Interview med Quantum Solaris

Quantum Solaris Quantum Solaris

Her på Detektoren var vi godt tilfredse med Quantum Solaris’ seneste ep Quantum Solaris. Så på den baggrund tog vi en snak med den sønderborgensiske kvintet om, hvad der er sket siden sidst, og hvilke erfaringer de har gjort sig siden debuten The Power of Greed.

Det store brede – hvad er der sket siden sidst?

Vi har som alle andre selvfølgelig været låst af Covid, men har stadig holdt skruen i vandet. Vi har i de midlertidige genåbninger, samt den seneste store genåbning, gjort alt, hvad vi kunne, for at komme ud og spille igen. F.eks. spillede vi i juni 2021 til "TulleHell". Et arrangement i Tullebølle på Langeland, som var arrangeret af en gruppe metalhoveder, der har været på Copenhell sammen et par gange, men grundet aflysningen sidste år valgte de i stedet at holde deres egen lille fest i baghaven på Langeland, og det var jo pissehyggeligt! Som kronen på værket havde de fået fat i Carsten Holm til at komme og annoncere både os og selve arrangementet. Super fedt!
Alt i alt er der sket mange positive ting. Selvom pandemien ramte alle i branchen, var det bare med at holde hovedet over vandet, og prøve at komme videre, selvom man bliver udfordret.

Med hensyn til skrivning, indspilning etc. var der så noget, der var nemmere eller sværere i forhold til The Power of Greed?

Sangskrivningen gik egentlig som smurt. Alle sangene blev skrevet inden for 1,5 år efter The Power of Greed udkom. Så vi havde mere end nok tid til at finpudse dem alle. I studiet brugte vi mere tid end på vores tidligere udgivelser, mest pga. at de nye sange er betydeligt mere udfordrende og indeholder en del flere små nuancer, som bare skulle sidde i skabet. Vi var også mere kritiske ift. lydbilledet, og meget obs. på, at især vokalerne var stærke, og efter vores mening har Patrick (vokalist) leveret i stor stil denne gang!

Hvordan føler I, at I har udviklet jer som musikere?

Rent teknisk har vi taget et stort skridt, Covid gav os alle muligheden for at finpudse vores individuelle evner hjemmefra.
Plekter Metal Tour i november 2021 sammen med Feather Mountain, Hadron & Deadnate var en kæmpe oplevelse for os. Vi har førhen hovedsageligt spillet i vores egen landsdel (Sønderborg, Aabenraa), så det at komme til København & Odense og spille op til dans, var en kæmpe oplevelse for os "provinsdrenge". Og der var så meget positiv respons! Især koncerten på Stengade var et kæmpe highlight for os, publikum var totalt fede! Det giver os så meget at komme ud og spille. Meget mere end nogen øver nogensinde ville kunne!

Hvad mener I er den største forskel på The Power of Greed og Quantum Solaris?

Vi har selvfølgelig fået mere erfaring, end vi havde, lærte meget om hvad vi skulle gøre anderledes, og brugte den konstruktive kritik især fra jeres anmeldelse af The Power of Greed til at fokusere på de nye sange. Stor cadeau til Patrick (vokalist) for at bruge tid og ressourcer på at finpudse sin vokal, især på de dybe passager har han udviklet sig helt vildt, og det har været med til at gøre EP'en lige en tand federe end den gamle. Vi er allesammen generelt blevet bedre til at spille på vores instrumenter, og har med vilje udfordret os selv mere på den nye EP. Så er den jo også lidt sjovere at spille live.

I har opkaldt ep'en efter jer selv. Men føler I også, at den opsummerer jer som band?

Ja, det vil vi mene. Sangene danner et meget godt billede af hvilke musikalske baggrunde, vi hver især har fra prog til groove, død, core og thrash mm. Vi er ikke bange for at vise vores inspirationskilder i musikken, og blandingen af disse, gør det unikt for os, og forhåbentligt også lytterne derude.

Men hvorfor en ep og ikke en fuldlængde?

Vi har selvfølgelig snakket internt om det, og blev enige om, at det bedst kunne betale sig for os at lave endnu en EP. Mest af alt, så vi kunne gå i dybden med de 5 sange, og virkelig få dem pudset af, så vi var tilfredse i stedet for at "rushe" 4-5 yderlige sange bare for at have dem med. Vi udelukker dog ikke en fremtidig fuldlængde, vi er allerede godt i gang med at skrive nogle nye numre.

Det er, af forståelige årsager, ikke blevet til alverdens koncerter siden sidst, men er der nogen på vej?

Vi har ikke lige noget i kalenderen i den nærmeste fremtid, så hvis nogen ser med, og mangler nogle til at fyre en fest af, så giv lyd!

Der jo ikke helt gået fem år siden sidst, men er I, som, band, ved at være der, hvor I selv synes, at I bør være?

Det synes vi ikke. Covid var med til at sætte vores alt på standby for det første pga. et lukket øvelokale, og også pga. de manglende koncerter. Vi har dog alle været gode til at øve hjemmefra, og har bragt en masse gode ideer til øveren da det hele igen åbnede op. Vi synes, at vi er kommet godt ud på den anden side, og går en spændende fremtid i møde.

Mange tak for jeres tid.