Volbeat

Volbeat

Meget er sket siden Dominus blev opløst i 2001. Ikke mindst på tekstsiden. Læs mere om hvorfor bandets debut "The Strength/The Sound/The Songs" blev så forsinket og hvordan Volbeat har slået King Diamond.

heavymetal.dk (HM):
Hej Michael! Til din orientering, så er det ikke mere end en uge siden, jeg hørte det første nummer med Volbeat. Før det troede jeg, at Volbeat var endnu et moderne dansk metal band a'la Mnemic, som ikke lige er min stil, så jeg blev glædeligt overrasket.

Michael Poulsen (MP):
Jamen, det er jeg da glad for at høre.

HM:
Hvad har du lavet siden Dominus?

MP:
Jeg opløste Dominus i 2001, så tog jeg mig lige et lille pusterum på et halvt år, og så gik jeg i gang med at skrive numre til et projekt som så blev til Volbeat. Jeg kunne simpelthen ikke lade guitaren være.

HM:
Hvorfor skulle der gå så længe inden Volbeat fik udgivet en CD?

MP:
Ja, det er godt spørgsmål. Mange tror, at det var Karmegeddons skyld (pladeselskabet, -red.), men efter vi gik i studiet og indspillede "The Stength/The Sound/The Songs" sendte vi det til dem, men de blev så begejstrede, at de syntes vi hørte hjemme på et større label, og så tænkte de så også, at de måske kunne få foden inde hos et større label, så de kunne fungere som et sublabel. Så vi stod i forhandlinger med Roadrunner, faktisk igennem et halvt år. Roadrunner var meget begejstrede, og de ville signe os, men de ville lige se os live, så de fik os til Amsterdam hvor vi spillede med Helmet. Det gik fint og vi var faktisk parate til at skrive under, men så strittede den tyske afdeling imod, da de havde et lignede band som de var i gang med at udgive. Så de ville have, at vi skulle vente et år, men på det tidspunkt var indspilningen allerede gammel, så vi valgte at signe ved Mascot Records. De tror på os og vil bygge bandet op, og jeg tror vi er bedre stillet hos dem.

HM:
Noget jeg skal spørge om er jo sammenligningen med Life Of Agony. Det har du nok hørt 1000 gange før.

MP:
Jo, det bliver nok nævnt i 9 ud af 10 reviews. Men jeg må sige, at jeg aldrig rigtig har dyrket bandet inden folk kom med sammenligningen, så jeg har da været ude og låne deres bagkatalog. Jeg kan godt høre, at der er lidt om det på de første par Life Of Agony udgivelser. Men det er da et kompliment, for folk er åbenbart ret vilde med dem.

HM:
Hvor har du/I ellers jeres inspirationer fra?

MP:
Jeg skriver al musikken og teksterne selv, men når jeg kommer ud i øvelokalet så kommer de andre medlemmer da med lidt input såsom tempo skift osv. Inspirationen spænder vidt, men jeg har altid været fascineret af rock'n'roll, men hører stadig meget heavy metal, så det er nok den sammenblanding der har gjort det til Volbeat. Og det er nok også derfor vi er så svære at sætte i bås.

HM:
I har fået topkarakter i Tysklands største metalblad, Rock Hard, og ligger nummer 6 i deres Soundcheck. Så vidt jeg har checket i mine gamle blade, er I det danske band der har fået den højeste karakter siden King Diamonds storheds tid i 80'erne.

MP:
Vi har netop lavet research omkring det, og vi er faktisk det danske band nogensinde der har fået topkarakter, da King Diamond "kun" nåede 9,5 i selv samme blad. Men generelt er det helt overvældende med alle de udenlandske anmeldelser, og Rock Hard har gjort plads i næste måned til et interview med os, så det er et kæmpe skridt for os.

HM:
Det må da også give jer gode chancer for at kunne spille live i udlandet.

MP:
Vi fik faktisk tilbudt at komme på en tour med Destruction og Candlemass, men Mascot Records syntes ikke det var sådan en go idé. Vi ville nok passe godt sammen med Candlemass men ikke med Destruction. Der bliver arbejdet på at vi kan komme på Europa tour næste år, men mere om det kan jeg ikke offentliggøre lige nu.

HM:
Teksterne du skriver i dag er jo noget helt andet end hvad du lavede i Dominus, er det fordi du har udviklet dig som person?

MP:
Jo, det er det måske nok, men jeg står stadigvæk ved det jeg har skrevet i Dominus, men de tekster ville nok være lidt malplaceret i Volbeat. I 50'erne og 60'erne skrev bandsene jo kærlighedstekster, så jeg synes det kunne være meget interessant at prøve det.

HM:
Jamen, Michael, jeg håber at vi snart ser jer live hernede.

MP:
Ja, det håber jeg da også, og så synes jeg, at folk skal checke vores CD ud i butikkerne.

Tilføj kommentar