Pretty Maids

Pretty Maids

Et par timer inden koncerten med Pretty Maids på Gimle i Roskilde, fik jeg mig en hyggelig snak bandets to hovedmænd, Ronnie Atkins og Ken Hammer.

De seneste år har ’drengene fra Horsens’ skruet lidt ned for blusset, hvad angår både turnévirksomhed og pladeudgivelser – men de lever skam endnu og endda i bedste velgående, hvilket aftenens koncert så tydeligt viste. Hvorom alting er, er Pretty Maids i dag reduceret til at være de nu voksne mænds drengeklub. Et fristed som kommer os andre til gode, når de kommer til byen med deres feststemte og særdeles melodiske heavyrock.

Hvordan står det til i klubben?

Atkins: Det går da fint, og der er hverken påhæng eller noget. Når man så samtidig har et civilt job ved siden af, så bliver det her jo også meget sjovere. Vi har været sammen i mange år, og har det stadig skægt med hinanden. Det er i hvert fald ikke på grund af pengene, vi kan bare godt lide det vi laver. Men hvis det heller ikke var det, er jeg ikke sikker på vi gad fortsætte.

Hammer: Det tror jeg sgu nok alligevel vi gjorde, for så behøvede vi ikke være derhjemme. Som vi altid har sagt; ude er godt, hjemme er et helvede ha ha.

Så det er måske ligefrem sjovere nu, end for eksempelvis 15 år siden, hvor det måske fyldte hele ens identitet...

Hammer: Nej, det vil jeg ikke sige, for det har sgu altid været sjovt. Vi nyder det måske mere nu, fordi vi ved hvad et civilt arbejde egentlig indebærer. Men det er nok blevet lidt mere hyggenykke nu med Pretty Maids.

Du har jo næsten lige haft fødselsdag – blev det så fejret med lagkage og balloner?

Hammer: Jeg holdte faktisk et surprise party for mig selv, og fortalte det først til mine venner fjorten dage efter. De blev helt vildt overrasket. Jeg havde jo lavet balloner og brunch til mig selv, og til sidst blev jeg så fuld at jeg måtte ringe efter politiet. Det er sgu hvad jeg kalder et surprise party!

Et nummer som "Lethal Heroes" (fra ’Jump The Gun’, 1990), erindrer jeg ikke at have hørt Jer spille live før (i hvert fald ikke siden 1992, hvor jeg så Pretty Maids for første gang)? Jeg har altid elsket det nummer, og synes albummet generelt står stærkt – selvom mediernes fokus også lå meget på, at den havde kostet omkring 3 millioner kr. at indspille (Danmarks historiens hidtil dyreste pladeproduktion, red).

Atkins: Vi spiller faktisk ’Lethal Heroes’ i aften, men den er bestemt ikke en af mine favoritter. Der var så meget dårlig karma omkring hele den plade – vores daværende trommeslager kørte galt, og tingene blev generelt trukket i langdrag. Der er sådan set nogle okay numre på pladen, men det blev bare for pænt og overproduceret, men det var også en beslutning vi selv var med til at tage – så det er da ikke det, men hører man demoerne til numrene, så er de også mere heavie og rå. Der gik nok lidt for meget Def Leppard produktion i den, og på det tidspunkt hvor den udkom, var det pludselig Guns ’n Roses og sleaze genren der var top of the pops. Set i bakspejlet, synes jeg da en plade som ’Sin-Decade’ har en helt anden energi…

Hammer: Men den havde så bare ikke sangene, synes jeg. Der er måske en 3-4 gode numre på Sin-Decade, resten er bare fyld. Især et nummer som "Credit Card Lover" forstår jeg ikke vi tog med. Angående ’Jump The Gun’ var det som om pladeselskabet slog på, at den havde været dyr at lave – som om at det skulle være en salgsvare i sig selv, og det er det jo ikke…
Men det er jo egentlig helt vildt langt ude at vi sidder her og sviner os selv til, det er der sgu så mange andre der også gør – men vi gør det nok bare bedre selv ha ha ha.

