum Horsens, og til tonerne fra introen "Dawn of Creation" gik Judas Priest på scenen, og skød koncerten i gang med "Prophecy" fra sidste års dobbeltalbum, ’Nostradamus’. I min bog en fed og stemningsfuld start, og både setlisten og show var som ventet nærmest identisk med det de også luftede sidste år. Bandet virkede noget mere tændte denne aften, og især Rob Halford lod til at være i sit es. Han sang sgu godt, alderen taget i betragtning, men i det hele taget virkede det som om at de rent faktisk nød at spille for os denne aften. Så af de fire gange jeg nu har set dem, siden Halfords tilbagevenden for omkring seks år siden, vil jeg ikke tøve ét sekund med at kalde denne koncert, den bedste de har præsteret de seneste år. Personligt er det noget der luner, særskilt i kraft af at jeg faktisk var ovenud begejstret for også Tim Owens præstationer i præsteslænget – både hvad angår live og på plade. Det skal dog siges at jeg stod ret godt placeret under det meste af koncerten i Horsens, og havde fint udsyn til scenen, hvilket selvfølgelig også hjælper på helhedsindtrykket. Men hvorfor vælge at stå med korslagte arme nede bagved og lege sur anmelder, når man kunne deltage i festen oppe foran som glad heavy metal entusiast? Klichéer eller ej – men de tumper der mener Judas Priest er et fortidslevn og burde forny sig, har jo ingenting fattet! Læder, nitter og motorcykel – jo tak! Det hele var der sørme, og den dag, de aldrende metal kæmper, måtte vælge at lukke butikken ned, håber jeg da det vil ske med disse velkendte virkemidler. Alt andet lige vil det jo på ingen måde være en ægte Judas Priest koncert, og oven på denne herlige aften, spår jeg dem endnu et par rigtige gode år. Metaltrætheden har endnu ikke indfundet sig, og jeg ser i hvert fald stadig frem til både næste album og tour!

Alt i alt en fantastisk aften, hvor der ikke rigtig var noget synderligt at pege fingre af. Jeg vil derfor til slut gerne rose arrangøren for et rigtigt godt arrangement. Alt forløb nemlig planmæssigt, både med hensyn til spilleplaner, bar salg, ind/udslusning, toiletfaciliteter og garderobe.

Kommentarer (2)

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Ja fedt sted,fedt line up og

Ja fedt sted,fedt line up og masser af øl...jeg synes det var fedt der ikke var flere folk, fordi så skulle man hverken stå i kø til at pis eller hente øl, men det er næppe sikkert at arrangøerne og grupperne synes det var fedt der ikke var flere:)
Testament var fede, Præsterne var guderne, men jeg blev vildt skuffet over Megadeth, det er kun anden gang jeg ser dem og ikke kæmpe fan, men i forhold til jeg så dem i 1995 på Midtfyns Festival, så var Dave Mustaine helt fantastisk skruk, altså nogen tenor har han aldrig været, men hold kæft hvor sang han falsk, og hvor var der minus action på scenen, men som før nævnt jeg er bestemt ikke nogen fan af dem, men hylder trods alt gamle skiver Rust In Peace og Countdown...

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Mustaine har aldrig været

Mustaine har aldrig været nogen David Lee Roth på scenen - det havde nu ellers sikkert set ganske sjovt ud. Men jeg synes altså de leverede varen perfekt, og bestemt klasser over deres makværk sidste år i KB Hallen..

Tilføj kommentar