Cryptopsy og Decrepit Birth

The Rock, København K

Tirsdag den 3. juni 2008 var lidt af en historisk metaldag i København. ikke alene spillede kysse-drengene fra Kiss i Forum, mens Dio og Fatal Smile gav den gas i Amager Bio. På The Rock var der ren og skær dødsaften med Unmercyful, Decrepit Birth og Cryptopsy, og for en dødsfreak som mig, var valget ikke specielt svært. Valget faldt selvfølgelig på dødsfesten på The Rock.

Jeg ved ikke helt hvad fanden der lige skete med tidsplanen på The Rock. Koncerten var annonceret til kl. 21:00, men allerede omkring kl 20:30, mens vi stadig sad på et skummelt spruthus et sted i det indre København og hældte kolde fadøl i fjæset, fik jeg en sms af en gut, der allerede havde fundet vej til The Rock, der fortalte at første band var gået på scenen. Derfor måtte vi jo se at få drukket ud i en fart (hvilket heller ikke var noget problem) og få lettet røven og finde vejen mod The Rock. Af samme grund gik jeg desværre glip af Unmercyful, der netop var ved at levere sidste strofe af det sidste nummer denne aften. Pisse ærgeligt da jeg på forhånd ikke har hørt bandet, men fået en masse positivt at vide om det.

Derefter var det Decrepit Birth, der tilbage i 2003 udgav debutalbummet "And Time Begins". Først her fem år senere kommer opfølgeren "Diminishing Between Worlds", der viser sig at være en ganske fed skive med masser af teknisk og brutalt deathmetal. Det samme gælder deres liveshow. Masser af fed og teknisk deathmetal blev leveret med overbevisning. Lyden var god og Decrepit Birth virkede særdeles oplagte. Overraskende fik vi også en Suffocation klassiker og en smagsprøve på hvad der ventede bare to dage senere på selv samme spillested, i form af "Liege Of Inveracity" fra "Effigy Of The Forgotten" albummet. Linjen var lagt, varen leveret, og nu kunne man bare vente på at Flo Mounier og Co. gik igang.

At Cryptopsy lægger ud med deres, efter min menig, fedeste nummer "Crowns Of Horns" viste bare at stilen var lagt fra start. Flo Mounier er min absolut favorit trommeslager og for helvede hvor var det fedt at se klassikerne blive leveret på stribe. "White Worms", "We Bleed", "Slit Your Guts" og "Open Face Surgery" taler jo nærmest for sig selv. Selv numrene fra det nye album "The Unspoken King" blev leveret med overbevisning og den nye forsanger Matt McGachy virkede som en meget etableret del af Cryotopsy. Heldigvis holdt han sig fra at synge skønsang, som der jo (desværre) findes på "The Unspoken King". Lyden var fed og intet druknede i noget som helst, som man godt kan komme ud for med så hurtig og ekstrem musik som Cryptopsy, og jeg må indrømme at det er den fedeste koncert af de tre gange jeg indtil videre har set Cryotopsy. Flo Mounier leverede varen svinetight, ultra teknink og i overbevisende stil, uden på noget tidspunkt at hoppe over hvor gærdet var lavest. Sindsygt hurtigt, sindsygt brutalt og sindsygt fedt. En ren opvisning i brutal og teknisk deathmetal.

Tilføj kommentar