Det er som om at Sin-Decade (1992) blev lidt af et vendepunkt for Jer, med cover hittet at John Sykes nummeret "Please Don’t Leave Me"..

Atkins: Det var i hvert fald den plade der gjorde at vi fik et hit herhjemme og i Japan, og det er lidt sjovt, fordi på det tidspunkt hvor ’Sin-Decade’ udkom og vi solgte godt, var det grunge med Nirvana, Pearl Jam og Soundgarden der kørte godt. Halvfemserne var nogle lidt sjove år, hvor der kom en masse trends. Men vi overlevede alligevel …

Hammer: Jeg har lige flækket en negl, det er helt af helvedes til. Måske jeg står for en aflysning i aften..

Jeg var også inde tidligere i dag for at tjekke Jeres hjemmeside, om I nu dukkede op..

Hammer: Arh, det plejer nu ikke være vores skyld hvis noget bliver aflyst. Vi skulle jo ha spillet på Firefest (hardrock festival i Nottingham, red.). Men Ryanair havde aflyst deres afgange, og promotoren som skulle betale, kunne ikke finde andre afgange – men hvorfor kunne vi så ikke bare flyve til London? Der går da fly hele tiden.. men det kunne vi åbenbart ikke blive helt enige om.

Angående Jeres hjemmeside, så er den lige kommet op at køre igen. Den har ellers ligget i dvale i flere år!?

Hammer: Ja, men vi syntes det var rigtigt sjovt, at der i 3-4 år stod "We’re Back!" og at vi arbejder på en ny plade, men det gør vi jo hele tiden. Det var skide godt, og der skete ingenting. Nej, det er selvfølgelig ikke godt nok..

Har I været inde på Jeres Myspace for nylig, og eventuel se hvem trommeslageren er?

Hammer: Der er måske stadig et billede af Mini? (Michael Fast, tidl. trommeslager). Men altså, vi har intet med den side at gøre, det er ikke os der styrer det.

Så internettets muligheder er noget I har valgt at underprioritere?

Hammer: Det har vi nok gjort, og det er da også dumt, for det er jo gratis reklame, men det er grundet dovenskab. Det når vi nok i morgen.. eller til næste år.

Men jeg ved da du er på Facebook, hvor du også laver nogle fede status opdateringer?

Hammer: Ja for helvede da, og jeg synes da også det er sjovt, at man på den måde kan skrive lidt med nogle folk man normalt ikke ser så meget.

Du lavede blandt andet en status omkring lukningen af Sweet Silence (legendarisk studie i København)?...

Hammer: Vi lavede en støtte side til Sweet Silence, men på det tidspunkt var det selvfølgelig for sent. Det var mere for at tilkendegive overfor Flemming (Rasmussen) at vi synes det var tragisk, det der var sket med studiet. Det synes jeg stadig, man lukker jo heller ikke bare Kronborg ned. Vi har lavet ’Sin-Decade’, ’Scream’ og mixet ’Future World’ derinde. Men det var ærgerligt det rykkede væk til Njalsgade. Navnet fulgte med, men sjælen blev sgu ude på Strandlodsvej.

Har I snart planer om at udgive et nyt album?

Hammer: Vi har planer om at lave noget til næste år. Men man skal finde ud af hvorfor man gør det, for vi ved jo godt at vi ikke sælger noget. Hvis vi laver en plade i den tro at den skulle sælge godt, ville vi bare blive skuffet, men hvis den så til gengæld kaster nogle gode jobs af sig, er det jo fedt nok. Men med mindre man hedder AC/DC, sælger man jo ikke noget.

Så derfor har I også valgt at have andet job ved siden af Pretty Maids?

Atkins: Det har ikke noget at gøre med valg eller andre prioriteter, men er noget vi simpelthen er tvunget til..

