Interview med Quantum Solaris

Quantum Solaris Quantum Solaris

Quantum Solaris har netop udgivet deres første ep – og derfor fik vi en snak med drengene bag. Læs med her, hvor de bl.a. fortæller om store drømme, store oplevelser og selvfølgelig, hvordan ep’en The Power of Greed blev til.

Lad os skrue tiden lidt tilbage: Hvordan opstod Quantum Solaris?
Daniel (guitar), Patrick (vokal) og Jacob (trommer) startede i 2016 bandet, fordi de havde en trang til at spille noget tungere musik, end de førhen havde gjort. Nogle måneder gik, og Lasse sluttede sig til på leadguitaren. Med vores daværende bassist skrev vi et par sange, hvorefter Mikkel blev rekrutteret til at løfte bassens præstation til et højere niveau. Vi har alle sidenhen opbygget en enormt god kemi, og med kemi tilsat en stor lyst til at spille musik sammen har vi ramt vores ideelle lineup i bandet.

I spiller en blanding af melodisk dødsmetal og groove metal. Hvilke bands er I inspireret af?
Lamb of God står højt på listen for os. Enormt groovy, tungt og fængende. Det band kan det hele. Parkway Drive sidder også solidt oppe i den høje ende af vores karakterskala. Deres blanding af tunge, men stadig ekstremt catchy elementer har virkelig sat sig fast i os allesammen. Killswitch Engage, Metallica, Pantera samt en håndfuld skandinaviske melodeath-bands har også hjulpet os enormt med at forme vores egen lyd til noget, som folk forhåbentlig gerne vil lytte til.

For nylig udkom jeres første ep, The Power of Greed. Kan I fortælle lidt om pladens tema?
Vi valgte at gå i dybden med at udarbejde et koncept til pladen og faldt over det dystopiske. Idéen er at få lytteren til selv at danne sig et indtryk af, hvad der ville ske, hvis alt pludselig gik galt – verdensmagter, der går hinanden i bedene og efterlader en verden i småstykker. Sangene er ikke direkte forbundet med en specifik storyline, men derimod skrevet, således at lytteren selv kan danne sig et billede af historien bag.

Hvad har været den største udfordring ved at komponere og indspille The Power of Greed?
Ordet “variation” har under hele processen siddet solidt i baghovedet på os alle. Vi ville skrive musik, hvor lytteren bliver overrasket, og netop dét har taget os mange timer i øvelokalet. Så det at skrive musik, som vil være spændende for andre end os selv, har været en udfordring. Indspilningsmæssigt gik alt efter planen. Vi brugte to intense weekender på at indspille det hele, og takket være en rigtig dygtig producer er alt det efterfølgende arbejde gået så strømlinet som muligt.

Hvad er I mest stolte af på ep’en?
Lyden i sig selv er vi alle stolte af. Visionen var at skabe et rummeligt lydbillede, mens instrumenterne stadig lyder tight som en helhed. Og så er vi bare superstolte af hinanden og vores samarbejde – selv efter mange utroligt varme og lange timer i øvelokalet. 

Hvad har været jeres største oplevelse med Quantum Solaris indtil videre?
Det var vores support-gig for Bersærk, da de gæstede vores hjemby, Sønderborg. Vi fik lov til at varme op for et næsten udsolgt hjemmebanepublikum til det, som var vores første rigtige koncert. Det var en helt fantastisk oplevelse.

Lad os tage drømmebrillerne på: Hvilket band vil I allerhelst på koncertturné med? Frit valg på alle hylder.
Det ville klart være Lamb of God. De er allesammen helt fantastiske musikere, og det ville være det vildeste at komme med ud på turné. At tage ved lære af vores musikalske helte ville være det ultimative for os.

I har offentliggjort et par koncerter her i efteråret. Kan vi forvente flere koncerter i den nære fremtid?
Det stræber vi i hvert fald efter. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at kunne komme ud at spille så meget som muligt. Vi holder følerne ude for alle åbne muligheder.

Til sidst det store spørgsmål: Hvor er Quantum Solaris om fem år?
Forhåbentlig ude på landevejen med et par udgivelser i bagagen, regelmæssige koncerter i ind- og udland og med en fortsat lyst til at skrive og spille musik sammen. Vi vil gøre vores ypperste for at komme langt med musikken, og vi ved, at det vil kræve blod, sved og tårer. Men vi er klar til at gøre vores bedste.

Held og lykke med det hele! Tak for jeres svar.

Tilføj kommentar