Slægt interview

Slægt

Vi kan ikke få nok af Slægt, derfor er de med til Night of the Black Attack for anden gang og i den forbindelse, fik vi svar på nogle af de ting vi ikke vidste om Slægt

I er gengangere på plakaten til Night of the Black Attack. Har jeres optræden på Night of the Black Attack II haft en indflydelse på publikums kendskab til jer? Her tænker jeg især på Treos næsegrus beundring for jer.
et håber vi! Umiddelbart husker vi ikke den koncert som en, der udgør en form for milepæl, men måske rykkede den på mere, end hvad vi kan se. Vi husker den aften som rigtig fed! Der var virkelig mange mennesker, og vi havde en god aften alt i alt!

I mellemtiden har I udgivet et album, en EP og I har været vidt omkring på scenerne i Europa. Har I fået indfriet jeres ambitioner?
Det vil jeg ikke sige. Vores ambition har altid været at tage den så langt, som projektet (og os, som mennesker) kan bære det. Vi føler stadig, at vi har mere at opnå.

Hvis man ser bort fra Treo, hvor finder man så jeres største fan henne?
Det hænder, at der er gengangere til vores koncerter, og det er vi selvfølgelig utrolig glade for. Nogle af dem taler man med og hilser på, når man ser dem. Man skal ikke glemme, at uden trofaste fans er meget af det, vi laver, ikke muligt. Men hvis vi skal pege på en bestemt person som den største fan, så må det nok være Torsten, der er guitarist i det tyske band Sulphur Aeon. Han har vist set os over 10 gange og roser os altid til skyerne, når vi støder på ham!

Jeres inspirationskilder tæller blandt andre de gamle helte i Black Sabbath og midthalvfemsernes norske scene. Men hvad ville den mindre opmærksomme lytter blive overrasket over, I ellers har ladet jer inspirere af?
Det kommer selvfølgelig an på, hvad folk har af referenceramme eller forventer, at “sådan nogen som os” er inspireret af. Men vi lytter til stort set alle typer musik og tager også en del inspiration fra andre kunstarter. Som udgangspunkt begrænser vi ikke os selv, det vigtigste er, at vi skriver det bedste musik, vi selv føler, vi er i stand til at lave. Så hvis vi lavede en stor og fyldig liste over alt, vi er blevet inspireret af, er der nok en ting eller to, der falder i øjnene hos visse folk.

I er ved flere lejligheder, flere steder fra, blevet rost for jeres liveoptræden. Hvor stor en del af det er indstuderet, og hvor meget af det er spontant?
Som udgangspunkt er det spontant. Vi lader øjeblikket bestemme over, hvad vi gør. Vi har selvfølgelig reflekteret over, hvad vi gør på scenen, påklædning, osv., men det er sket på baggrund af bare at kaste sig ud i det og se, hvad der sker.

Black metallen trives, og ekstremmetallen er så småt begyndt at sive ind i mainstreamens bevidsthed. Har I nogle aspirationer om at indtage gennemsnitsdanskerens sendeflade, eller foretrækker I et mere snævert publikum?
Vi foretrækker et publikum, der værdsætter, hvad vi laver, stort som småt. Der er selvfølgelig visse fordele ved at have et større publikum, men hvis vi skal nå ud til flere folk og ramme bredere på baggrund af at gå på kompromis med det, vi laver, så er vi ikke interesserede.

Hvis I helt selv kunne sammensætte jeres drømmetour, hvem ville I så have med? Hvor ville I sætte jer selv på plakaten?
Taphos og Demon Head. Gode venner, der på mange måder har den samme attitude som os, men går til deres musik fra en anden vinkel. Vi har spillet med begge en del gange, dog aldrig alle tre på samme tid, men vi er sikre på, at det ville være en giftig kombination!

Hvad er så næste skridt mod totalt verdensherredømme?
Night of the Black Attack pt. 4 ;-)

Tak for spørgsmålene, vi ses i Pumpehuset 16. november!