Hammer: Selvfølgelig handler det også om at man har faste udgifter der skal betales, og så kan du sagtens sige; ’Jeg vil bare spille’. Men så må man måske nøjes med sådan en 1 værelses lejlighed med spisetoilet og en cykel. Og tilmed spille med alle mulige, for at få det til at løbe rundt, og så har man alligevel solgt ud.

Der skal jo også være råd til at aflægge besøg på Den Gyldne Hest (Lokalt øl mekka i Horsens, red.)!?

Hammer: Prøv at høre her.. Det er templet og min kirke.. min religion er øl. Øl er gud, og til det må man sige at Den Gyldne Hest er højborgen. De har 134 forskellige øl, og jeg vil faktisk vove at påstå at jeg kender smagen på dem alle. Det er eddermame et godt værtshus – fars kro!

Ingen tvivl derom, men for at vende tilbage til Pretty Maids, kan man måske nok undre sig over, at bandet endnu ikke har fået lavet sig en dvd, der følger op på hele deres karriere.
Har der været snak om at lave en dvd på et tidspunkt?

Atkins: Der ligger en masse optagelser fra forskellige festivaler vi har spillet på igennem årene. Vi har da også en del efterhånden fra blandt andet vores ture til Tokyo, Deep Purple turen, Eleva2eren (legendarisk underholdnings program fra TV2 tilbage i halvfemserne, red.) og alle mulige privatoptagelser vi har lavet gennem tiden. Der kommer vel en dvd på et tidspunkt, vi har da snakket om det nogle gange, men så er det ikke blevet til en skid alligevel.

Nu har I efterhånden været sammen i mange år, så I kender vel næsten hinanden bedre indbyrdes, end selv Jeres koner/kærester gør?

Hammer: Altså, jeg har nok været ligeså meget sammen med Poul, som hans kone har – altså sådan rent tidsmæssigt ha ha ha. Ja, det er sgu en grim film der kører nu. Så havner vi tilbage i drenge klubben igen. Men vi griner meget af de samme ting, og tit er det jo sådan at man bare behøver sige ét ord, og så ved de andre hvad man mener. Jeg kan godt lide humor, og synes det er meget vigtigt. Her for et par år siden fik jeg en blodprop i hjertet, og hele min familie syntes jo det var så synd for mig - men jeg havde det sgu egentligt okay. Jeg var den yngste der lå på den gang, den næste var vist 69 år, og så kørte det ellers derop af. Men jeg kunne simpelthen ikke holde ud at se på de lig, som det nærmest var der lå der. Jeg kaldte det for dødsgangen, og det syntes sygeplejerskerne åbenbart ikke var sjovt. Jeg kedede mig, så jeg spurgte efter en jacuzzi, men det kunne jeg åbenbart ikke få. Dernæst spurgte jeg om at få et mudderbad, for dét måtte de da kunne skaffe mig. Men nej, de havde sgu ikke meget humor, og jeg er faktisk den første hjertepatient på den blodprop afdeling, som de har spurgt, om ikke jeg kunne tage hjem før tid.

Pretty Maids lever i bedste velgående, så trop op til fest hvis de kommer forbi en by nær dig!!!

Kommentarer (4)

Satoren

Tidligere anmelder

Indlæg: 33

Det med et spisetoilet er da

Det med et spisetoilet er da en super smart ide så slipper man for at rejse sig midt i selvskabet

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Hørt! Og bare der er pyntet

Hørt! Og bare der er pyntet fint op med balloner, så skal det sgu nok blive en fed fest :-)

Ole Bach

Indlæg: 236

Gud vide om det er de

Gud vide om det er de hudfarvede balloner der bliver tænkt på.

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Hold kæft en griner interview

Hold kæft en griner interview, har nok set gutterne 7-8 gange, de er sgu for fede live, og pisse nede på jorden at snakke med.
True Jyder!