Interview med Eyes

Eyes Photo by Rasmus G. Sejersen

I anledningen af at Eyes har udgivet den ualmindeligt lækre og maniske Underperformer, så tog vi en snak med dem bl.a. om pladen, deres syn på koncertsituationen og hvad vi kan forvente af sommerens Copenhell-koncert.

For at starte helt fra nul: Hvordan blev I dannet?

Rasmus, Kenn og Søren har været venner helt fra barndommen af og spillet musik sammen i mange år. Simon mødte drengene gennem deres forrige band, og jeg mødte dem alle gennem den Københavnske hardcore-scene. De fortalte mig, at de var ved at starte et smadderband med lidt mere punkede aner, hvilket var noget, jeg gik og ledte efter på det tidspunkt.

Victor

 

Det er jo ingen hemmelighed, at I ikke ligefrem spiller standard hardcore; der er både lidt metal, lidt mathcore og også en snert af grind. Hvordan er I endt lige netop der?

Det er sjovt, at du siger mathcore. Den har vi snublet lidt over et par gange. Udover lidt panic-chords og underlige riffs er rytmerne ret ligeud ad landevejen.
Vores lyd er nok i sidste ende en kulmination af vores alles inspirationskilder og de
Bands. vi tidligere har spillet i.

Victor

 

Et af de bands, I ofte bliver sammenlignet med, er Converge, både på grund af vokalen, men også det skæve musikalske kaos. Hvad tænker I om den sammenligning?

Eyes/Converge

Interviewers note: Jeg lader billedet tale for sig selv,  ikke fordi det nødvendigvis besvarer spørgsmålet, men fordi det er et godt svar

Hvilke bands er I selv inspireret af?

Converge, Every Time I Die, Daughters, Cursed, Pissed Jeans, Metz og Retox samt mange andre.

Rasmus

 

Hvordan føler I, at I har udviklet jer som band, hvis man sammenligner 2018-EP’en Eyes med Underperformer?

I modsætning til EP’en, hvor vi mere eller mindre bare fortsatte på samme måde, som vi var vant til fra tidligere bands, har vi lagt et stort arbejde i at forme vores egen lyd samt en æstetik, vi føler repræsenterer os, som de personer vi er i dag og som band.

Kenn

 

Jeres debutplade, Underperformer, har fået ros over hele linjen og lever på ingen måde op til sit navn. Hvordan har I forholdt jer til denne modtagelse, og hvad havde I håbet på?

Det er megafedt! Vi havde håbet på det, der egentlig er sket – på trods af at vi gerne ville havde været ude og spille en del mere, end vi er nu.

Søren

 

Hvad frygtede I?

Mest af alt at den bare faldt fladt til jorden, og ingen hørte den. Vi har dog haft ret meget tiltro til materialet, vi har lavet, så det var mere en mindre bekymring frem for en egentlig frygt.

Victor

 

Det er tydeligt at høre, at Underperformer er en plade fyldt med frustrationer og raseri. Men mod hvad? Er der et centralt tema på pladen – og hvorfor/hvorfor ikke?

Mest af alt bare præsentationssamfundet og alle de forventninger, der hører med. Det er noget, der går igen på langt det meste af pladen. Det er ikke så meget raseri, men derimod afmagt – der er dog også et glimt af håb gemt derinde et sted blandt de 30 minutters råberi.

Victor

 

For de af os, der ikke er de store billedanalytikere: Hvordan hænger pladens tekster sammen med albumcoveret?

Coveret er inspireret af boligmagasinforsider. Billedet af det perfekte, der bliver brudt af noget mærkeligt – noget, der ikke helt passer ind.

Kenn

 

På selveste allehelgensaften spillede I til arrangementet All Gallows Eve på Forbrændingen, hvilket var jeres første koncert siden corona. Hvordan oplevede I koncerten?

Faktisk også vores første show siden albummet kom! Det var rigtig svedigt.
Det føltes mere almindeligt, end vi havde forventet og der var en fantastisk energi blandt publikum.

Rasmus

 

Hvad tænker I om hele konceptet med siddekoncerter?

Det er et fint kompromis, hvis det betyder, at man kan tage til koncerter eller tage ud og spille, trods omstændighederne. Hvis alternativet var ingen koncerter, så tager jeg siddekoncerter any day! Om folk sidder på stole eller står med krydsede arme i hjørnet, kan vel være det samme.

Søren

 

Derudover er I også blevet booket til Copenhell 2021, forudsat det her coronamøg er forsvundet, så det kan afholdes til den tid. Hvordan føles det for et forholdsvis lille band at blive booket til Copenhell?

Det er sindssygt fedt, at de har fokus på nogle mindre hardcore bands, som måske ikke passer helt ind i den gængse Copenhell-gængers hverdagskost.
Vi krydser fingre for, at der kan være mosh!

Victor

 

Har I allerede gjort jer tanker om koncerten, og kan I løfte sløret for, hvad vi kan forvente som publikum?

Hvis I har set en EYES-koncert før, så kan I forvente præcis det, men bare med regn og mjød i horn. Så nok også en lille gæsteoptræden.

Victor

 

Til sidst: Hvem i alverden kom på ideen med at klappe i takt på "Off"?

Det var egentlig Rasmus. Vi havde snakket om, at mange af sangene havde en surfer-vibe til dem, og derfor synes vi, at det kunne være sjovt at putte ind for lidt ekstra djarnis.

Kenn

 

Mange tak for jeres tid.